Ha az ember kiírja a nevét, akkor könnyebben szerez ellenséget, vagy pártolókat? Mit tapasztatok?
Én már voltam kint név nélkül is, névvel is. Mindig őszinte igyekszem lenni, legjobb tudásom szerint válaszolni, ha kell ellenszélben is.
Viszont most, hogy kint van a nevem, sokkal kevesebb %on állok, mint amikor nem volt kint.
Ezt a fentinek tudjam be, vagy szerintetek mi az oka?
Tapasztalatok?
#8: Erre írtam, hogy akármilyen nevet választhatsz. Ha pl. Gipsz Jakabnak hívnak és debreceni vagy, akkor attól még választhatsz névként tothgeza_bp vagy a_nevem_titkos nevet. Így látszik a neved, viszont az itteni tevékenységed teljesen elkülönül a magánéletedtől.
Egyébként nem feltétlenül baj, ha akár a Facebook profiloddal is össze lehet kötni az itteni válaszaidat. Ha fel mered vállalni, akkor milyen gondod származhatna belőle? Rád ír valaki? Max nem válaszolsz, vagy ha nagyon úgy van, akkor tiltod az illetőt, és kész.
> Miért google-el keresed a válaszaid? Kitörlöd?
Nem törlöm ki. Viszont tegyük fel eltelik fél év és én karácsony körül egy olyan kérdéssel találkozom, ami miatt eszembe jut, hogy valahol valamikor beszélgettem valakivel holmi pontozásos, karma rendszerről, amire ő írt valami érdekeset. Közben válaszoltam még 200 kérdésre, és időközben el is felejtettem, ennek a kérdésnek a szövegét, hogy ki kérdezte, hogy egyáltalán mikor is zajlott kb. ez a beszélgetés.
Nos ilyenkor nem fogok átnézni több száz megválaszolt kérdést. Egyszerűbb, ha beírom a google-ban, hogy:
2xSü karma lepontozás negatív site:gyakorikerdesek.hu
Itt ezen az oldalon nem ennyire jó a kereső, hogy ezt meg tudjam tenni. (Mert pl. a válaszokban, usernévben nem keres.)
Jaj, tényleg, igen, kár, hogy nem lehet a saját válaszaink közt keresni. Ezt hirtelen el is felejtettem. Sokat fejlődött az oldal, de lenne még ez-az, amit lehetne fejleszteni.
A nevet meg lehet, hogy én is kötelezővé tenném. Talán akkor páran megfelelőbb stílust választanának maguknak
OFF. Valóban itt a kereső nem sokat ér. Én egyszer vissza akartam keresni valamit, szó szerint emlékeztem a kérdésre, mégsem találtam meg a keresővel.
Azt mondjuk nem értem, ha megjelenítem itt a felhasználói nevemet, miért tudnának rám keresni pl. a Facebookon? Egy kitalált baromság a nevem és külön e-mail címet használok ehhez az oldalhoz.
Én úgy gondoltam a megtalálást (én találtam már meg több embert is, a "problémás esetek" közül, nem feltétlenül innen, de találtam. nem zaklattam őket, csak kíváncsi voltam, hogy milyen a valóságban, mit ír magáról)
Egyik helyen elkottyantja a lakóhelyét, másik helyen, hogy hova járt iskolába, 3. helyen a háziállata nevét. Ezt esetleg az iwiw/facebook profilján is megemlíti és máris le lehet szűkíteni a kört.
Ennyi, de végül is, igazad van, hogy miért is zavarjon ez engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!