Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek magántanuló?

Hogyan lehetek magántanuló?

Figyelt kérdés
Magántanuló szeretnék lenni! A suliban mindig piszkálnak stb, és hiába szólok a tanároknak igazgatónak semmi következménye nincs 7.-es vagyok. Amióta ide járok suliba a tanulmányi eredményeim is egyre csak romlanak... és a 7.-es jegy már számít és itthon jobban megtudnám tanulni az anyagot.A kérdésem az lenne hogy így lehetek magántanuló? Viszonylag jó tanuló vagyok ilyen probléma nem lenne hogy nem tanulnék itthon rendesen!Régen a helybeli iskolában jártam de ide sem szerettem járni úgyhogy nem akarok visszajönni más lehetőségem nincs. A válaszokat Előre is köszi
2013. jan. 9. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Először is a szüleid kérdezd meg, nem hiszem, hogy nekik tetszene az ötleted. Én 11-es vagyok, a gimit már magántanulóként kezdtem, de ennek úgymond egészségügyi okai voltak, amik már általános felénél előjöttek. Egyébként nem olyan egyszerű ez a státusz, nehezebb így elvégezni a sulit, de ezt most nem részletezem. Nekem például olyan problémáim voltak, ami miatt nem tudtam bejárni a suliba, sokszor hetekig az ország másik végében voltam kórházban, pszichiátrián. Amúgy ezt az iskolában és a város jegyzőjénél kell kérvényezni, és ha olyannak találják az indokot, akkor adják meg rá az engedélyt. De azzal, hogy xy kicsúfol minden nap, rögtön elküldenek. Ja, és ha azt mondod, hogy valami betegséged van, akkor arról meg kell papír, amivel bizonyítod, mert csak úgy nem fogják elhinni.
2013. jan. 9. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Olvastam az interneten hogy törvényben rögzített joggal élve is lehet valaki magántanuló és 7-es vagyok ez még annyira nem nehéz osztály simán tudnék itthon tanulni a vizsgákra.Plusz későn jövünk haza amikor nekem már nincs arra időm hogy tanuljak mert vagy elalszok vagy....Ez már családi dolog amibe nem mennék bele.És igen a szüleim megengedik.
2013. jan. 9. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Viszont itt nem lenne olyan, ami annyira motiválna a tanulásra, hacsak nem azt a fajta vizsgáztatást választod, hogy te is ugyanúgy megírsz minden dolgozatot, csak tanítási órák után. Ha félévente van vizsgád, akkor mindig azt mondod majd, hogy most nincs kedved tanulni, aztán holnapután se, és mire észbe kapsz, már alig van pár nap a vizsgáig. És nem biztos, hogy magadtól megértenéd az anyagot, gondolok itt matekra, kémiára, fizikára. Magántanár meg ugye nem olcsó. De legegyszerűbb, ha megkérdezed az igazgatót, hogy neki mi a véleménye az egészről. Nem hiszem, hogy neki nagyon tetszene, főleg, hogy az iskoláknak veszteség, ha valaki ezt választja, mert magántanuló gyerek után a suli nem kap pénzt. Szóval az iskolában mindenképp megpróbálnak majd lebeszélni erről, de mivel ahogy írtad, ehhez jogod van, és bárkinek, aki tanul, így ki lehet erőszakolni. De az egészet azzal kell kezdeni, hogy a sulinak kell elküldeni a szándékodat. De mivel ezt augusztus végéig kell kérvényezni, és csak nagyon kivételes esetben engedik év közben, nem biztos, hogy ha meg is kapod az státuszt, akkor azonnal élhetsz vele, lehet, hogy azt fogják mondani, hogy csak következő év elejétől lehetsz magántanuló.
2013. jan. 9. 16:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát inkább félévente vizsgáznék mert nem helybeli iskolába járok és 1 kicsit messze van mindennap bemenni.Én tanulni szeretek csak így nem tudok....messze van a suli későn jövünk haza ha hazajövök meg olyan álmos vagyok, este kinek van kedve tanulni.1 hétvége alatt pedig nem lehet mindent megtanulni...
2013. jan. 9. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!