Legalizálnátok a marihuánát?
Még egy indok a legalizálásra a következő válasz:
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 09:03
Legalább az ilyenek akkor megunnák... ;)
Igen, legalizálnám. De én személy szerint csak a kendert. Semmi más drogot nem.
Igenis, én is álszentnek tartom, hogy míg az alkohol és a cigaretta legális - miközben utóbbira szép, nagy betűkkel ráírják, hogy tüdőrákot meg halált okozhat -, addig egy füves emberrel úgy viselkednek, mint valami ócska bűnözővel. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy egy betépett ember sosem fog bántani, beléd kötni, megkéselni stb. Akinek ezzel kapcsolatban nincs tapasztalata, az ne beszéljen hülyeséget; olvasson a témában, ha már nem akarja kipróbálni - hiszen nem kötelező -, de butaságokat ne írjon.
Bizony, meghatározott keretek között legalizálni kéne: 18 év fölött, kulturált kis coffeeshoppokat nyitva stb. Hogyne lenne már kultúrája a kendernek? Csak nem nálunk, ez igaz.
Ellenzők figyelem! Nem lenne több füves, ha legalizálnák. Aki akar, most is szív. Úgyhogy emiatt nem kell aggódni.
Amúgy meg az a sok szar, amit megeszünk, megiszunk, illetve, amit belélegzünk stb. károsabb, mint egy spangli.
Én írtam az elején,hogy személyiségzavart csinálhat. Ha nem hisztek nekem, beszélgessetek el élőben egy pszichiáterrel,aki legalább 20 éve a szakmájban van, és őket győzködjétek a hülyeségeitekkel. Felőlem szívja aki akarja, utána meg ne sírjon,hogy élete végéig pszichiátrián él, vagy épp neurológián szedik alóla a sz.art. Egyik srác 23 évesen pelenkás, folyamatosan szívódik az agya, mert szétszívta magát.( orvosi vizsgálatnál derült ki, nem én találtam ki). Természetesen NEM mindenki jár így, mint már említettem. De miért kell kísérteni a sorsot? Nem lehet tudni kiben mi lappang, kinek milyen az erek állapota, és a marihuána az érfalat is nagyon károsítja,ergo agyvérzést is okozhat,mert hamarabb elpattan az ér. De ez sem törvényszerű. Egyáltalán miért kell szívni? Én is próbáltam,aláírom, nem vagyok egy befásult ember, de szerintem totál józanon is lehet olyan jót bulizni,mint piásan vagy beszívva. Társaság kérdése. És ezek vonatkoznak a sima cigire vagy az alkoholra is, azzal sem vagyok kibékülve, ha már felhoztátok.
A ti életetek, ti rendelkeztek róla, én csak azért írta le ezeket a tényeket,hogy tudjátok. Ha lesz.arjátok,tegyétek, nem az én ügyem. Csak azért nem kell elhinni a neten sem minden hírt, mert nem mind igaz,sokszor az élet mást mond, mint a száraz tudomány.
Üdv!
Én ezt a kis "kender könyv"-et ajánlanám nektek. Lehet, hogy sokan ismeritek már, de tényleg minden benne van tömören és velősen. Nagyon érdekes dolgok vannak benne.
Ha már a tapasztalatokból indulunk ki, és nem abból amit olvasunk máshol,akkor az előző kommenthez csak annyit mondanék, hogy nekem 10 év alatt semmilyen személyiségelváltozásból adódó problémám nem volt. :)
(Az olvasással sincs gond, csak igazolják a források, hogy nem kitalált fikció az egész.)
Az eredeti kérdésre visszatérve. Legalizálnám, de fokozatosan, és szabályok között tartva. Mivel sokkal ártalmasabbak a piacon található legális könnyű drogok.
"A marihuána akut toxicitása más drogokkal és gyógyszerekkel összehasonlítva
meglepően csekély. Nem ismer az orvosi irodalom
olyan esetet, hogy valaki marihuána-mérgezésben meghalt volna, ezért a halálos dózis csak állatkísérletes adatokból
extrapolálható (6): a kísérleti állatcsoport felét
elpusztító dózis (LD50) a marihuána esetében olyan
magas, hogy emberben a hatékony és a halálos dózis közötti
arány körülbelül húszezerszeres."
Forrás: az előbb linkelt könyv 60. old. :)
Minden jót, egy két diplomás, volt raszta^^
Ez pont ide vág:
"Sokan vizsgálták a kérdést, hogy a marihuána okoz-e
súlyos elmebetegséget, pszichózist. Számos pszichiáter
a keleti országokban úgy véli, hogy igen, de a kannabisz(
marihuána)-pszichózist, mint önálló entitást nem
sikerült elfogadható módon leírniuk (32). Másrészt
epidemiológiai vizsgálatok sem erősítették meg a kannabisz-pszichózis létét, de azt sem, hogy a marihuána
skizofréniát okozna. Ugyanis ha így volna, a marihuána
használatának növekedésével növekedne a skizofréniás
betegek száma is. Azonban az e kérdést elemző epidemiológiai vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy abban az időszakban, mikor a marihuána fogyasztása növekedett, a kezelt skizofréniás betegek száma éppen
hogy csökkent (33). Az azonban valószínűsíthetőnek
tűnik, hogy skizofrén betegeknél a marihuána kiválthatja
a betegség tüneteinek aktivitását."
De hát ami késik nem múlik! :D Az előbbi könyvből idéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!