Irodalom érettségin melyik esszét válasszam szerintetek?
Figyelt kérdés
-melyik a legkönnyebb?
-melyiket hogy kell megírni??
(idén érettségizek és a magyartól parázok, a többire úgy érzem sikerült felkészülnöm)
2012. máj. 3. 00:43
11/16 anonim válasza:
Hát, igen!
Kéz- és lábtörést mindenkinek!
13/16 anonim válasza:
a novella elemzéssel az a baj, hogy ha megnézem a megoldókulcsot akkor azt látom, hogy nekem ezek SOSEM jutnának eszembe.. :D még ha a novellaelemzés szempontjai alapján írom, akkor sem, ezek olyan elvont dolgok, sosem gondolnék rájuk.. nekem a legtöbb eddigi novella semmit nem mondott, nem tudnék róluk írni.. nem látom a 'mögöttes jelentést'... és minket se tanított meg a tanár rá, négy éven keresztül a novellaelemzés/verselemzés annyiból állt, hogy ő lediktálta, aztán mi bemagoltuk és 'elemeztük' a dolgozatban.. :DD
na én elvagyok keseredve.
:D
14/16 A kérdező kommentje:
mi is úgy írtuk az ilyen elemzéseket hogy bemagoltuk . magamtól még soha nem írtam... de egyszer ugye mindent el kell kezdeni..:DD én a novella elemzést fogom választani:D most már biztos :D nem megyek fősulira szóval elég lenne a kettes is :D
2012. máj. 5. 13:51
15/16 anonim válasza:
Velünk iratott kb 3-4x verselemzést, már talán tizediktől kezdve, érvelést meg 1x írtunk. Mindegyiknél fogtam a fejem, hogy jó ég, micsoda marhaságokat írok le, hogy beteljen az a pár oldal, aztán utána megdícsért mindig, hogy milyen jó. Higgyétek el, nem világmegváltó műveket kell írni. Verselemzésnél kell egy bevezető, pár gondolat a két költőről és a versről, aztán részenként idézetekkel elemezni a két verset, aztán a végén egy zárógondolat, esetleg magánvélemény nem direktbe kifejtve (tehát na azt írd, hogy xy verse jobb mint X Jakabé, hanem burkoltan, körülírva). Érvelésnél ugyan ilyen bevezető és lezárás, közötte pedig szép tagoltan példákkal alátámasztva kifejteni a témát. Annyira nem lehet elszúrni.
16/16 A kérdező kommentje:
hát remélem nem szurom el:)
2012. máj. 6. 01:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!