Tényleg tilos Jehova tanúi számára szexuális életet élni?
Jó, akkor én nem válaszolok?
A Jehova tanúi is emberek, és élnek nemi életet? Nincs tiltva? Nem fogadják el a terhesség művi megszakítását? Melegeket akkor fogadnak maguk közé, ha felhagy ezzel az életével? Nem barátkoznak, nem ünneplik a keresztény ünnepeket, névnapot, születésnapot? Nem gratulálnak, nem ajándékoznak?
Vidiripi
Ismerek olyan Jehova tanú házaspárt akinek 4 gyereke van. (mind kiskorú) Szex nélkül nem tudom hogyan lett nekik mert hasonlítanak a szüleikre.
A házasságon kívüli szexuális kapcsolat van tiltva de ez minden keresztényre vonatkozik. Az más kérdés hogy ki tartja be.
72%-os tudok pár dolgot a tanúkról.
A Jehova tanúi is emberek, és élnek nemi életet, de csak házasságon belül tehetik meg. Nem fogadják el a terhesség művi megszakítását, mert az gyilkosságnak minősül. Még súlyosan beteg magzatot is világra kell hozniuk. Melegeket akkor fogadnak maguk közé, ha felhagy ezzel az életével, elfojtja magában a hajlamot, és megbánja a hajlam miatti tetteit. Barátkozhatnak világival is, a folyóiratok és könyvek is kimondják, de a háttérben folyamatosan arról írnak, hogy "de a más vallásbélivel, világivel úgysem értenének meg egymást, mert nem serkentene Jehova Isten imádatára, elvadítana, stb". Ugyanúgy a folyóiratokban inkább a gyülekezeten belüli barátkozásra serkent, mint abszolút jóra. Nem ünneplik a keresztény ünnepeket, névnapot, születésnapot, nemzeti ünnepeket. Semmilyen ünnepet nem ünnepelnek, kivéve Jézus haláláról emlékeznek meg. Nem gratulálnak, nem ajándékoznak, illetve megengedhető, de az ajándékozás nem ünnepi alkalomból vagy ünnepnapokon, a gratuláció pedig imádásnak minősül, mint felállni a Himnuszra, stb., szóval hacsak nem azért állnak fel Himnuszra, hogy ne botránkoztassanak meg másokat, ezt kivéve tartják magukat az álláspontjukhoz. Ha valaki elmegy a cégtől, van eset, hogy a búcsúbulin sem vettek részt, mivel az a személy imádatának, előtérbe helyezésének minősül.
Kedves #7-eske!
Nos! Kaptam keresztényi nevelést sajnos. Úgyhogy tisztában vagyok tanításokkal és a mögöttük meghúzódó érvekkel.
Nem beszéltem ocsmányul. A szopás és a nyalás természetes szavak, még a te bibliádnak sincs problémája vele. Vagy ha igen mutasd meg légyszíves!
"pár keresés ugy zajlodjon, hogy probáljunk fel mindenkit mint egy cipőt, s ha nem kell eldobjuk. egyszer majd jo lesz valamelyik, s a fiatalok 25 éves korukban meg már kiégettek lesznek, pedig még akkor vannak az életük egyik legszebb virágzásában."
Nem történik kiégés, jómagam sok lányt "felpróbáltam" már a te szavaiddal élve, és mindig aktív vagyok, sőt egyre jobban csinálom és egyre élvezetesebb számomra a leány próbálás:) Ezt a kiégés dolgot nyilván valami agymosó forrásból szeded, ami természetesen nem igaz, csak szeretné hogy feleslegesen sanyargasd magad, addig is eltereli a figyelmed más fontosabb dolgokról.
"Ha nem értessz egyet a biblia tanitásával, és az Istentöl jövö elvárásokkal, jogod van hozzá, de azok akik a teremtönek megfelelően szeretnének élni, milyen jogon kritizálod. ha mi tiszteletben tartjuk, hogy a te istened azt tanitja hogy élj ahogy tetszik te miért nem tiszteled azokat akik meg isten törvényei szerint akarnak élni?"
Téves! a Biblia nem Isten szava és nem is szent semmilyen szinte. Erre sok bizonyíték van. A vatikány kreálmánya, hogy manipulálják vele a gyenge tudatú embereket. Egy érdekes könyv valóban, mert a források amikből összeollózták érdekesek és régiek. De tudnod kell hogy kb. a 80%-a megvan nyesve(kicenzúrázva) és néhol át vannak írva benne szavak mondatok. Még a 17. században is történtek benne módosítások és ahogy fordítják le a Nag-Hammádi tekercseket, sorra derülnek ki hazugságok. Sok helyen a valódi Jézus tanításai teljesen ellentétesek azzal mint amiket hiszel. A hosszabb bibliából pl kiderül az is, hogy Judás nem volt áruló, hanem Jézus legjobb tanítványa volt ezért őt bízta meg vele, h adja fel őt, amiért a többi apostol nagyon irigy lett. Pál apostol Jézus helyére akart lépni ezért alapította meg a Vatikán mai ősét.
"képzeld igen sokan kötöttek igy házasságot itt, és mai napig is a lehetö legboldogabb házasságban élnek. ha pedig még sem boldogok, akkor nem a teremtö törvényeiben van a hiba, hanem valamit nem tartanak be helyesen a házasfelek és összevesznek.persze nem engem vagy ezeket az embereket kritizálod, és ezért felsem veszzük, hanem aki ezt a törvény létrehozta és kéri a betartását."
Természetesen nem állítottam h lehetetlen a jó kapcsolat ebből a szituból. Mindenkit el lehet viselni vagy szeretni is lehet ha nagyon magunkra erőltetjük. Nekem semmi közöm hozzá én álltalánosságban mondtam el a véleményem erről. Szerintem ilyen szűk körben és ilyen korlátok mellett nemtud kialakulni IGAZI szenvedélyes szerelem. Ahhoz több embert kell megismerni és nyitottnak kell lenni a világra. Biztos vannak kivételek is, de nem hinném h gyakori, ez szimpla matematika, valószínűség.
Továbbá teljesen alaptalanul hiszed, hogy egy szadista Isten van aki ilyen törvényeket talál ki, meg halállal fenyegetőzik ha nem tartod be. Közbe pedig ellátja a tested és az agyad ilyen vágyakkal. Ha van is olyan értelemben Isten, mint ahogyan te elképzeled, akkor most szánakozva csóválja a fejét fentről és sajnál téged, hogy erre(dogmákra) pazarlod az életed.
Dehát sok sikert az erkölcsös fedetlen (értelmetlen) életethez, én addig élvezem a puncikat, legalább egy vetélytárssal kevesebb, így több punci jut nekem:D
Szia.
Én is Jehova tanuja vagyok! A biblia a házasságon kívüli szexuális kapcsolatot tiltja.
De házasságon belül ez viszont természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!