Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha egy napig nincsenek nyitva...

Ha egy napig nincsenek nyitva a boltok miért vásárol mindenki eszetlenül?

Figyelt kérdés
mindig csütörtökön intézem a heti bevásárlást, épp most ugye ünnep előtti nap volt. valami borzalom mennyien voltak, mindenki vásárolt eszetlenül. máskor a húspult tök üres, most mmindneki legalább 5kg húst vett. a tejet kartonszámra vitték, félkg felvágott meg ilyenek. nem túlzok, komolyan. én ezt nem értem? 1 nap nincs bolt és háborús tartalékot kell felhalmozni?? hiszen amúgy sem járunk naponta boltba.
2009. okt. 23. 21:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ezt én sem értem, ilyenkor mintha világvége jönne az emberek úgy viselkednek!

Talán mert ilyenkor nagy családi zabálásokat csap mindenki :D

2009. okt. 23. 21:24
 2/11 anonim válasza:
Vagy azért mert a mai világban sok ember csak napról-napra él..am elég szomorú.
2009. okt. 23. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Sokan azt hitték,hogy szombaton sem lesz nyitva egyik bolt sem,így 3 napra vásároltak.Azért 5 kg hús egy kicsit soknak tűnik.
2009. okt. 23. 21:27
 4/11 anonim válasza:
ami*
2009. okt. 23. 21:28
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez magyar sajátosság, még régről ered. Amikor német megszállás alatt voltunk, a kaját jegyre adták, és tilos volt a halmozás(agyonlőtték érte az embert). Az embernek mégis kellett egy kis tartalék, igy suttyomban, a feketepiacon vásároltak. A háború után javult a helyzet, de a választék és mennyiség nem volt túl nagy, igy az emberek igyekeztek minél többet szerezni, hogy ne maradjanak éhen. Raktároztak.

Ez a szokásuk aztán megmaradt, hiszen nem olyan rég volt még a rendszerváltás. Ugyanez a helyzet az akciókkal. Ha valahol valami olcsó, azt tonnaszámra veszik, tekintet nélkül a minőségre. Ez mind a "raktározz vagy meghalsz" elv miatt van igy.

2009. okt. 23. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:
vagy ő meg péntekenként vásárol, és most nem tud, így bevásárol előre
2009. okt. 23. 21:30
 7/11 A kérdező kommentje:
nem, ez az ünnepi hisztéria, az tuti. volt, hogy más napokon vásároltam be, de akkor se volt sosem ez. a kocsit se lehetett tolni, mert állandóan nekiment valakinek. tele volt minden ilyen kóstolókkal, hisze előre tudják hogy ilyenkor dömping van. amúgy lehet ez háborús maradvány vagy amúgyis jellemző magyar szokás.
2009. okt. 23. 21:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is ijesztő szokás. Képzeld mi lesz Karácsony előtti napokon!
2009. okt. 23. 21:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi is ezen szoktunk röhögni a férjemmel. Ez tényleg így van, ha már egy napra bezárnak a boltok, akkor tömeg van, és telerakott kosarak... De hogy miért? Azt nem tudom, de talán igaza van az előttem párral válaszolónak.
2009. okt. 23. 22:06
 10/11 anonim ***** válasza:
És ez még csak 1 napos ünnep. Karácsonykor már 24-én délután be fog zárni minden két napra. Na akkor lesz majd raktározás, 5 kg kenyér, 5 l tej, 5 kg hús, stb.
2009. okt. 23. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!