Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Cigányok/romák (bocs ha a...

Cigányok/romák (bocs ha a kifejezés sértő) nektek mi a véleményetek a magyarokról?

Figyelt kérdés

A magyar véleményeket a cigányokról már tudom és vannak, akiknek személyes tapasztalataik vannak, de sokan vannak az előítéletűek.Na mindegy.Most ennek a fordítottjára lennék kíváncsi, hogy nektek mi a véleményetek rólunk?

(utólag is bocs ha a cigány kifejezés sértő)

2012. aug. 24. 23:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
6%

Vannak kutyafajták amibe ne lehet megbízni, bár akad ott is kivétel, de ez még nem ok, hogy bizzak az adott kutyafajtába!

Úgyanez a helyzet, van pár százalék rendes, de ez még kevés...

2012. aug. 25. 16:05
 12/38 anonim ***** válasza:
13%

Nem nekünk kell alkalmazkodni a kissebséghez, hanem a kissebségnek kell(ene) az Magyarországra beillezkedni.

Nemcsak 1 kissebségg van Magyarországon, de gond mindig csak eggyel. Pedig németek is renkedegen vannak, és még sokan mások, ők betudtak illeszkedni. Nem anyáznak, nem köpnek a magyar után, nem lopnak, legalábbis nem olyan kihívó esetekben, hogy már felkeltené a figyelmet.

Aki nem tud ebbe az országba beillezkedni, neki ellehet meni innen!

2012. aug. 25. 16:12
 13/38 anonim ***** válasza:
7%
Pontosan.Már volt elég idejük ahhoz hogy beilleszkedjenek.Nem sikerült,nem is fog,máshova sem tudnak beilleszkedni mivel nekik büdös a munka és a gyilkolászás/rablások jelentik nekik a szórakozást.Mi ebből nem kérünk,tehát lehet mostmár innen elhúzni a fenébe,talán a marslakók szívesen befogadják őket
2012. aug. 25. 20:55
 14/38 anonim válasza:
7%
A legtöbbjük semmibe se nézi a magyarokat, és gyűlöli őket.
2012. aug. 25. 21:29
 15/38 anonim válasza:
69%

Volt idejük beilleszkedni?

Nézzük csak Mária Terézia rendeleteit : betiltotta a cigány-cigány házasságot (mennyire emberi... gondoljunk csak bele mennyire örülnénk neki, ha magyar nem házasodhatna magyarral???), a cigánygyerekeket elvette és nevelő szülőkhöz adta( persze ez biztos remek megoldásnak tűnik, meg egyszerű volt cselédet szerezni, amiért még fizettek is, de mennyire örülnénk annak, ha mondjuk a rasszista szülők gyerekeit emelnénk ki a családokból megállítva ezzel a rasszizmus terjedését?)

Földosztás: kaptak-e a cigányok egy darab földet is???

Tudjuk-e, hogy mit jelent a cigány út, fekete vonat? Cigány út: a cigányok nem járhattak a főúton, kerülőutakon kellett járniuk(mi lenne ha jobbikos utat csinálnának???) fekete vonat: Miskolcról vitte a cigányokra Pestre, vajon ki építette fel a lakótlepeket, a panelokat, stb. stb. szinte éhbérért??? csak nem a cigányok...

Te hogy éreznéd magad abban az esetben, ha a tvben a magyarokat 10 esetből 7szer negatív fényben tüntetik fel?Miért nem emelik ki, hogy az elkövető szerb, tót, üzbég, arab,sváb,... származású?

Az szlovákiában élő magyarok tudják, hogy milyen az, amikor csak azért ítélik meg őket, mert az anyanyelvük és í szívük magyar, itthon ezt nem tudják. De egy cigány embernek, asszonynak, gyereknek minden nap azzal kell szembenéznie, hogy leköpik, megdobálják, lenézik, elítélik mielőtt megismerték volna. Példák ezreit tudnám felsorolni arról, hogy milyen helyzetekbe kényszerülnek bele csak a származásuk miatt.( cigány gyerek nem lehet kitűnő( hála istennek a szóban forgó kislány már diplomás fiatal), cigány származású orvost nem alkalmaznak(szerencsére már külföldön többszörös fizetésért dolgozik), leköpik a diszkóban, mert kiderül, hogy nem arab és így már nem szexi, stb, stb. Ezek nem sarkított példák, ezek mindennap megtörténnek.

Csak egy pillanatra képzeljük magunkat Szlovákiába, magyarként. Ott lopnak a magyarok? Bűnözőként vannak beállítva? Szeretik őket? Előítéletek párosulnak hozzájuk?Igaz, amit róluk állítanak? Úgy gondolom, hogy mindannyian tudjuk a választ a feltett kérdésekre... Nem lehet, hogy itt is ez a helyzet?

Engem eddig csak fehér bőrű emberek zsebeltek ki, vertek át, akkor én utáljak minden fehér embert? Vagy az itt( [link] ) szereplő áldozatok akarjanak kiirtani minden nem cigányt?

Válasz a kérdésre:

Cigány egyetemista vagyok. Az első barátom közölte, hogy nem hajlandó abból az ételből enni, amit a nagymamám főzött, mert ő jóval barnább, mint anyám vagy én.

Ha ismerkedek már az első pár mondat után közlöm, hogy cigány vagyok ( nem hiszik el, értelmesen beszélek, világos a bőröm, stb.) majd 10 esetből 7szer soha többé nem látom az illetőt.

A családom becsületes, mindenki ismeri és tiszteli őket a faluban, akárcsak a többi cigányt. De ha kimegyünk a faluból, már mi is csak büdös cigányok vagyunk, mert mindenkit egy kalap alá vesznek és mindenki általánosít. Viszont, amikor Gyurta Dániel átvette az olimpiai aranyat az egész család együtt sírt a Himnusz alatt.

Szóval, hogy tényleg válaszoljak a kérdésre már, én véleményem a többségi társadalomról az, hogy nagyon összetett és rétegzett, senki sem egyforma, vannak köztük szőkék, barnák, feketék, okosak, átlagosak, buták, szépek és csúnyák. Emberek.

2012. aug. 25. 22:25
 16/38 anonim ***** válasza:
55%
És hova lett a válaszom?22válasz volt most meg 15??
2012. aug. 25. 22:35
 17/38 anonim ***** válasza:
39%

Ne a múltban éljünk már könyörgöm!Egyébként nem véletlenül hoztak ilyen törvényeket a cigányok ellen

Na és ma mi a helyzet?Mindenben támogatva vannak mégsem viselkedned civilizált módon,ennyit erről.Vannak rendes cigányok is de a legtöbben nem azok.Tudom hogy külföldön viszont a magyarok lopnak sokat de engem az nem érdekel,nem én lopkodok hanem őt.Tehát akinek nem inge ne vegye magára

Legjobb párkapcsolataim cigány csjaokkal voltak,legjobb barátom cigány a rendesebb fajtából tehát nem mondhatod hogy rasszista vagyok

Egyébként ha már a múlttal jövünk akkor régebben még a magyaroknak se volt sok joguk ennyit erről,gondolok itt például a kommunista rendszerre stb

2012. aug. 26. 15:19
 18/38 anonim válasza:
55%

Befogadó ország az, ahol a családom él már több száz éve? Ugyan már... Engem nem fogadott be senki, én ide születtem. Ez az én hazám is. Akkor is, ha ez egyesnek nem tetszik. Lehet, hogy többet tudok az ország történelméről, mint azok a nagymagyarnak tartják magukat.

Ez nem kioktatás volt, ezek tények, bárhol utána lehet nézni.

A támogatásokkal meg igen nagy probléma van, hiszen oda semmi nem jut, ahol szükség lenne rá. De ez nem csak cigányügyben van így, hiszen azok lopnak legtöbbet, akik fent vannak. Ezt mind tudjuk.

Én nem a jogokkal jövök. De gondoljunk már bele, kiket küldtek el először a rendszerváltás után? Kik azok, akik mindig az alja munkát végezték el? Kik azok akiket szegregált iskolában "tanítanak"?

És ezek a százalékok meg, volt valaki, akik végigment minden cigánytelepen és megszámolta, hogy ki rendes ember ki meg bűnöző? Persze nekem senki nem fog hinni, ha azt mondom, hogy ezek az arányok valótlanok. Nem azt mondom, hogy nincs bűnöző cigány, de minden többségi ember tiszta mint a hó? Engem, aki soha nem lopott, olyan emberek néznek le, akik simán lopnak boltból... simán elveszik ami nem az övék... ez fair??? Ez így van rendjén?

2012. aug. 26. 15:59
 19/38 anonim ***** válasza:
23%
Előttem szóló, teljesen egyetértek veled. Mi jogon mondják azt, hogy a cigányok 90 meg 95 %_a bűnöző? Ismerik az ország összes cigányát? Végigmentek az összes cigányfalun, cigánysoron, cigánytelepen, cigány lakáson Baranyától Szabolcsig? Mi ez, ha nem rasszizmus?
2012. aug. 26. 16:23
 20/38 anonim ***** válasza:
7%

Na már megint rasszisták a magyarok? Mindenki találkozott már velük, és a tapasztalataink ezek!!! Engedjétek már meg nekünk a vélemény nyilvánítást, ha már a benyomás az hogy lopnak, csalnak, akkor ez a véleményünk.

Egyébként ha ha dédim olasz lenne az egész család kint élne, akkor is bevándorlónak számítanék.

2012. aug. 26. 16:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!