Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kit hogy visel meg a régóta...

Kit hogy visel meg a régóta tartó munkanélküliség?

Figyelt kérdés
Családosok, vagy nem családosok, akik mondjuk a tartalékaikat élik felfele. Mi jár napról napra a fejetekben? Segítsünk egymásnak, ki milyen taktikával keres melót, válogat, mit tesz meg azért, hogy jobb legyen?
2013. jan. 23. 13:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen, bár ketten megélünk a párom fizetéséből. Jelenleg önkénteskedek, az jót tesz nagyon nekem, hogy eljárok oda.
2013. jan. 23. 13:21
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Én október óta keresek. A családom, a párom és a családja segít...esetenként alkalmi munka, ami van.

Sajnos egy sz.r ABC-be is tapasztalattal jönnek, oda is protekció kell bejutni, arról nem is beszélek, hogy szakmában hogyan helyezkedhetnék el...

Jelenleg van egy komolyabb ígéret, mindig ezek tartják a lelket bennem, hogy "hátha"...aztán ha nem jön össze zuhanok egy nagyot... és elölről kezdem.

CV-ket írok, ismerősöket, barátokat kérek, szóljanak, ha tudnak valamit...neten is szoktam keresgélni, de nem sok eredménnyel, egy helyre általában több százan vannak...

A diplomáimat letagadom, különben szóba sem állnak velem...

De még nem adtam fel, a remény hal meg utoljára:)

Sok sikert!

2013. jan. 23. 13:22
 3/23 A kérdező kommentje:
Én is válalltam olyat, ami majd jó lesz a szakdogám miatt, most másoddiplomán vagyok, és nincs melóm sem, de októberben ingyen voltam gyakon azon a helyen. Ez jót tesz a személyiségnek, nem langyul el az ember, de tnyleg bezárkózva egyre rosszabb. Már unom nagyon én is.
2013. jan. 23. 13:22
 4/23 A kérdező kommentje:

Én sem adom fel, köszi. csak ugye egyi idő után ha már a korban is benne van az ember próbál a szakmájában keresgélni mert akkor meg nem lesz gyakorlatja az embernek.

Mert: 1. A munkaadók azt sem szeretik ha lyuk van az önéletrajzban, 2. Az meg nem számít, ha nem szakmában dolgoztunk. Akkor mégis most mi lenne a jó? nem biztos, ha lyuk van benne, azért mert börtönben ült vagy lusta volt... lehet, csak egy idő után már várni akart egy megfelelőre. De nem ellentmondásos ez az egész?

2013. jan. 23. 13:25
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
Én rosszul viseltem ezért inkább elmentem dolgozni.
2013. jan. 23. 13:27
 6/23 A kérdező kommentje:
Jaj utolsó ez célzás? :P
2013. jan. 23. 13:28
 7/23 anonim ***** válasza:
Ellentmondás az is, hogy mindenhova kell gyakorlat, de sehol se kínálnak gyakorlati lehetőséget egy minimálbérért. Max menjél be ingyen dolgozni heti 7x napi 8 órát, és még egy bérletet se fizetnek.
2013. jan. 23. 13:29
 8/23 A kérdező kommentje:
Na igen.
2013. jan. 23. 13:30
 9/23 anonim ***** válasza:

Nem elég, hogy nálunk és a környező kisebb városokban is alig van munkalehetőség, nagyobb városok meg nincsenek a környéken, de olyan helyen lakunk, ahol a közlekedés is nagyon rossz, nehezen lehet messzebbre eljárni dolgozni, sokszor nem is lehetne tömegközlekedéssel beérni időben egy-egy munkahelyre. De még ha valahogy meg is tudná oldani az ember, akkor is nagy szerencse, vagy inkább protekció kell hozzá. Vagy mindkettő. Még olyan munkákhoz is, mint árufeltöltő, takarító, stb.

Az én munkakeresési taktikáim: egyrészt regisztrálva vagyok a munkaügyön, de ők soha nem ajánlanak semmit, ha egy évben egyszer ajánlanak is, mindig kiderül, hogy vagy be van már töltve, vagy a munkáltató meggondolja magát és mégsincs felvétel. Másrészt régebben önéletrajzokat küldözgettem, most már inkább személyesen beviszem mindenhova, olyan helyekre is, ahol nem hirdetnek felvételt, hátha így jobban odafigyelnek rám. Ismerősöket próbálok felkeresni és mozgósítani, hátha tudnak valamit, tanfolyamokat próbálok keresni, amikre jár támogatás, mert fizetni nem tudnék.

Na, ezek egyelőre nem jöttek be.

Az a rossz, hogy a sok visszautasítás miatt már kezdem én is mindenre alkalmatlannak érezni magam és egyre nehezebben veszem rá magam, hogy valahol jelentkezzek, egyre jobban szorongok, hogy biztos sehol nem állnám meg a helyem, semmire nem vagyok jó, azért küldenek el mindenhonnan. Pedig tudom, hogy főleg ezen a környéken sokan járnak hasonló cipőben, de akkor is bánt.

2013. jan. 23. 13:32
 10/23 A kérdező kommentje:
Én igazat megvallva tényleg szakmába akarnék már, mert megtapasztaltam, a lenézést, olyan helyeken, ahol álltalános iskolával is bőven lehetne dolgozni. Nekem erre nincs szükségem. Sok ember tévedésben van. Nem biztos, hogy minden munkanélküli diplomás "büfé"szakot végzett, de azoknak, akiknek fingjuk sincs a különbségről hiába magyarázza az ember. én most lesz egy hónap múlva, hogy melónélkül vagyok, nekem a legnagyobb fájdalom, hogy az évek óta rakosgatott pénzt élem felfele, amit gondosan kuporgattam. :(
2013. jan. 23. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!