Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Legalizálnátok a marihuánát?

Legalizálnátok a marihuánát?

Figyelt kérdés
2009. júl. 23. 09:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
70%

LEGALIZE IT!-néven regisztráltam ide, úgyhogy, szerintem nem kérdés, hogy mi a válaszom..benne van a nevemben:D

...részemről a legalizálást úgy képzelem majd el -persze szinte biztos , hogy soha nem lesz ilyen:S-, hogy ne elsősorban a hollandok mintájára cselekedjen a kormány, aki majd legalizálja; tehát nem "cafeshop"okban menjen a dolog , mert Amsterdamban ..az egy egészen más tészta...a legtöbb(kb.140) cofeshop, a piroslámpás negyedben van(legális: prostik, fű, gomba stb-stb..)..na most mivel itthon nincs igazán lehetőség egy(vagy több)negyedet kialakítani, a már meglévő kerület(ek)be...illetve lenne, de az a legalizációs törvény - de szép is lenne!- beiktatása után..több évig eltarthatna...ezért szerintem ezt az egészet el lehetne kerülni úgy, hogy pályázatot írnának ki, és a sok kocsma/pub/kávézó/teázó stb. nyilván pályázna is rá, hiszen ez újabb bevétel nekik is , és az ebből származó jövedéki adókból az államnak is...nna most:

a pályázatot a legjobb tervezettel (beszerzés/árusítás stb.) előálló 30 hely kapja meg..ezeken a helyeken lenne legális vásárolni a ganja-t ,-meg részemről gombát is:D-.

Aztán közben ha beindul - már pedig miért ne indulna be , mivel állítom, hogy a budapesti lakosság 5 , sőt 10%-ának van köze a marihuana-hoz..még ha csak alkalmi szinten is , így ennyi ember biztos fel is fogja keresni rendszeresen azt a 30 helyet- el lehetne kezdeni ezzel párhuzamosan a cofeshop-ok nyitásait , vagy átalakítani azt a 30 helyet ( ami persze folyamatosan bővülne..40..50..100...:D) cofeshopokká..így lenne MINDENKI BOLDOG !:D

..valahogy így képzelném el én azt ,hogy legalizálhatnák a marihuana-t..röviden, dióhéjban :D

PEACE ALL, CSOKI....ÉS L-E-G-A-L-I-Z-E---I-T !!! :DD

U.I.: valaki írta, hogy otthon gyújtják be az emberek a spanglit, és nem az utcán, köztereken stb....

..hát hallod , kicsit nézz körül jobban, töki!:D

..mert szív az utcán MINDENKI..már akik alapból szívnak..:D...én sem tudtam/láttam/éreztem az illatot, amíg nem szívtam...de azóta ez számomra egyértelmű...

pl.: nem gondolnád, hogy ha bemész egy sima kocsmába..ott hányan szívnak 4-6-8 társaságból, akik ott vannak:D...vagy ha láttad a Deák-teret délután5 és hajnali 3 között...akkor tudhatod..ott is szív a kint lévő emberek 40%-a:DD

...vagy gyakran csak simán az utcán, séta közben szívunk...és az embereknek fel sem tűnik!:DD...persze próbáljuk úgy szívni, mint ha csak sima cigi lenne...de ezek szerint be is válik...szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy a legtöbb ember ott szív, ahol akar....melletted is akár...csak figyelj jobban!:D

2009. aug. 7. 13:33
 22/62 anonim ***** válasza:
71%

Én legalizálnám. Erre itt is van egy összefoglaló kép, hogy miért.

[link]

Drogtilalom = feketepiac + erőszak + marginalizált drogfogyasztók + korrupt hatóságok + nehéz hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz - kinek jó? A maffiának

Dekriminalizáció = a hatóságok a kereskedőkre összpontosítanak, a fogyasztókat nem üldözik, a függők könnyebben kezelésbe juthatnak, de a fű feketepiaca megmarad, minden káros hatásával együtt

Legalizáció = az állam szabályozza a fűpiacot, a fogyasztóvédelem és a prevenció kap hangsúlyt, nem az elrettentés és a börtön + csak felnőttek vásárolhatnak + a kereskedők adót fizetnek, ebből az államnak bevétele származik

2009. aug. 15. 09:53
 23/62 anonim válasza:
22%
13:33 látom, te most is be vagy tépve... gratulálok, remélem szétszívod az agyad. aztán majd nézel ki a fejedből pár év múlva bambán és csorgatod a nyálad. szóval most örüld ki magad, töki... lol
2009. aug. 20. 11:30
 24/62 anonim ***** válasza:
33%

én viszont a tudatlanságodhoz, és a hozzáértésed teljes hiányához gratulálok kedves utolsó.

a fű nem nyugtató gyógyszer, melyet a pszichiáter ír fel, azt hazudva, hogy ettől meggyógyulsz. ;)

2009. aug. 20. 12:05
 25/62 anonim ***** válasza:
45%
Hülyeség lenne! Senkinek nem lenne jobb! Esetleg annyiba hogy nemcsuknának le érte de ha ügyes vagy most se csuknak le! Ha legalizálnák akkor meg mindenki rátenné a kezét és a megszokott 2500ft helyett megveszed 6000ért! Amúgy szoktam énis! Peace :)
2009. okt. 15. 21:14
 26/62 anonim ***** válasza:
72%
..utolsónak: ha legalizálnák, éppen , hogy nem drágább, hanem olcsóbb lenne a mokk..meg aztán...garantált lenne a full-jó minőség, mert nem az van, hogy mész az emberedhez, aztán amit ad az vagy jó, vagy szar :D...de mindegy...igazság szerint már nem igazán hoz lázba a mokk téma...kinőttem belőle.(vagy csak meguntam nem tom),így már azzal a válasszal sem értek egyet, amit én írtam ide korábban (jó hosszú)..
2009. dec. 2. 22:39
 27/62 anonim válasza:
70%
Legalizálni kellene mindenképpen! Az alkohol és a nikotin sokkal komolyabb károkat és függőséget okoznak, milliók életét teszi tönkre. Az alkohol az olyanok közül is szedi az áldozatokat akik nem is isznak(!) mert általában üti el/lövi le/veri meg/erőszakolja meg egy részeg. Aki füvet szív sosem csinál ilyeneket. Felháborítónak tartom, hogy az állam üldözötté tesz egy élvezeti célból termesztett növényt míg a dohány és alkoholtermékek jövedéki adóját nem érzi erkölcstelennek. Vagy legalizálja és vessen ki jövedéki adót erre is; akkor olcsóbb lenne és 18 éven aluliak nem vehetnék talán olyan könnyen(a dealer nem kér személyit) vagy tiltsák be a piát és a cigit is mert ez igy álszentség. Azért ne szívjunk füvet mert az alkohol- és nikotinbizniszben érdekelt állam úgy gondolja hogy inkább ezektől függjünk mint mástól mert az legalább hasznot hoz!? És aki utálja az alkoholt az meg ne akarjon az ellazulásához,az ünnepléséhez más szereket fogyasztani, mert azon nincs haszon...hol itt a szabadság? Nehogy már más akarja nekem megmondani h mit tehetek a testemmel és h mivel rombolhatom azt ha már amúgy is rombolom, és nehogymár azért kelljen a bulikban, esténként...stb egy pohár bort innom egy joint helyett mert ez legális xD ez egy vicc ami ezen a bolygón folyik...
2010. jan. 7. 14:03
 28/62 anonim ***** válasza:
84%
Legalizálnám, normál korlátozásokkal.
2010. jan. 12. 22:53
 29/62 anonim ***** válasza:
78%

Legalizálnám.

Egyúttal beszüntetnék egy csomó szar nyugtatót.

2010. jan. 13. 10:42
 30/62 anonim válasza:
90%

Én is legalizálnám de csak a könnyű drogokat!

Azt is korlátozott mennyiségben!

2010. jan. 26. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!