Most komolyan mért vásárol mindenki az Aldiba meg a Lidlibe?
"Akkor menj a CBA-ba vagy a Coopba. Ott megveheted ugyanazt a minőséget másfélszeres áron."
Dehogyis. Inkább másfél-kétszeres áron vehet gagyibbat.
Egyszer voltam a Coopba az utóbbi időben, Erzsi utalvány levásárlása miatt. Sikerült is vennem 440Ft-ért 1 hónapja lejárt szavatosságú Mogyi Vaníliás teasüteményt. Tegnap a Lidl-ben 300Ft-ért vettem, cserébe 2013. május 29-ig jó. Én olyan igénytelen vagyok, hogy megfelel az olcsóbb Lidl-s verzió: olcsóbban jobbat.
Oké ez csak egy példa, de összességében nagyon szeretjük a Lidl-t. Megtaláljuk az olcsó termékektől kezdve a drágábbat. A minőség nagyon jó, ha ugyanannyiba is kerül valami, mint a Coopban vagy a CBA-ban, ez csak egy dolog: de a Lidlben minőséget kapok érte, a Coop-os és CBA-s tutira valami sz@r.
Vegyük a kólát: szerintem a Freeway kóla hasonlít legjobban a Coca kólához, a többi gagyi áruházas termék mind ihatatlan.
Vegyük akár a ruhaneműket: a kínai, piaci ruhák vagy bolyhosodnak, vagy nyúlnak, vagy a varrásuk jön szét. Egyedül a Lidl-ben vásárolok otthonra ruhaneműt magamnak: mérettartóak, nem bolyhosodnak, tartósak. Mondjuk nem valami jól néznek ki, ez tény, de otthonra jó ár-érték arányú cuccok ezek. Olcsóak, és 2-3 évet kibírnak intenzív használat mellett. És ezt azután mondom, hogy én munkásruhának az Adidast használom, mert Diesel és Armani ruhákban járok amúgy. Szóval tudom mi az a minőség, hisz pulóvert 50-60.000Ft-ért vásárolok magamnak. Ezek után állítom, hogy még a ruhaneműi sem rosszak ezért az árért otthonra. Egyszerűen bekell vallani, hogy bírják, amit egy kínairól nem lehet elmondani.
És meglehet venni a Lidlben is a drágább ketchapot, az nagyon finom. Persze egyszerűbb megvenni az olcsót, utána meg fikázni, hogy nem jó. Ez így nem valami igazságos szerintem. Az olcsót a CBA-s márkájú ketchaphoz kell hasonlítani: gagyit a gagyihoz. Elárulom: sokkal jobb, finomabb lesz a Lidl-s ketchap a gagyi CBA-shoz képest.
Egy dolog igaz: a kozmetikai cuccai tényleg nem a legjobbak, azok gyenge eresztések, persze nem is drágák.
De ne felejtsük el: mindennél van jobb. Például a kérdező a normális tusfürdőt emlegette: lehet azt hiszed jót használsz, de valószínűsítem ez csak MO-on számít jónak, Ausztriában, Németországban teljesen átlagosnak mondható vagy még annak sem. Egy normális összetevőkből álló tusfürdő normál 200ml-es kiszerelésben Ft-ban számolva kb. 5-6000Ft-nál kezdődik. Ez az alap. Úgy 20.000Ft környékén már kapsz normális tusfürdőt, amit emlegetsz.
Szóval attól függ mit értesz normális tusfürdő alatt. Persze ha ilyet használsz, akkor nem szóltam, és valóban elismerem, hogy egy igényes ember vagy. Én Hugo Boss-t és Pumát használok 2000Ft környékén van. MO-on ez talán extrának mondható, de valahol ezek alap minőségű terméknek számítanak.
Előző:
nem iszom, nem vagyok egyik hétvégén sem részeg, nem cigarettázok. Egyszerűen más az életfelfogásom, mint a legtöbb embernek. Mit is látok ha kinézek az ablakon? A panelházak előtt már nem férnek el az 5-6 milliós autók. Közben ezek az emberek nyáron 3-4 hónapon át szenvednek a melegtől, kipihenni sem tudják magukat. Én nem tartok fenn autót. Helyette klímám van: nyáron jó hűvös van, télen ha fázok, akkor benyomom fűtésre.
Szóval egyszerűen csak másra költöm a pénzem. Amúgy tényleg mindenkitől azt kapom meg, hogy jól állok anyagilag, például a klíma miatt is. Érdekes. Pedig olcsóbb volt, mint egy 5 millás autó, és mégis rám mondják, hogy van pénzem.
És ugyanez a helyzet a cigivel, itallal. Ezek az emberek fel sem fogják, hogy mennyibe kerül. Persze ha megveszek egy parfümöt vagy drága ruhát én vagyok a gazdag.
Egyszerűen másra költök, máshogy osztom be a pénzem, és ezért sokan már mindjárt hülyének néznek vagy milliomosnak. Pedig nem.
Hát de például több embernél is tapasztaltam, hogy megveszi az autót, aztán bennt áll a garázsba. Haverom is vett autót, aztán egyik nap amikor itt volt nálam estig eldumáltunk. Azt mondja most már tényleg indul, siet: mondom neki, ráérsz úgyis autóval vagy. Azt mondja: "nem gyalog jöttem, mindenhova nem mehetek kocsival, drága a benzin". Miért mit hitt, vízzel megy? Akkor ha alig használja, akkor minek vette?
A múltkor egy csaj munkatárs dícsérte a parfümömet, kérdezte mennyi volt, mondom 16.000. Azt mondta nem vagyok normális. Mondtam neki, hogy oké, legközelebb eliszom (mint te - célzás volt, de persze nem mondtam ki). De magára vette, és megsértődött.
Hát de most nincs igazam, ő mondta, hogy nem vagyok normális, ha eliszom és elszívom, akkor biztosan normálisabb leszek.
Hát......öööööö:D
Pedig az ital jobb hamarabb meglátszik az emberen és a kedve is jobb lesz tőle:D 16 000-es parfümöd meg nem látszik rajtad:D
"A piának semmi értelme. Nem is értem hogy lehet valaki alkoholista."
Látod, mégis engem pontoznak le 0%-ra. A sok alkoholista. Munkatársaim meló után mennek inni. Ők a nagylegények. Én legtöbbször vállalom a túlórát. Ha nincs rá lehetőség, én otthon is tudok dolgozni. Valami mindig van. Van egy családi vállalkozásunk, sok céggel vagyok kapcsolatba, és számítástechnikával kapcsolatos melókat elvállalok nekik. Amikor a barátnőmmel vagyunk, ővele is sokszor vállalunk programozást.
18-20 éves koromban sok korombeli nevetett rajtam, mert ők ittak, buliztak stb... Most dolgoznak 70.000Ft-ért. Megfordult a helyzet. Most én nevetek őrajtuk. Én tanultam ezért, és megdolgozok a pénzemért. Ezért lehet irigykedni, utálni...megvolt őnekik is a lehetőség, ők azt az utat választották...
Akkor ezek szerint minden diploma nélküli alkoholista, és aki diplomás az sose iszik:D Sokan szoktak időnként inni, de nem hiszem hogy ez rámegy más dolgokra is amíg normális keretek között maradnak.
De már lassan ott tartunk hogy az aldiba meg a lidlbe csak az alkoholisták járnak, a sparba, pennybe gondolom meg az antialkoholista exklúzív emberek:D
am meg nem azért de az aldi saját márkás kekszét is ami győri keksz gyártja
olyan szép nagy ananászokat és padlizsánokat megfizethető áron pedig sehol nem találsz mint a lidlben és olyan péksütiket sem max a pékségben
az aldiban van megfizethető barna kenyér akciósan és egyáltalán nem száraz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!