Hasznos a mindennapos testnevelés óra, vagy inkább lefárad a diák? Mi van azokkal, akik eddig is utáltál a tesiórát?
A tesiórának ugyebár az lenne a haszna, hogy a sok tanulós óra közt egy óra, amikor a diák levezeti a feszültséget. De némely testnevelés tanár a hülye osztályozásmániájával akár örökre elveheti némely diák kedvét as mozgástól, főleg, ha úgy osztályoz, hogy egymáshoz hasonlítja a diákokat. (futás, kislabdadobás, magasugrás, távolugrás osztályozása stb.)
Amikor én jártam iskolába, még csak heti kettő tesióra volt, de azok is főleg ilyen hülyeségekkel mentek el, hogy osztályozni a futást, és aki szintidőn túl teljesített, vagy kicsit ugrott, az egyest kapott
Igazad van, nem arról kéne szólnia, hogy valaki ügyetlen és ezért 1est kap. Én is így jártam, elvették a kedvem, nem is voltam a végefelé aktív, sőt fel is mentettem magam. Ezt érték el az okosok!
Ahogy sok minden sz@r az oktatásban, úgy a testnevelés is sz@r, mint pl. az idegen nyelv tanítás.
Ha tényleg arról szólna, hogy megmozgatja a gyerekeket, kedvet hozzon a rendszeres testmozgáshoz, akkor az kiváló lenne!
Az lenne a lényeg, hogy kifáradjon.
De jót írsz.
Mi, amíg tesiztünk, addig a hülye osztályozásokra ment el.
Aztán a többiek dacból leültek, tanár ordított velünk, erre ment el.
Játszani kellene agyba-főbe, kézilabda, foci, kidobós, floorball, röpi, mindent, felváltva.
Néha futni, persze meg kellene tanítani, hogyan kell futni.
És én szerveznék bringatúrákat meg úszást, meg túrát, ha tesitanár lennék; és aki eljön, és nem lazsál, nem nyafog, annak adnék ötöst.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!