Legalizálnátok a marihuánát?
LEGALIZE IT!-néven regisztráltam ide, úgyhogy, szerintem nem kérdés, hogy mi a válaszom..benne van a nevemben:D
...részemről a legalizálást úgy képzelem majd el -persze szinte biztos , hogy soha nem lesz ilyen:S-, hogy ne elsősorban a hollandok mintájára cselekedjen a kormány, aki majd legalizálja; tehát nem "cafeshop"okban menjen a dolog , mert Amsterdamban ..az egy egészen más tészta...a legtöbb(kb.140) cofeshop, a piroslámpás negyedben van(legális: prostik, fű, gomba stb-stb..)..na most mivel itthon nincs igazán lehetőség egy(vagy több)negyedet kialakítani, a már meglévő kerület(ek)be...illetve lenne, de az a legalizációs törvény - de szép is lenne!- beiktatása után..több évig eltarthatna...ezért szerintem ezt az egészet el lehetne kerülni úgy, hogy pályázatot írnának ki, és a sok kocsma/pub/kávézó/teázó stb. nyilván pályázna is rá, hiszen ez újabb bevétel nekik is , és az ebből származó jövedéki adókból az államnak is...nna most:
a pályázatot a legjobb tervezettel (beszerzés/árusítás stb.) előálló 30 hely kapja meg..ezeken a helyeken lenne legális vásárolni a ganja-t ,-meg részemről gombát is:D-.
Aztán közben ha beindul - már pedig miért ne indulna be , mivel állítom, hogy a budapesti lakosság 5 , sőt 10%-ának van köze a marihuana-hoz..még ha csak alkalmi szinten is , így ennyi ember biztos fel is fogja keresni rendszeresen azt a 30 helyet- el lehetne kezdeni ezzel párhuzamosan a cofeshop-ok nyitásait , vagy átalakítani azt a 30 helyet ( ami persze folyamatosan bővülne..40..50..100...:D) cofeshopokká..így lenne MINDENKI BOLDOG !:D
..valahogy így képzelném el én azt ,hogy legalizálhatnák a marihuana-t..röviden, dióhéjban :D
PEACE ALL, CSOKI....ÉS L-E-G-A-L-I-Z-E---I-T !!! :DD
U.I.: valaki írta, hogy otthon gyújtják be az emberek a spanglit, és nem az utcán, köztereken stb....
..hát hallod , kicsit nézz körül jobban, töki!:D
..mert szív az utcán MINDENKI..már akik alapból szívnak..:D...én sem tudtam/láttam/éreztem az illatot, amíg nem szívtam...de azóta ez számomra egyértelmű...
pl.: nem gondolnád, hogy ha bemész egy sima kocsmába..ott hányan szívnak 4-6-8 társaságból, akik ott vannak:D...vagy ha láttad a Deák-teret délután5 és hajnali 3 között...akkor tudhatod..ott is szív a kint lévő emberek 40%-a:DD
...vagy gyakran csak simán az utcán, séta közben szívunk...és az embereknek fel sem tűnik!:DD...persze próbáljuk úgy szívni, mint ha csak sima cigi lenne...de ezek szerint be is válik...szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy a legtöbb ember ott szív, ahol akar....melletted is akár...csak figyelj jobban!:D
Én legalizálnám. Erre itt is van egy összefoglaló kép, hogy miért.
Drogtilalom = feketepiac + erőszak + marginalizált drogfogyasztók + korrupt hatóságok + nehéz hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz - kinek jó? A maffiának
Dekriminalizáció = a hatóságok a kereskedőkre összpontosítanak, a fogyasztókat nem üldözik, a függők könnyebben kezelésbe juthatnak, de a fű feketepiaca megmarad, minden káros hatásával együtt
Legalizáció = az állam szabályozza a fűpiacot, a fogyasztóvédelem és a prevenció kap hangsúlyt, nem az elrettentés és a börtön + csak felnőttek vásárolhatnak + a kereskedők adót fizetnek, ebből az államnak bevétele származik
én viszont a tudatlanságodhoz, és a hozzáértésed teljes hiányához gratulálok kedves utolsó.
a fű nem nyugtató gyógyszer, melyet a pszichiáter ír fel, azt hazudva, hogy ettől meggyógyulsz. ;)
Legalizálnám.
Egyúttal beszüntetnék egy csomó szar nyugtatót.
Én is legalizálnám de csak a könnyű drogokat!
Azt is korlátozott mennyiségben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!