Jártas valaki borítékméretekben? Nem igazodom ki, felvilágosítanátok?
Figyelt kérdés
Egy A/5-ös méretű (azaz 210×148 cm-es), 3 cm vastagságú könyvet szeretnék légpárnás (buborékos) borítékban feladni, de gőzöm sincs, milyen méret kell ehhez, annyiféle jele van, hogy megáll az eszem. Egyáltalán, jó-e ilyen borítékban feladni, nem-e sérül meg. Vagy maradjon a kartondoboz.2009. szept. 4. 23:39
1/4 anonim válasza:
Nekem jó tapasztalataim vannak a bubiborítékos könyvfeladással kapcsolatban, soha nem kaptam még sérülten benne. Egy könyvért dobozolni szerintem nem éri meg, bár, ha ügyes vagy, dobozkartonból "testre" szabott védőszerkezetet kreálhatsz a könyvre. Én azt javaslom, hogy postán kérdezd meg, mutasd meg a könyvet és kérj akkora borítékot, amiben elfér. (A mi postánkon lehet kapni ilyen típusú borítékot, nem tudom, nálatok ez hogy van.) Ott rögtön próbáld is ki, hogy bele tudod-e csúsztatni. A lehető legkisebbet választ, amibe azért feszülés nélkül belefér.
2/4 anonim válasza:
Szia!3 évvel ezelőtt a postán dolgoztam.A posta 2 kg alatt levélként kezeli a küldeményeket.ha már 1g-al több, akkor csomag árat fizetsz érte.Ha nem bubisban adod fel, de jól becsomizod, az is célravezető és nem is fog sérülni, mert külön szállíttatja a posta a csomagoktól, és vigyáznak rá.
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Igazából nekem nem egy, hanem (egyelőre) száz darabra lenne szükségem, ezért időközben elkezdtem a neten keresgélni, hátha olcsóbban hozzájutok, ám lehet, hogy semmivel sem járok jobban a netről rendelés+postaköltséggel, mint ha boltban veszem meg, drágábban. Az lényeges, hogy ne sérüljön meg, mert eladásra kerülő, új könyvekről van szó. Még egyszer köszönöm! :)
2009. szept. 5. 10:52
4/4 A kérdező kommentje:
(Ja, és bocsánat, jó elírtam: nem cm, hanem mm, természetesen... :D )
2009. szept. 5. 10:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!