Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért működnek még mindig az...

Miért működnek még mindig az értékesítési rendszerek?

Figyelt kérdés

Már vagy 50 éve is azt mondták, hogy a biztosítási piac telítődni fog.

Vagy, hogy az MLM hálózatok nem fognak működni. De legyen szó bármilyen értékesítési területről ezt már évtizedek óta szajkózzák a hoozáértők.

Akkor vajon miért működnek ezek a rendszerek a mai napig is?

Miért nem telítődött még mindig a piac, vagy a legitim MLM (nem a piramisjátékok!!) rendszerek miért nem haltak még meg?

Hogyan lehetséges, hogy még mindig lehet értékesíteni biztosítást amikor a hozzáértők már évtizedekkel korábban megmondták, hogy ezek előbb-utóbb eladhatatlanok lesznek?

Miért működnek a mai napig a direkt értékesítő (nem MLM) cégek amikor már rég telítődni kellett volna a piacnak, ahogy ezt a hozzáértők megmondták?

Kérem, hogy elsősorban azok válaszoljanak akik nem értékesítők és nem hálózatépítők.

2012. jún. 27. 11:15
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:

"A saját piacain (fő területek: tápkieg, kozmetika, tisztálkodás) 25-30%os részesedése van.

Ami igen szép eredmény."

Hát gratulálok... ezek pont a kamu termékek! Legalábbis ezeken a területeken van lehetőség a legtöbb szükségtelen, ám de csillogó villogó termékre, amikben hinni kell. Ha nem hisz bennük az ember, akkor nem is érnek semmit! Na én pont, hogy nem nevezném szép eredménynek, hogy 50 év után a saját térfelén is csak 25-30 %-os részesedése van a "jövő" üzleti modelljének...

De ha pl. a műszaki területeket nézzük, ahol kevesebb a lehetőség a kamutermékekre, akkor ott mindjárt van egy kerek 0%-unk. Mert ki az, aki bármilyen műszaki terméket azért vesz meg, mert az unoka-nagybátyjának a féltestvérének a menye azt ajánlotta és olyan meggyőző volt. Műszaki terméket azért szoktak venni, mert szükségük van rá és erre a legjobb mód bemenni a boltba és megvenni.

"Te nem kritikus vagy csak egy kis huszonéves suhanc ahogy a másik fórumon írt valaki. Még kritizálni sem tudsz rendesen. Mivel csak véleményed van, viszont konkrétumokat nem tudsz felmutatni. Csak nagy a szám, de az életben még semmit nem tudtál felmutatni."

BME mérnökdiplomát igen! Illetve a többi kérdéseknél felmutattam egy csomó konkrétumot. Pl. az aloe verás bemutató előadás, ahol az előadást tartó beismerte, hogy ő is a pénzért kezdte és nem érdekelte a termék (és kicsit neccesnek tűnik számomra elégedett vevőként árulni olyan terméket, ami az embert nem érdekli).

Aztán a Zeekrewards bukása is jó konkrétum, amit a többi MLM cég szeret a szőnyeg alá söpörni, hogy hogyan is volt az, hogy egyik pillanatban még ő a legígéretesebb MLM cég és csak gonosz kritikusok kritizálják, másik pillanatban pedig az FBI őrizetbe veszi a vezérigazgatóját piramisjáték vádjával és lefoglalja a cég vagyonát.

Illetve tény az is, hogy ha mindenki dolgozik napi 10 órát, akkor sem lehet mindenkiből milliomos, ahogyan a vezetők állítják, hiszen mindig kell valaki (sőt a többség), aki a piramis alján áll. És ez matematika.

Tény az is, hogy a beszervezéskor információkat hallgatnak el. Már, ahogy elhívják az embereket, az is manipulatív, mert egy jól fizető értékesítési munkára keresnek "tehetséges" fiatalokat. Magyarul a sajt kiéneklése a szájból...

És az is tény, hogy itt (sem a másik két téma esetében) én sem kaptam konkrét tényszerű válaszokat az MLM mellett kardoskodóktól, csupán bullshiteket. Tehát igazából ők is csak a véleményüket hangoztatják tények nélkül. Viszont ezek a vélemények mindig abból állnak, hogy minden kritika alaptalan és tudatlan, megtévesztett, előítéletes az, aki bírál. És nem indokolják, hogy miért, csak azt írják le, hogy "te ehhez nem értesz".

2012. okt. 24. 09:45
 12/48 A kérdező kommentje:

Milyen kamu termékek??? Meg milyen hinni kell benne???

Nevetséges vagy.

Szóval a tusfürdő, a fogkrém, smink cuccok mind csak fölösleges vackok és hinni kell bennük. Aham. Tudod az sem hit kérdése, hogy a tápanyagok helyreállítják a szervezet egyensúlyát és meggyógyítják. Ezek tények okoska nem hit kérdése. Kérdezd meg erről az orvosokat vagy gyógyszerészeket. A C vitamin hatása nem lesz más, hogyha gyógyszerként árulják vagy hogyha csak tápkiegként. És ez igaz az összes tápanyagra. Írták már neked, hogy nézegesd a pubmed-nek az oldalát. Igaz orvosi szakangol van benne, így nehezen érthető. Megnézted? Nem! Mert akkor nem írkálnál hülyeségeket.

Olvass mielőtt további hülyeségeket állítasz. Magyarul van így tuti megérted.

[link]

[link]

[link]

Továbbá nem kevés ORVOSI cikk is megjelent már a témában orvosi kutatási eredmények. De persze a hit miatt van hatása a termékeknek. Nevetséges.

"Mert ki az, aki bármilyen műszaki terméket azért vesz meg, mert az unoka-nagybátyjának a féltestvérének a menye azt ajánlotta és olyan meggyőző volt. "

Rengetegen vesznek meg úgy műszaki termékeket, hogy más ajánlja neki. Elég megnézni a GYK-n a Milyen mobilt/TV-t/mikrót stb vegyek? kérdéseket.

Komolyan azt hiszed, hogy az emberek csak olyan termékeket vesznek meg amire szükségük van?? Hát te tényleg nagyon fogalmatlan vagy a vásárlói magatartásokat illetően is. Látszik, hogy sosem foglalkoztál ezekkel a területekkel, de legalább ne írnál hülyeségeket.

Van mérnök diplomád? És? Most hova pottyantsak? Ettől még a kereskedelemhez meg a marketinghet hülye vagy. Egy rakás embernek van, nekem kettő is. Ettől még semmit sem tudsz felmutatni az életben. Vannak olyan emberek akik már 20-25 évesen saját hálózattal rendelkeznek és saját magukat tartják el. Egyetem mellett építették fel az üzletet. Persze nekik csak szerencséjük volt, tudjuk. :)

"Illetve a többi kérdéseknél felmutattam egy csomó konkrétumot. Pl. az aloe verás bemutató előadás, ahol az előadást tartó beismerte, hogy ő is a pénzért kezdte és nem érdekelte a termék (és kicsit neccesnek tűnik számomra elégedett vevőként árulni olyan terméket, ami az embert nem érdekli)."

A legtöbb ember a pénzért kezdi el ezt az üzletet ebben semmi meglepő nincs.

Aztán a Zeekrewards bukása is jó konkrétum, amit a többi MLM cég szeret a szőnyeg alá söpörni, hogy hogyan is volt az, hogy egyik pillanatban még ő a legígéretesebb MLM cég és csak gonosz kritikusok kritizálják, másik pillanatban pedig az FBI őrizetbe veszi a vezérigazgatóját piramisjáték vádjával és lefoglalja a cég vagyonát.

Mi van? A zeek nem MLM volt hanem egy csalás, piramisjáték. Szóval nem tudom miről beszélsz, nem ártana tisztában lenned mi is az MLM és a piramisjáték közötti LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG. Nem nem az, hogy van-e termék vagy nincs. Mivel MINDKETTŐNÉL VAN TERMÉK!!! Csak ha a piramisjátékból kiveszed a terméket az akkor is működik, ha meg az MLM-ből veszed ki a terméket akkor nincs forgalom vagyis nincs mi után jutalékot fizetni.

"Illetve tény az is, hogy ha mindenki dolgozik napi 10 órát, akkor sem lehet mindenkiből milliomos, ahogyan a vezetők állítják, hiszen mindig kell valaki (sőt a többség), aki a piramis alján áll. És ez matematika."

Aki legalább 2-3 évig napi szinten végzi a munkát az mind milliomos ez a tény.

Az MLM meg nem CSAK a matekból áll, de ezt a hozzád hasonló okoskodók úgysem fogják fel mivel nem is akarják. Ha úgy működne az MLM ahogy az okoskodók állítják akkor már rég a világ összes embere be lenne regisztrálva valamelyik hálózatba.

"Tény az is, hogy a beszervezéskor információkat hallgatnak el."

Na milyen információkat hallgatnak el? De tényeket írjál ne saját agyszüleményt ahogy a másik topicokban is összehordtad a hülyeségeket az FLP-ről.

"És az is tény, hogy itt (sem a másik két téma esetében) én sem kaptam konkrét tényszerű válaszokat az MLM mellett kardoskodóktól, csupán bullshiteket. Tehát igazából ők is csak a véleményüket hangoztatják tények nélkül. Viszont ezek a vélemények mindig abból állnak, hogy minden kritika alaptalan és tudatlan, megtévesztett, előítéletes az, aki bírál. És nem indokolják, hogy miért, csak azt írják le, hogy "te ehhez nem értesz"."

Milyen véleményeket? Bakker leírják a tényeket te meg ami szerinted nem úgy van azt nem hiszed el. De nem is nézel utána a tényeknek. Megmondták, hogy átlag 200 ember megkeresésével el lehet érni a kb havi 500e Ft-os jövedelmet. De mivel ez neked nem hihető ezért belekötöttél. Akkor ahogy más is írta menjél és győződj meg róla személyesen. Persze mivel csak nethuszárkodni tudsz így ennek nem is fogsz utána járni.

Nekem személy szerint nincs gondom a kritikával. De te nem kritizálsz hanem össze vissza kevered a sok hülyeséget. Kevered a piramisjátékot az MLM-el, fogalmad sincs a tényekről, de nem is jársz utána, ha valaki tényt ír le neked akkor azt elintézed annyival, hogy biztos nem úgy van.

Adott a lehetőség járj utána. Kérd ki az APEH-től vagy nem tudom honnan lehet az adóbevallást ott vannak a tények ha nem hiszed el amit leírtak neked. Ott sem fogsz mást találni elárulom neked.

Menj és kérdezz meg hálózatépítőket vagy végezz saját statisztikát, hogy hány ember hajlandó legalább 200 embert megkeresni. Elég kevés, a legtöbb már 10-20nál feladja.

Tudod több millió hálózatépítő tapasztalatait nem fogod felülírni az okoskodásoddal.

A kérdésre amit meg itt feltettem nem tudtál válaszolni.

Az olyan okoskodók szerint, mint te is vagy az MLM hálózatoknak már rég működésképteleneknek kellene lenniük, csakhogy ez sosem fog bekövetkezni. Mivel az MLM nem úgy működik ahogy az okoskodók ezt elképzelik. Persze ők ELMÉLETBEN mindent tudnak.

2012. okt. 24. 14:22
 13/48 A kérdező kommentje:

A cikk jó minőségben

[link]

2012. okt. 24. 14:36
 14/48 A kérdező kommentje:

A termékek kamu mivoltáról meg szükségtelenségéről vitatkozzál az orvosokkal. Sok sikert hozzá! :) :) :)

Aztán ne csodálkozz, hogyha csúnyán alul maradsz, mert NULLA a szakmai hozzáértésed. Persze véleményed az van, csak annak semmi köze a tényekhez.

2012. okt. 24. 15:59
 15/48 A kérdező kommentje:

Rábukkantam az egyik idióta agymenésedre.

Ezt a hülyeséget mégis honnan vetted?

"Miközben a vezetők százmilliókat keresnek."

Százmilliókat?? Aha, persze. Annyira fogalmatlan vagy.

"Na hát az MLM-ben emberek tömegei keresnek havi 20-30 ezret éveken át. És nem adják fel, mert hisznek benne, hogy ők is milliomosok lehetnek."

Aki csak 20-30 ezret keres az nem dolgozik. Erről ennyit. Aki dolgozik az bőven többet keres.

" Tomao válasza:

"Tudod senkinek sem kötelező kipróbálni mindent, se mlm-et, se náci pártot, se al kaidát (agyatlan dolog, hogy jön a kettő egymáshoz)

...

lehúzzák az ismeretlen dolgokat, különböző érdekes, félelemkeltő kifogásokkal és megnyilvánulásokkal (náci, al-kaida)"

Ezek jutottak épp eszembe, akár mondhattam volna azt is, hogy "akkor ezek szerint a rokkerekről csak az mondhat véleményt, aki rokker volt?", vagy akár bármelyik mai magyar pártról az mondjon csak véleményt, aki tagja volt? A lényeg az, hogy miért kéne belülről hosszú ideig látnom valamit, hogy véleményt mondjak róla? Hiszen láttam azt, amennyit akartam. Legalábbis az MLM-ből igen. És ezekből le tudtam szűrni a következtetéseket.

"Viszont olyan témához sem kötelező hozzászólni, amihez nincsenek érvek, csak a birkaösztön, a többiek után menni."

Érvek igenis vannak. Pl. az MLM-ről alkotott véleményemhez erőteljesen hozzájárult az, hogy tipikus MLM dumával hívtak el egy FLP (aloe vera) toborzó előadásra: "tehetséges, ambiciózus fiatalokat keresünk értékesítői munkakörbe tapasztalat nélkül magas fizetésért". És persze 19 évesen naivan anno benyaltam (hogy tapasztalat nélkül százezreket fognak fizetni, csak mert "tehetséges fiatal vagyok"), elmentem az előadásukra (tehát igenis tudok hiteles véleményt alkotni róluk). Szerencsére nem léptem be. Szóval miután álláshirdetésre mentem oda, kiderült, hogy 10-20 ezerért vennem kéne egy kezdőcsomagot és utána már csak heti 10-20 órát kell dolgoznom és milliomos leszek (csak azt felejtették el, hogy a 99% nem..., sőt az átlag MLM-es a minimálbér alatt keres, miközben az MLM vezetők többet keresnek, mint a hasznos termékeket előállító cégek vezetői...). Ja és, hogy én amúgy nem is értékesítő lennék, hanem "elégedett vásárló", aki továbbajánlja a terméket az ismerőseinek? Az nem baj, hogy nem is tudom milyen, mert ahhoz venni kellett volna kezdőcsomagot. Ha pedig megvettem volna (ezzel belépve a rendszerbe), akkor utána a jutalékért ajánlottam volna a terméket és nem azért, mert hűde elégedett lettem volna vele. Na ehhez nem volt gyomrom. No meg az, hogy a pacák öltönyben azt magyarázza, hogy a barátok és családtagok megpróbálnak lebeszélni a dologról, mert nem értik, tudatlanok, és ne hallgassak rájuk, mert megfogtam az Isten lábát azzal, hogy odakerültem arra az előadásra, és már csak a tudatlanság és hitetlenség választhat el attól, hogy milliomos legyek. És igazából mindenki aki bírálja az MLM-et, az tehetségtelen, csőlátó és birka... És hogy nem piramisjáték, mert van termék. Az nem baj, hogy a termék nem ér semmit és csak ürügy a kifizetésekre. Ahogy a frissen belépettek számára is csupán ürügy arra, hogy valami után jutalékot kapjanak (hisz a belépők nagy része még nem találkozott aloe verás termékekkel korábban, akkor hogyan lehet annyira elégedett). És ugyebár "a jövő kereskedelmi modellje az MLM", és az sem baj, hogy az ilyen "csoda" termékeket (mint az aloés lónyálak) lehet csak MLM rendszerben értékesíteni, amiket amúgy boltban nem lehetne eladni, mert nem kell senkinek (főleg, mert jóval áron felüliek, ha egyáltalán lehet értéket definiálni FLP-s termékek esetében, tehát "tök jó", hogy piaci árréssel kapom az értéktelen cuccokat...). Elképzelem, ahogy mobiltelefonokat vagy MP3 lejátszókat adnak MLM rendszerben és nevetek. Ezek olyan dolgok, amiknek van egyértelmű értéke és kell az embereknek, ezért bemennek a boltba és megveszik és nincs szükség semmiféle "tehetséges, ambiciózus fiatalra", aki 5% jutalékért rásózza az emberekre a mobiltelefonokat, mert amúgy is bemennek az emberek a boltba és megveszik, hülye lenne bármelyik mobilcég akár 5%-os jutalékot is fizetni bárkinek is, amikor az egészet zsebre teheti. Vagy elképzelem, ahogy a kiflit MLM rendszerben árulják, vagy a téglát, cementet. Ha mindent MLM rendszerben értékesítenének (tekintsünk el attól, hogy ezesetben senki nem dolgozna, nem lenne se tégla, se cement, mert senki nem gyártja le őket) és nem lennének boltok, akkor ha házat akarnék építeni, akkor végig kéne gondolnom, hogy melyik ismerősöm az, aki téglás-cementes MLM-ben van, ha pedig telefont akarnék venni, akkor, hogy ismerősöm van telefonos MLM-ben. Elég hülye világ lenne... Nem csoda, hogy csak az aloés lónyálakat (meg mindent, aminek nincs egyértelmű értéke, és igazából csak hinni kell benne) lehet ilyen rendszerben értékesíteni (méghozzá azért, mert ezeket máshogy nem lehet). Az is vicc, hogy a csaj a végén már azt magyarázta, hogy a fia lába eltörött, bekenték ilyen aloés cuccal és gyorsabban gyógyult, sőt megfázásra is aloés italt iszik. Szóval ment a parasztvakítás, meg a holló szájából a sajt kiéneklése, hogy mindenki milyen tehetséges és okos, aki itt van (körbenéztem és csak átlagos meg átlag alatti naiv embereket láttam). És persze vannak a csúnya gonosz emberek, akik rosszakat merészelnek mondani az FLP-ről, de csak azért teszik, mert hitetlenek, lottó mentalitásúak, pesszimisták és lehet sorolni a negatív szavakat. És akkor körbe néztem és láttam, hogy mindenki fejben már költi a millióit, és alig várja, hogy kifizethesse azt a milliókhoz képest bagatell 10-20 ezres kezdőcsomagot.

Álságossága a rendszernek, hogy szebb, minőségibb és gazdagabb életet kínál, hamis hitet ad az embereknek, közben pedig jobban szívja a vérüket, mint az eredeti - 8 óra izzadtságos munkáért - minimálbért fizető munkahelyük, ahol a főnök is "csak" milliót keres. Na hát az MLM-ben emberek tömegei keresnek havi 20-30 ezret éveken át. És nem adják fel, mert hisznek benne, hogy ők is milliomosok lehetnek. Miközben a vezetők százmilliókat keresnek.

Szóval az MLM rendszer művészete abban rejlik, hogy hitet és motivációt ad az embereknek arra, hogy éveken át végezzenek kulimunkát (ismerősök zaklatása) szinte nulla pénzért és ezt örömmel tegyék (akár kölcsönt is vegyenek fel rá), mert ott lebeg a szemük előtt a sok millió. És arról még nem is beszéltem, hogy hány embernek romlottak el személyes baráti kapcsolatai amiatt, mert ismerősei kerülni kezdték a "porszívó ügynököt". Na ennyi volt rövid és velős véleményem az MLM-ről. Úgy gondolom, hogy megalapozott.

"Semmi bajom azokkal, akik nem próbálják ki, nincs idejük rá, kedvük vagy ezer más okuk.

De ezekből is kettő fajta ember létezik:

1. aki csendben hallgat, esetleg megpróbál tájékozódni neadj'isten akár még arra is vetemedik, hogy kérdezzen

olyanoktól, akik elértek valamit a témában (többet/kevesebbet, vagy elszórták bármilyen ok miatt)

2. akik díszpintyeznek és szép magyar mentalitással (elnézést a magyar miatt, de nálunk ez trend) lehúzzák az ismeretlen dolgokat"

Az előbbiek alapján azt hiszem egyértelmű, hogy én azok közé tartozom, akik tájékozódtak a dologról, szóval nem ismeretlen dolgot húzok le. Csak hát nekem épp negatív véleményem alakult ki.

"Milyen érdekes, én kipróbáltam háromszor is. Első alkalom, minusz kb 50k HUF, második (mert tanultam az elsőből) minusz 10k HUF, harmadikban milliós, adózott bevételem volt egy 3800 fős szervezet élén. Persze nyilván én vagyok az egy százalék, akinek "szerencséje" volt."

Most már kapisgálom a dolgot: kétszer behúztak a csőbe, szívták a véred, aztán rájöttél, hogy akár ennyi erővel te is szívhatnád másokét és alapítottál(?) egy saját MLM céget. (vagy behoztál Magyarországra egy addig itt ismeretlent?) Ami a szerencsét illeti, nem gondolom, hogy ez szerencse kérdése lenne. Az MLM inkább arról szól, hogy kinek van több naiv és bepalizható ismerőse. Illetve, hogy kinek van gyomra ahhoz, hogy ezeket az embereket be is palizza. Továbbá, hogy kinek van bőr a képén odamenni minden ismerőséhez és tukmálni az akármilyen MLM cég akármilyen löttyét. Ez erről szól. Meg persze azért itt is van szerencsefaktor.

"Hja, az élet ilyen, minél többet foglalkozol célirányosan bármivel, abban a dologban egyre nagyobb szerencséd lesz..."

Ezzel így egyet is tudok érteni, csak én az MLM-et nem tartom arra érdemes dolognak, hogy azzal célirányosan foglalkozzak. (a bírálatokat leszámítva, de ezeket is csak embertársaim segítésére csinálom, hiszen amíg egy MLM-es abból profitál, hogy beszervez, addig én csupán jó szándékból beszélem le az embereket) Vannak egyébként olyan dolgok, amikkel sokat és célirányosan foglalkozom, mert hasznosnak tartom őket (nem csak magam számára)

"Ha valaki meg olyan birka, hoyg 12 órát dolgozik a semmiért és nem ismeri fel, az nem az egy százalék hibája.

Az élet nem fekete-fehér. Nyitott szemmel kell élni és csukott szemmel aludni. Mi ebben a nehéz?"

Az MLM-ben sajnos éppen hogy ezekből a 12 órát a semmiért dolgozó emberekből élnek a vezetők."

Ismét jó nagy hülyeséget írtál. Ha az alattam lévő semmit sem keres akkor abból nekem is semmi lesz. A nullát akármennyivel szorzod nulla lesz.

Ó bakker te tényleg az a tipikus buta mlm kritizáló vagy aki kitalálja a saját hülyeségeit tények nélkül. És persze mivel a saját agymenése így el is hiszi.

"És arról még nem is beszéltem, hogy hány embernek romlottak el személyes baráti kapcsolatai amiatt, mert ismerősei kerülni kezdték a "porszívó ügynököt""

Na hány embernek? Mutass valami épkézláb statisztikát arról, hogy X emberből Y-nak megromlottak a kapcsolatai.

Nem mellesleg ez nem az MLM hibája, hogy ő volt a béna.

Mert aki normálisan csinálja annak nemhogy megromlanak a kapcsolatai hanem egy rakás új és hasznos kapcsolatra tesz szert.

"A lényeg az, hogy miért kéne belülről hosszú ideig látnom valamit, hogy véleményt mondjak róla? Hiszen láttam azt, amennyit akartam. Legalábbis az MLM-ből igen. És ezekből le tudtam szűrni a következtetéseket. "

Azért, hogy ne csak felületes infók alapján kreáld a hülyeségeket. Véleményed az persze lehet csak azok nem tények. Tényeket akkor tudnál felmutatni, hogyha utánajárnál személyesen a dolgoknak, de persze könnyebb a baromságokat írkálni pláne 3-4 év távlatából meg abból, hogy láttál egyszer EGY azaz EGYETLEN előadást amiből máris messzemenő következtetéseket vonsz le. Amiket semmivel sem tudsz alátámasztani. Persze nem is lehet, mivel az egésznek NULLA a valóságalapja.

Tapasztalatod nulla van, de rengeteg hülyeséget vagy képes kitalálni meg összehordani.

2012. okt. 24. 18:22
 16/48 A kérdező kommentje:

Miért nem mész ide és bizonyítod be, hogy a 99%-a bukik az embereknek?

Ja tudom már, mert csak a szád nagy, de tények nincsenek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2012. okt. 24. 18:25
 17/48 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos nincs időm mindre válaszolni, néhány díszpinty:

"Miért nem mész ide és bizonyítod be, hogy a 99%-a bukik az embereknek?"

Bebizonyítottam, lehet elolvasni! http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

"Rengetegen vesznek meg úgy műszaki termékeket, hogy más ajánlja neki."

Az egy dolog, hogy ajánlja haver, rokon, szomszéd, de ettől függetlenül mobilt, mikrót nem lehetne MLM rendszerben adni. Az egy dolog, hogy valaki kikéri mások tanácsát, és egy teljesen más dolog, hogy ő ajánlgatja. Senki se venne úgy mobilt, hogy volt osztálytársának az unokaöccse telefonon felhívja, hogy "Hé, szeretnél egy Nokiát?"

"Ettől még a kereskedelemhez meg a marketinghet hülye vagy."

Ki mondta?

"Vannak olyan emberek akik már 20-25 évesen saját hálózattal rendelkeznek és saját magukat tartják el."

Ehhez meg én hova rottyantsak? És te hány éves vagy és mekkora a hálózatod?

"Persze nekik csak szerencséjük volt, tudjuk. :)"

Nem szerencséjük volt, hanem kihasználják a többi embert, akik alattuk vannak... Ha tudnak tükörbe nézni...

"A legtöbb ember a pénzért kezdi el ezt az üzletet ebben semmi meglepő nincs."

Na ezt hívják piramisjátéknak, amikor a termék csak ürügy és igazából csak a jutalékokért csinálja. Mert ez esetben, ha a terméket kicseréljük egy darab kavicsra, akkor a darab kavicsot is elégedett vevőként fogja továbbajánlani ismerősi körében.

"Mi van? A zeek nem MLM volt hanem egy csalás, piramisjáték. Szóval nem tudom miről beszélsz, nem ártana tisztában lenned mi is az MLM és a piramisjáték közötti LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG."

Akkor mit keres a Zeek a TOP 90 MLM cég között, ráadásul az első helyen az összes díszpinty között? [link]

Illetve keress rá gugliban, hogy "Zeek rewards MLM" és nézd meg hány találatot dob ki. És az összes MLM cég mögött ilyen csalás van, csak a legtöbb talán nem ilyen nyilvánvaló. Augusztus elején még javában ha valaki piramisjátéknak nevezte a Zeek-et, akkor ugyanilyen csúnyán néztek rá és kikérték maguknak, hogy ők MLM és nem piramisjáték. A bukásuk után persze az összes MLM cég hirtelen elhatárolódott tőle és kijelentették, hogy a Zeek piramisjáték volt, de ők nem azok. Hány ilyen csalásnak kell kiderülnie és bebuknia, hogy rájöjjetek, hogy az összes MLM nagy piramisjáték!

"Aki legalább 2-3 évig napi szinten végzi a munkát az mind milliomos ez a tény."

Ez is bullshit, mert akinek az ismerősei nem vásárolnak terméket és nem lépnek be, az hiába hívja végig háromszor a telefonkönyvét 2-3 éven keresztül napi szinten.

"Az MLM meg nem CSAK a matekból áll"

Valóban nem: pszichológiából, nagy adag marketingből, fűszerezve egy kis manipulációval. Ezekből áll. Ál-elégedett vevők adnak el ál-termékeket ál-értékesítői tudással. Ez a lényeg. Csillogó-villogó, de látszatvilág.

"Ha úgy működne az MLM ahogy az okoskodók állítják akkor már rég a világ összes embere be lenne regisztrálva valamelyik hálózatba."

És akkor ki dolgozna? Ki tervezné a hidakat, gépeket, áramköröket? Ki lenne orvos, közgazdász? Ki lenne szakács, buszvezető, tanár, fényképész? És lehetne sorolni...

"Na milyen információkat hallgatnak el?"

Már korábban mondtam: értékesítői álláshirdetésre hívnak, utána meg 3 órás marketing-előadás keretében ránk akarnak tukmálni kezdőcsomagot, illetve azt, hogy a termék ismerete nélkül elégedett vevőt kell játszanunk.

"Megmondták, hogy átlag 200 ember megkeresésével el lehet érni a kb havi 500e Ft-os jövedelmet. De mivel ez neked nem hihető ezért belekötöttél."

Mert mindig használhatatlan információt kapok. Tök mindegy, hogy hány embert keresek meg. A lényeg az, hogy hány embernek kell alám csatlakoznia vagy vásárolni és milyen értékben, hogy meglegyen ez az 500e Ft-os jövedelem. 200-ból 2 fog csatlakozni, vagy 200-ból 50, nem mindegy, én inkább jó esetben a 2-t tartom reálisnak. És az is kérdés, hogy az a 2 mennyit vásárol és mennyi új embert hoz. Szóval ezzel az "átlagban 200" emberrel semmit nem érek. Tipikus MLM-es nesze neked fogd meg jól válasz, amivel nem érek semmit.

"Az olyan okoskodók szerint, mint te is vagy az MLM hálózatoknak már rég működésképteleneknek kellene lenniük, csakhogy ez sosem fog bekövetkezni. Mivel az MLM nem úgy működik ahogy az okoskodók ezt elképzelik. Persze ők ELMÉLETBEN mindent tudnak."

Az MLM-es okoskodók szerint pedig az MLM a jövő üzleti modellje. Már vagy 50 éve... És azóta is 1%-on áll és nem nagyon növekszik. És korlátozott az árukategória, amiben része van. (amikről megbeszéltük, hogy szerinted hűdejók, szerintem kamu)

2012. okt. 25. 00:52
 18/48 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs időm mindre válaszolni, néhány díszpinty:

"Miért nem mész ide és bizonyítod be, hogy a 99%-a bukik az embereknek?"

Bebizonyítottam, lehet elolvasni! http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Elolvastam te ott semmit sem bizonyítottál. Ezt a kérdező is leírta neked, részletesen.

"Rengetegen vesznek meg úgy műszaki termékeket, hogy más ajánlja neki."

Az egy dolog, hogy ajánlja haver, rokon, szomszéd, de ettől függetlenül mobilt, mikrót nem lehetne MLM rendszerben adni. Az egy dolog, hogy valaki kikéri mások tanácsát, és egy teljesen más dolog, hogy ő ajánlgatja. Senki se venne úgy mobilt, hogy volt osztálytársának az unokaöccse telefonon felhívja, hogy "Hé, szeretnél egy Nokiát?"

Az MLM-ben sem hívogatnak senkit sem, hogy "Hé szeretnél egy tuti itókát?" Ez ismét az egyik bugyuta agyszüleményed.

"Ettől még a kereskedelemhez meg a marketinghet hülye vagy."

Ki mondta?

Bárki aki tényleg ért is hozzá.

"Vannak olyan emberek akik már 20-25 évesen saját hálózattal rendelkeznek és saját magukat tartják el."

Ehhez meg én hova rottyantsak? És te hány éves vagy és mekkora a hálózatod?

Elég nagy ahhoz, hogy megéljek belőle így alig 30 évesen.

"Persze nekik csak szerencséjük volt, tudjuk. :)"

Nem szerencséjük volt, hanem kihasználják a többi embert, akik alattuk vannak... Ha tudnak tükörbe nézni...

Kihasználták ki hát. Csak azt nem tudom, hogy ennek a "több embernek" miért nem ez a véleménye, hogy kihasználták őket?

"A legtöbb ember a pénzért kezdi el ezt az üzletet ebben semmi meglepő nincs."

Na ezt hívják piramisjátéknak, amikor a termék csak ürügy és igazából csak a jutalékokért csinálja. Mert ez esetben, ha a terméket kicseréljük egy darab kavicsra, akkor a darab kavicsot is elégedett vevőként fogja továbbajánlani ismerősi körében.

Nem nem ezt hívják piramisjátéknak Ezért mondtam, hogy hülye vagy a joghoz.

"Mi van? A zeek nem MLM volt hanem egy csalás, piramisjáték. Szóval nem tudom miről beszélsz, nem ártana tisztában lenned mi is az MLM és a piramisjáték közötti LÉNYEGES KÜLÖNBSÉG."

Akkor mit keres a Zeek a TOP 90 MLM cég között, ráadásul az első helyen az összes díszpinty között? [link]

Illetve keress rá gugliban, hogy "Zeek rewards MLM" és nézd meg hány találatot dob ki. És az összes MLM cég mögött ilyen csalás van, csak a legtöbb talán nem ilyen nyilvánvaló. Augusztus elején még javában ha valaki piramisjátéknak nevezte a Zeek-et, akkor ugyanilyen csúnyán néztek rá és kikérték maguknak, hogy ők MLM és nem piramisjáték. A bukásuk után persze az összes MLM cég hirtelen elhatárolódott tőle és kijelentették, hogy a Zeek piramisjáték volt, de ők nem azok. Hány ilyen csalásnak kell kiderülnie és bebuknia, hogy rájöjjetek, hogy az összes MLM nagy piramisjáték!

Én már augusztusban is megmondtam, hogy a zeek egy lehúzás és nem MLM. Az oldal meg nem egy hivatalos forrás. A piramisjátékok sosem életképesek hosszútávon.

"Aki legalább 2-3 évig napi szinten végzi a munkát az mind milliomos ez a tény."

Ez is bullshit, mert akinek az ismerősei nem vásárolnak terméket és nem lépnek be, az hiába hívja végig háromszor a telefonkönyvét 2-3 éven keresztül napi szinten.

Ismét jó nagy tévedésben vagy. Nem 2-3 évig hívogatják folyamatosan ugyanazokat az embereket. Bár vannak amatőrök akik ezt csinálják. Ők sosem jutnak sehová, de ez nem az MLM hibája.

"Az MLM meg nem CSAK a matekból áll"

Valóban nem: pszichológiából, nagy adag marketingből, fűszerezve egy kis manipulációval. Ezekből áll. Ál-elégedett vevők adnak el ál-termékeket ál-értékesítői tudással. Ez a lényeg. Csillogó-villogó, de látszatvilág.

Látszatvilág aha. Jól van kisfiam leülhetsz egyes. Fogalmad sincs, hogy hogyan épül fel valójában. Ha vennéd a fáradtságot és utánajárnál a tényeknek nem csak a bugyuta agymenéseidet követnéd akkor rájönnél, hogy mindez nem igaz. Előfordul ilyesmi, de csak ritkán.

"Ha úgy működne az MLM ahogy az okoskodók állítják akkor már rég a világ összes embere be lenne regisztrálva valamelyik hálózatba."

És akkor ki dolgozna? Ki tervezné a hidakat, gépeket, áramköröket? Ki lenne orvos, közgazdász? Ki lenne szakács, buszvezető, tanár, fényképész? És lehetne sorolni.

Hát épp ez az, hogy nem csatlakozik mindenki. Pedig a ti elméletetek az,h ogy mindenkihez csatlakozik legalább 2 ember és az egész világ belép valamelyik MLM cégbe. De ez a gyakorlatban sosincs így.

"Na milyen információkat hallgatnak el?"

Már korábban mondtam: értékesítői álláshirdetésre hívnak, utána meg 3 órás marketing-előadás keretében ránk akarnak tukmálni kezdőcsomagot, illetve azt, hogy a termék ismerete nélkül elégedett vevőt kell játszanunk.

Más meg már korábban megmondta neked, hogy ezt az amatőrök csinálják. Így nem mérvadó.

"Megmondták, hogy átlag 200 ember megkeresésével el lehet érni a kb havi 500e Ft-os jövedelmet. De mivel ez neked nem hihető ezért belekötöttél."

Mert mindig használhatatlan információt kapok. Tök mindegy, hogy hány embert keresek meg. A lényeg az, hogy hány embernek kell alám csatlakoznia vagy vásárolni és milyen értékben, hogy meglegyen ez az 500e Ft-os jövedelem. 200-ból 2 fog csatlakozni, vagy 200-ból 50, nem mindegy, én inkább jó esetben a 2-t tartom reálisnak. És az is kérdés, hogy az a 2 mennyit vásárol és mennyi új embert hoz. Szóval ezzel az "átlagban 200" emberrel semmit nem érek. Tipikus MLM-es nesze neked fogd meg jól válasz, amivel nem érek semmit."

100 emberből átlag 20-25 csatlakozik, és olyan 5-6-ot érdekel az üzlet.

"Az MLM-es okoskodók szerint pedig az MLM a jövő üzleti modellje. Már vagy 50 éve... És azóta is 1%-on áll és nem nagyon növekszik. És korlátozott az árukategória, amiben része van. (amikről megbeszéltük, hogy szerinted hűdejók, szerintem kamu)"

Ezt eddig csak kritikustól hallottam, de egy MLM-estől sem.

2012. okt. 25. 01:11
 19/48 A kérdező kommentje:

Egyébként van fogalmad róla, hogy mi van azon az oldalon amit belinkeltél?

Mert ezek szerint nem sok.

Mindösszesen annyi kb azt, hogy hányan kattintottak a weboldalra. Vagyis, hogy mennyire népszerű.

Logikus legalábbis egy épeszű embernek, hogy egy olyan cég oldalát sokan látogatják aki elve online működik.

Ennyi ami azon a honlapon látható. Szóval ismét nem bizonyítottál semmit sem.

2012. okt. 25. 01:15
 20/48 A kérdező kommentje:

Nézzük a tényeket.

Egyre több gyógyszer hatóanyaga gyógynövényből származik és nem szintetikus.

Az Aloe Vera gyógynövény. Ez is tény.

Ha egy gyógynövény hatóanyagát beletesszük egy tablettába az nem változtatja meg a hatását. Ez is tény. Bármelyik gyógyszerész igazolja. Viszont fontos, hogy JÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL származzon a hatóanyag.

Több vizsgálat is van ami az Aloe Vera hatékonyságát igazolja. Ez is tény.

Továbbá az is tény, hogy táplálékkiegészítőnek gyógyhatást tulajdonítani nem lehet a jogszabályok szerint.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy más lesz a hatóanyag hatása.

2012. okt. 28. 14:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!