Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire igaz...

Szerintetek mennyire igaz hogy a pénz nem boldogít?

Figyelt kérdés
Mert szerintem egy nagy marhaság...
2012. dec. 28. 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Aha és ezt m
2012. dec. 28. 13:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Miért gondolod?
2012. dec. 28. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem igaz! Igen is boldogít a pénz! Legalábbis én boldog lenné, ha lenne pénzem...(!)
2012. dec. 28. 13:18
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
A pénz önmagában nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tehet!
2012. dec. 28. 13:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Amikor ezt a mondatot kitalálták, még igaz lehetett. De a mai világban ha nincs pénzed, senki vagy. Persze van amit pénzzel nem tudsz megvenni, de 90%-ban a pénz az úr.
2012. dec. 28. 13:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A pénz csak akkor boldogít ha összemosódott benned a pénz és az érték fogalma mivel nem attól leszel boldog hogy van 1 csillió dollárod hanem attól amit a belőle vásárolt valami szeretete adhat neked. Persze már összemosódott a hatalommak , biztonsággal akkor egy hatalomhiányos , félő ember érezhet boldogságot mert azt hiszi megkapta amit akart a pénz által.
2012. dec. 28. 13:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Igenis boldogít. Kérdezz meg erről egy embert akinek elárverezik a házát, vagy egy éhes gyereket. Nekem csak akkor ér fülig a szám ha kijövök a bankból, hogy végre befizettem az utsó fillérig a kifizetnivalót, és hogy nem fog hívogatni a bank a hónapban többet. Vagy amikor meg tudok évente egyszer venni magamnak egy nadrágot. Persze boldog vagyok, ha mire hazamegyek a párom elmosogat helyettem, vagy ha felköszöntenek névnapomkor de az nem ugyanaz mint amikor attól vagy boldog, hogy nem kell félned a nyomorgástól. Boldogít. Csak az álszentek gondolják hogy nem.
2012. dec. 28. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos szintig boldogít,de ha már nagyon sok pénzed van,akkor attól nem feltétlenül leszel boldog.
2012. dec. 28. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Amég szegénységben élsz, addig boldogítani fog, de ha megvannak az alapvető szükségletek, mint például az anyagi biztonság, a táplálék, megfelelő lakhely, ruhák, megfelelő szintű egészségügyi ellátás utána már a pénz alapvetően nem fogja a hétköznapi életed boldogabbá tenni.
2012. dec. 28. 19:45
 10/10 anonim ***** válasza:

"A pénz önmagában nem boldogít, de a hiánya boldogtalanná tehet!"

Tehát ha boldogtalanság és a boldogság nem ellentétek?

Ha boldogtalanná tehet a hiánya és a megléte ezt a boldogtalanságot veszi el, akkor igenis boldoggá tehet.

Nem kell közhelyesen gondolkodni! Mit ad a pénz? Biztonságot, lehetőséget. Akit nem tesz boldoggá a biztonság és a lehetőség, az azt állítja, hogy akkor érzi jól magát, ha mindennapos bizonytalanság veszi körül és ha ebből a bizonytalanságból esélye sincs kiszakadni, akkor még boldogabb.

2015. szept. 13. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!