Miért nem örülnek az emberek (tisztelet a kivételnek) hogy Magyarországra is bejött a Halloween?
Azért nem örülnek neki, mert ez nem magyar hagyomány.
A magyaroknak semmi közük a halloweenhez. A hlloweennek is megvan a maga legendája, és régen ez sem cukorka kéregetésből állt.
Arról nem is beszélve hogy miért vennének édességet? Hogy elosztogassák? A legtöbb magyar örül ha a gyertyát megtudja venni, hogy az elhunyt szerettei emlékére gyújtson egy gyertyát. Mert bármily meglepő nálunk ez a hagyomány.
Egyébként miért kell átvenni olyan hagyományokat amikhez semmi közünk? Vagy ha átvesszük az amerikai hagyományt akkor miért nem vesszük át mondjuk a kínai hagyományt is??Qingming-ünnep ami 2500 éves múltra tekint?? Vagy miért nem vesszük át a Día de los Muertos mexicói ünnepet???
Sehol a világon nem majmolják más nemzetek ünnepét, akkor mi magyarok miért akarjuk???
Akiknek nem tetszik miért foglalkoznak azzal hogy más örül az ilyesminek. Van aki szereti az ilyen ünnepeket. Amerika majmolás...sok mindent majmolunk más országokból mégsem szól érte senki.
Akinek nem inge ne vegye magára. Van aki szereti van aki nem. ;)
Második vagyok.
Nézd, Engem nagyon nem érdekel hogy ki az aki halloweenes partit csinál, vagy beöltözik. Ha akarja tegye meg. Nem az én pénzem bánja.
Nekem ez az ünnep nem jelent semmit így én nem öltözöm be, nem csinálok partit. Ez az én személyes jogom. Ahogy neked meg az hogy élvezd a hallowweenes dolgokat.
De nem örülnék annak ha 31-én minden 10 percben csöngetnek vagy kopognak az ajtómon. Én nem fogok édességet sem osztogatni, és ha tizedik alkalommal kell ajtót nyitnom akkor mosolyogni sem lesz kedven.
Felőlem nyugodtan menj el csokit kéregetni, de ha van eszed akkor még a holnapi nap folyamán megkérdezed a szomszédoktól meg azoktól akikhez menni akarsz, hogy élnek -e a hallowwenes hagyományokkal. Ha nemet mondanak akkor be se kopogj hozzájuk.
Én kimondottan utálom. Általában az idősebb (épp elméjű) emberek nem szeretik, mert ez nem a mi hagyományunk. Kifejezetten irritál ez a majmolás. Persze lehet ez jó buli meg minden, de közben az igazi magyar hagyományokat meg elfelejtik...
A másik a Valentin nap amiről ugyan ez a véleményem... Semmi közünk hozzá, nem kéne ezeket átvenni.
Hűű 20:13-as ezt szépen megmondtad, bár van benne igazság.
Én sem értem hogy mi baja mindenkinek, ha nincs kedvük ne fújoljanak és szóljanak le mindent.
Egyébként meg ha cukor osztásról is van szó biztos nem vadidegenek csöngetnének be minden hová, hanem pár ember a családtajaihoz, barátaihoz ismerőseihez.
olyan mintha modjuk meg látodatnád a nagynénikéd ő meg sütne neked sütit mert pl rég látott.
És a hazai emberek fele mindent lehurrog ami új, és érdekes.
Ennyi erővel minek hordanak Angol, amerikai zászlós pólókat? Vagy miért esznek külfüldi kajákat? Miért követik a párizsi divatot? Miért néznek, hallgatnak amerikai filmeket, zenéket, és használnak angol szavakat?
Ott a magyar Barátok közt is gyerekek, ne csak a Halloweent szóljátok le!
Vagyis:
Éljen a Halloween, ami tök jó Buli! :D
miért eszünk külföldi ételeket miért viselünk külföldi mintás pólót?
komolyan ezt hozod fel érvként , ez jellemző a világ szinte minden országára,de minden országnak megvannak a hagyományai és azokat kéne ápolni mert a régiek lassan elfelejtődnek pedig azok is legalább ilyen jó bulik csak sajnos azokról senki se beszél.
De gondolom neked már a dömötörözés vagy a Márton nap nem mond semmit.
De ha nézted volna az rtl híradót megtudhatnád hogy a halloween egyre népszerűbb és nem áll messze a magyar hagyományoktól, sőt még a tök faragás is szerepel benne, másnéven nem Halloween tök hanem Luca tök.
Link: kb 37. perctől kezdődik
Halloween-hoz tehát kis "közünk" mégis van, és nem majmolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!