Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Betépve tanulás?

Betépve tanulás?

Figyelt kérdés
Egyetemista ismerősöktől hallottam,hogy betépve készülnek a vizsgákra,mert képesek 40 oldalnyi anyagot megjegyezni,részletesen.Tapasztaltaknak mi a véleményük?

2012. nov. 4. 10:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem használ, mert nem fogsz tudni koncentrálni, én egyszer bementem dolgozni így, kértek hogy hozzak fel valamit a raktárból, de háromszor kellett visszamennem megkérdezni mi volt az, mert mindig elfelejtettem út közben.
2012. dec. 7. 11:02
 12/15 anonim válasza:
nekem nem jött be... az éretségim csak elégséges lett, pedig mindig beszívva tanultam.
2013. márc. 10. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:
ez hülyeség betépve nemlehet tanulni, mert iszokat dekoncentrált vagy, viszont halottam már olyat hogy egyesek betépésnek neveznek nem csak a fü által kiváltott hatásokat, például speed!!! na ezt halhattad te hogy sok egyetemista csinálja, énis probaltam mar es bejott, szoval nyomsz egy kis speed et tanulas elött, meg kzöbe siman bemagolsz vagy 100 oldalt, 1 este masnap elmesz vizsgazni es midnent tudsz!! viszont 3 nap mulva mar semmit nemfogsz tudni belöle.....
2013. jún. 22. 12:15
 14/15 cli_hlt ***** válasza:

A kannabisz hatása alatt a rövidtávú- és (vagy épp ezért) az epizódikus memória hatásfoka is csökkenhet.

Elterjedt füves sztereotípia, hogy a nagyon betépett emberek elakadnak a hosszú mondatok mközepén és... ö... mit is akartam mondani? :)

Ez azért lehet, mert az agyban CB1 és glutamát rendszerek valamilyen kapcsolatban vannak egymással.

(Az alkohol pl. a glutamát rendszerre hat, ezért esnek ki akár órák is akkor, ha nagyon berúgsz, de glutamát rendszerre ható gyógyszert kapsz bizonyos esetekben műtét előtt, hogy megkíméljenek azoktól az emlékektől, ahogyan feltrancsíroznak ;) )

Épp ezért nem jó ötlet betépve tanulni.

Viszont. A nyugtalan, könnyen széteső figyelmű embereknek akár segíthet is, mert kis adagban javíthatja a koncentrációt, az anyag nem tűnik olyan unalmasnak mint nélküle (saját tapasztalat, illetve más is megírta már: [link]

Az biztos, hogy nem mindenkinek segít automatikusan, és főleg nem nagy adagban.

Ha javasolnom kellene valamit, inkább azt mondanám, hogy ne.

2013. aug. 21. 10:02
 15/15 anonim válasza:
Egyszer én is kipróbáltam kisebb adaggal a tanulást. Nekem és szerintem legtöbbeknek a rövidtávú memóriáját ideiglenesen kinyírja, de azt vettem észre, hogy elég mindent egyszer elolvasnom, és akkor hosszútávon megmarad. De ez csak az én tapasztalatom :D
2017. okt. 3. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!