Hogyan lehet leszokni a kézmosásról?
Figyelt kérdés
A kisöcsém 2010-ben született és édesanyám mindig mondta h ha meg szeretnénk fogni a kisfiút akkor mossunk kezet,így a húgom kényszeres kézmosó lett.Az iskolában az osztályfőnöke (ők voltak az első osztálya) biztatta az osztályt h mindig mosson kezet és ez szerintem csak erősítette a "betegségét". Ma már olyan szinten kényszerbeteg h ha megfog egy játékot majd le teszi akkor megy kezet mosni,vagy tanulás után is.És van még egy probléma a húgom rágja a körmét is,de én is.Rossz így látni a húgom mert tőlem látta a köröm rágást,és megfigyeltem h ő is stresszes helyzetben rágja a körmét,de nyilvános helyen nem.És még nehezíti a dolgot az anyagi gondjaink,mert nem kaphat ilyen meg olyan babát,de végül is nem tudom mi zajlik benne,mert nem valami jó a kapcsolatunk,állandóan szidjuk egymást és verekedünk.Én a verekedéssel kicsit békésebb leszek.A húgom 10 éves, én pedig 13.És nagyon szeretném ha mindketten le tudnánk szokni.2012. aug. 16. 13:42
1/2 anonim válasza:
a körömrágást szerintem meg lehet szüntetni azzal, ha befestitek a körmeiteket.. persze ennyi idősen nem kell erős színűre, elég a színtelen körömlakk is.. régebben én is elkezdtem rágni a körmeimet és nem akartam, hogy olyan csúnya, tövig rágott legyen, egy darabig folyamatosan festettem és szinte egyből megoldódott a probléma.. a kézmosás pedig ha már tényleg beteges, akkor vigyétek el, valami pszhihológushoz, de előbb próbálja meg magától abbahagyni..
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ! :)
2012. szept. 17. 18:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!