Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám növelni az...

Hogyan tudnám növelni az olvasási sebességem?

Figyelt kérdés

Az a gond, hogy nekem egy belső hang olvassa fel a szöveget (nem tudom máshogy megfogalmazni.) így csak az élő beszéd sebességével tudok olvasni.

Azt viszont észrevettem hogyha angol filmet nézek magyar felirattal és az angol szövegre figyelek, akkor nincs meg ez a hang, így sokkal gyorsabban el tudom olvasni a feliratot. Hogy lehet ezt gyakorolni?

2012. máj. 9. 01:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát szerintem olvass minél többet, akkor egyre kevesebb idő kell a szavak, betűk "felismeréséhez" és így gyorsabban felfogja az agyad, hogy mi van leírva. Esetleg megpróbálhatod a beszédtempód fokozását is.
2012. máj. 9. 06:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nagyon sokat olvasok, de ezt a hülye hangot nem tudom kikapcsolni a fejemben. Szerintem csak ez tart vissza. :S

2012. máj. 9. 17:24
 3/4 anonim válasza:

Próbáld meg nem magadban olvasni, csak nézz rá a mondatra, csukd be a szemed és mond el magadban mit láttál/mi volt oda írva. Ezt ha sokszor csinálod, akkor biztos menni fog.

Haverom rokona állandóan a könyveket bújja és azt mondta, hogy pillanatok alatt "elolvas" egy oldalt. Itt csak pár másodpercre kell gondolni. Lényegében ránéz és tovább lapoz, mégis tudja mi volt odaírva. Persze ez sok-sok év folyamatos olvasás eredménye, és lehet az agyi kapacitása is nagyobb mint az átlag emberé :D

2012. jún. 1. 00:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor ezt fogom csinálni :D
2012. jún. 1. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!