Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Zongoradarab megtanulásához...

Zongoradarab megtanulásához tudtok tippeket adni?

Figyelt kérdés

A gyors haladás érdekében mennyit kellene gyakorolni egy nap? Hogyan tanuljátok meg a nagyon gyors részeket a darabban? Mire érdemes odafigyelni? Kinek mi vált be a tanulás során? (pl: először külön kézzel tanulod meg vagy egyből két kézzel, kis részletenként tanulod vagy egyben az egész darabot stb.)

Minden tanács érdekel amit csak tudtok vagy hallottatok!:)

2012. okt. 31. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Én mindig olyan darabokat választok amik tetszenek és így sokkal könnyebb megtanulni is.Nekem két kézzel könnyebb.A nehezebb részeknél először nagyon lassan játszom úgy 10-15-ször.Az ujjazatra érdemes figyelni.Én egy nap 3 órát gyakorolok.Ezek csak az én tapasztalataim,mindenki más,szóval lehet,hogy ez neked nem működik.De ne síess el semmit,csak szép lassan...
2012. okt. 31. 21:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja amúgy meg,neten rá keresek a darabra,amit játszani szoktam és hallgatom,úgy könnyebb a ritmust megtanulni.
2012. okt. 31. 21:02
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Én is olyan darabokat választok, amik tetszenek és szoktam is hallgatni őket. De lehet néha túl nehezet választok a képességeimhez képest:D Mégis valahogy nem tudom elképzelni, hogy ha kitartó vagyok, akkor ne tudjak megtanulni egy nehezebb darabot. Én napi 2x 40-50 percet gyakorlok. Többre nincs időm. És azért nem egyhuzamban nyomom, mert képtelen vagyok olyan sokáig figyelni:P A gyors részekkel mindig bajban vagyok, de megpróbálok türelmes lenni és nem adom fel:)

2012. nov. 5. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!