Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Most akkor éljek, vagy haljak...

Most akkor éljek, vagy haljak meg? 26/L

Figyelt kérdés
A családom az ellenségem. Főleg a bátyám. Mivel még nem mentem férjhez, azt mondta, akkor őt kellene szolgálnom. Egész életembe csak lealázott...még most is. Annyira utálom, hogy akkor örülnék, ha soha az életben nem látnám. Eldöntötte, hogy én értéktelen vagyok, /pedig nem is ismer/, állandóan csak kritizál, teljesen olyan, mintha nem is lenne a vérem. Ég és föld a különbség köztünk. Ő akkor elégedett, ha lealáz engem, akkor csak úgy vigyorog, mint egy majom, és örül neki, ha fájdalmat okoz nekem ezáltal. Láthatóan ez neki célja, ...már idegileg és lelkileg is tönkrementem emiatt, de még mindig nem érdekli őt ez. Az is hidegen hagyna őt, ha meghalnák, vagy megölném magamat. GYűlölöm őt ! Legszivesebben sosem látnám, teljesen hidegen hagy. De sajnos vele élek egy családi házban, ...és anyámmal. Nincs hova mennem. Már meg kéne ölnöm magamat, de annak csak tovább örülne. Ti mit tennétek a helyemben ? Akkor is élnétek, ha mindenki ellenetek van ? Férjhez kéne mennem ? Ha nem sikerülne a házasságom, ő annak is örülne. Nagyon gonosz, öndicsőitő. Teljsen hidegen hagyja, hogy milyen károkat okozott bennem. Tizenéves koromtól állandóan csak kritizál, semmi kedves szava nincs hozzám, de már nem is várom el. Nincs kitől. Számomra ő a senki. A legegyszerübb lenne persze, fogni egy kést, és egy komolyabb vágást ejtenem a karomon. Nem karcolgatásokat..... Szivem szerint ezt tenném, de ez túl könnyü megoldás lenne. A nehezebb tovább élnem, és küzdenem, ...csak nem tudom, hogy melyiket válasszam....

2012. dec. 13. 11:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És még nem mentél ki külföldre? Hát azonnal menny ki hozzászóló hiszen kint arany életed lehetne! :)
2012. dec. 13. 12:59
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi neked is. Tényleg ideje már talpra állnom.
2012. dec. 13. 13:01
 13/16 anonim ***** válasza:

Tűzz ki magad elé célokat, MERJ ÁLMODNI! A helyedben arról álmodnék, hogy külföldön belém szeret valaki és elvesz, a gyerekeimnek pedig majd a kalandos élményeimről fogok mesélni, nem pedig arról, hogy alázott szét a családom, mert nem mertem változtatni az életemen. Tudom, hogy könnyű dumálni...

Viszont amíg felkészülsz a lelépésre, írhatnál blogot (szigorúan TITKOSÍTOTTAT - a blogspot.com -ot ajánlom), írjál minden nap, és amikor visszaolvasod, képzeld magad egy külső szemlélő helyébe, vajon mit szólna, mit gondolna rólad? Akarsz tovább ilyen életet? Írj ki oldalra egy Célok listát, pipálgasd őket, és így majd elkezd érlelődni benned a tényleges akarás a változtatásra. Azért zárd le a blogot, nehogy a bátyád megtalálja - nem a publikálás a lényeg, viszont kézzel fogható füzetbe végképp nem írnék a helyedben.Én blogolás közben jöttem rá, hogy bármit megtehetek, és hogy sok dologra rosszul reagálok, sok dolgot szégyellek leírni és bevallani magamnak. Az ,,akarom ezt meg azt" után jött az, hogy ,,de nem lehet, mert blablabla", és közben ráébredtem, hogy b*szdmeg, rajtam múlik minden. Ez az én életem.

2012. dec. 13. 13:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha mindenki kimenne külföldre, akinek valami gondja van, akkor hát nem lenne sok lakosa az országnak. Magyarok vagyunk vagy mi a szösz? Aki ilyen tanácsot adta, gondolom ti sem külföldről írtok. Hogy Magyarországon kevés a munkahely nevetséges fizetésé kapunk, az a politika hibája. A magyart írják mint a bolhát, és saját magunk ellen fordítanak minket. Erkölcs, tisztesség, már elavult, a segítőkészség már gyengeségnek számít. Direkt lezüllesztik a magyart.
2012. dec. 13. 13:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Átgondoltam a kérdésében leírtakat, mielőtt válaszoltam volna. Azért látom külföldet megoldásnak, mert nincs munkája, abból meg nehezen fizetne meg egy albérletet egyedül. Külföldön bentlakásos munkát kapna és világot látna. Azért, mert sz*r a politika Magyarországon, nem fogom játszani a hazafit. Egyszer élek, és azt nem azzal akarom tölteni, hogy sóvárgok még egy szép pulcsi után is, mert luxusnak számít, Mekibe menni meg nem lehet, mert bűntudatom van már attól is, hogy akkor X számú vonaljegyet kellene vennem. Nem látom értelmét munkanélküliként itt várni a csodára, főleg, ha nem köti ide semmit. Nem feltétlenül a kint élés a lényeg, hanem hogy lásson világot, és tapasztalja meg, hogy milyen az élet. Lehet erre azt mondani, hogy hazafiatlan korcs vagyok, de én nem történelmi szempontból nézem a Földet és az országok közti határokat. Nyitva áll előttem a világ, ha érdekel, hadd lássam, hadd éljek máshol is, hogy tudjam, milyen. Nem Magyarországra születtem, hanem a Föld nevű bolygóra...
2012. dec. 13. 13:27
 16/16 A kérdező kommentje:
Hagyjátok békén a válaszolómat! Nem hazafi kérdést tettem fel, ..hogy jön ez ide ?? Attól hogy kimegyek külföldre, attól még magyar maradok. És nem feltétlen ragadok oda..külföldre. Ez nem politikai kérdés volt, ..arra van külön kategória...ott védd meg a magyarságot!
2012. dec. 13. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!