Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy drogos hogyan gondolkozik?

Egy drogos hogyan gondolkozik?

Figyelt kérdés
2009. jún. 25. 10:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Mit veszünk drognak?

Kávé? Dohány? Alkohol? Kender? Amfetamin? Halucinálózós? Heroin? Kokain?

A helyzet a következő, ha valaki függő akkor igazából az összes esetbe azon van, hogy megszerezze az adagját-

(kendernél elvileg pár hét alatt simán elmúlik, és akkor se az a reszketős, hideg van fázom típusú az idióta közhiedelemmel ellentétben. Nem biztos de ugyanezt a természet adta halucinogéneknél is el tudom képzelni.)

- ez igazából érdekes módon az illegális dolgoknál hangzik rosszul, merthát a legálisos az nem "megszerzi az aznapi gonosz cucc narkóó dózisát adagját, rothadt értéktelen élete gennyes benzinét, az árvák megrontóját",

hanem aki legális drogot fogyaszt az csak LEMEGY A BOLTBA.

Elvileg az egyik statisztika alapján a dohány a heroin után a második legdurvább ami a föggőséget illeti.

Ha ez igaz akkor a dohánygyár igazgatójától csak egy nagyobb f@szfej van. Aki heroint árul.

Így tekintsetek a hírekre amikor bejelentik, hogy ennyi meg annyi cuccot fogtunk el, meg ilyen labor meg olyan nemtudommi. Csak abba gondoljatok bele, hogy a második legdurvább cucc ha a függést vizsgáljuk, OTT VAN A KASSZÁNÁL.

Kenderről szakember (ismerős) mondta, hogy jelenleg a fűvel kapcsolatban komoly viták vannak,

(szakmai körökben nem a kisbótba)

hogy amit terjesztenek róla

/a génmanipulált skizo, beépül a génekbe és fogyatékos gyereked lesz/

az milyen mértékben igaz.

Ez az ismerős drogosokkal foglalkozik, és azt mondta, konkrétan a kenderre vonatkoztatva annyit tud elmondani, hogy azért ne fogyasszák egyszer egyszer, mert törvénybe ütköző.

Lefordítva: a fű azért tilos, mert megtiltották. Ez az összes észérv, ha minden igaz.

2010. máj. 14. 15:41
 22/27 anonim ***** válasza:
76%
Sok drogost ismerek, szerintem egy idő után a lelküket drogozzák el nem is az agyukat, nem lesznek folyékonyak az apró szép dolgokra meg letompultak lesznek.
2010. aug. 23. 17:15
 23/27 anonim ***** válasza:

apukád hogy gondolkozik, amikor megissza a reggeli kávéját? a kávé is drog, nézz utána.

Teljesen igazad van!

De ha arra akarok válaszolni amire gondolom kiváncsi a kérdező akkor én ezt írom:

Gondolom most a kábítószer függő emberek gondolkodása a lényeg. Lehet sok féle! pl egy gazdag ember akinek nincs gondja sem felellőségge valahogy így vélekedhet: ki a f@szt érdekel nekem ez így jó... mindíg megkapom az adagom buli az életem örülök hogy léteznek drogok.

aztán egy átlag ember nem heroin függő hanem pl gyengébb drogok ex speed hasonlók: áh én csak bulikon nyomom meg néha néha hétköznap én nem is vagyok igazi drogos! meg különben... én bármikor letudom ezt tenni! nekem csak azért kell mert jó lesz a buli.

És ebből jön a következő! Nem mindíg de gyakran előfordul:

ÁÁ én lerakom ezt már komolyan!!! nem kell ez a szar nekem!!! még egyszer utoljára és befejeztem!! de tényleg csak még egy kicsit és leállok!!! na de oké de na... tényleg utoljára!!!

és a következő: nem bírom! kell nekem! meghalok ha nem kapok! könyörgöm! adj egy kicsit csak egy kicsit...

2010. nov. 4. 15:47
 24/27 anonim ***** válasza:

"megváltozik az életszemléletük, sokkal mélyebben gondolnak bele mindenbe, eltorzítják magukban a világról alkotott képet pozitív vagy negatív irányba" 05-13 23:08

"Megdöbbentő -(gondolom negatív értelemben vett)-rendszert tudnak kialakítani gyakorlatilag bármi között, összeesküvés-elméleteket gyártanak" 2009-06-25 11:05

Lehet, hogy van amelyik drogos valamelyik szer hatására rossz irányba torzítja a világ képét, de a legtöbbje aki csak úgy viszegeti magát valami cuccal (főleg fű, gomba...) jobb szintézist állít a világról, mint az átlagember.

Pont azért mert mélyebben gondol a dolgokba, a maunika show ideje alatt ő nem üveges szemmel nézi a tévét, hanem "utazgat", gondolkozgat.

Összeesküvés elmélet:

-egy a hivatalos magyarázattól eltérő vélemény a kérdéses pontokban.

-alulinformált helyzetekben információ keresése, ötletelés...

-a vágy, hogy az eltitkolt dolgok mélyére lássanak, és energiát időt is szánnak legalább a lehetőségek körbejárására.

Az én szememben és amit én értek összeesküvés elmélet alatt az egy kimondottan pozitív fogalom.

Érdemes a rossz híreken kívül pl.: "jövőhéttől drágul 12 Ft-al a benzin ára" úgy kezdeni a hatalom kinyilatkoztatásaival szemben, hogy nem hiszel el belőlük SEMMIT!

2010. nov. 6. 12:11
 25/27 anonim ***** válasza:
48%

Voltak itt olyan válaszok, hogy olyan tankönyvi szagot érzek rajtuk, hogy majd elááájultam.

A saját gondolataidat és tapasztalataidat írtad le, vagy valaki más gondolatait? Megfelelve ezzel annak, hogy valaki más szándékai szerint cselekszel, ítélkezel.

2010. nov. 6. 12:15
 26/27 anonim válasza:
Általában az atomfizikán gondolkodnak :)
2011. jún. 10. 00:25
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van aki az atomfizikán gondolkozik. De komolyan. :D

Az, hogy valaki drogos, nem egy általános fogalom. Sok féle "drogos" van, akiket a társadalom nagy része kollektíven drogosnak titulálna, holott valójában ez egy nagyon-nagyon változatos szubkultúra.

Vannak a nagyon alkalmi fogyasztók, akik 1-2 havonta, vagy ritkábban elszívnak egy füves cigit. Ők gondolkozásban ugyanolyanok, mint bárki más, ez csak egy kikapcsolódási forma számukra, ami nagy ritkán jól esik. Mint egy sörözés a haverokkal. Esetleg a kíváncsiság által vezérelve kipróbálnak mást is, de nem kezdik el rendszeresen használni. (meg az új dolgok kipróbálása náluk nem is igazán jellemző)

Vannak az úgynevezett füvesek, "stoner"-ek, akik napi rendszerességgel szívnak marihuánát. Ők erre álltak be, hozzá tartozik a napi rutinjukhoz. Mivel a fű nem valami durva drog, én nem nevezném őket drogosoknak. Függők. Ezt a legtöbben tudják is magukról, mint ahogy azt is, hogy ha úgy érzik, nem kell többé nekik, akkor abba tudják hagyni, mivel könnyű leszokni a fűről. (nem nagyon van testi elvonási tünet) Nem azért szívják, mert nélküle szar lenne az életük, hanem azért, mert nekik így jobb, ez a különbség a kemény drogoktól függőktől és tőlük.

Aztán vannak, akik főképp bulikban tolnak ezt-azt. A többségük tép is viszonylagos rendszerességgel. Határeset, hogy drogosnak nevezhetjük-e őket. Nem hinném, hogy éjjel-nappal a drogokon járna az agyuk, de vannak olyan helyzetek, amiket nem tudnának elképzelni nélkülük. (bulik, nagyobb események) Esetleg kipróbálnak más drogokat is, de nekik elsősorban ez csak egy szórakozás.

Vannak a hardcore függők, akik csak azért tolnak valamit (általában valamilyen pörgetőt, vagy heroint), mert ha nem kapják meg, akkor rossz nekik. Ők az egyetlen csoport, akik segítségre szorulnak, mivel egyedül a fizikai függőséget okozó drogokról nagyon nehéz leszokni. Na nekik már egészen más a gondolkozásuk, talán ők az egyetlen csoport, akiknek szinte mindig az adott szeren jár az agyuk.

Végezetül vannak a spirituális, filozófiai, (ön)megismerési célzattal drogot fogyasztók. Talán ők az egyetlen csoport, akik valóban profitálhatnak a drogfogyasztásból, feltéve, hogy ésszel, tudatosan és felelősségteljesen csinálják. Repertoárjuk főleg a hallucinogének széles skálájából és egyéb pszichedelikus karakterű drogokból áll. Ők főképp nem szórakozási, hanem (ön)megismerési célzattal használnak szereket. Olyan dolgokon is gondolkoznak, amiken mások nem, ennyiben tér csak el a gondolkozásmódjuk a többi emberekétől. Persze itt is van negatív véglet, mint mindenhol. Van aki bekattan, de van aki megvilágosodik és boldog lesz. Meg van aki csak szimplán sokat tanul belőle.

Kb. ennyi, ezen kívül persze egyéne válogatja, rengeteg fajta szerhasználó van. Minden ember más, épp ezért is hülyeség skatulyákba helyezni őket.

2011. jún. 10. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!