A vér nem válik vizzé - tartja a mondás. Vagy néha mégis? Írjatok példákat a saját életetekből, nemetek és korotok megjelölésével.
Tapasztalatom szerint ez abban a családokban igaz,ahol a gyerekek már a szülői házban megtanulják.hogy a legfontosabb a család.Szeretni kell egymást,összetartani a bajban,segíteni a másikat,és örülni a sikerének.
De ismertem egy családot,ahol a 4 gyerek közül 3 rendes,dolgos ember volt,egyikük sokra vitte az életben.A negyedik fiú először a szüleit lopta meg,majd máshová is betört,és szökés közben lőtték agyon a rendőrök.
Pedig egyfomán nevelték a szülők őket.Gondolom,hogy ebben a genetika is szerepet játszik," Hetedíziglen " mondja a Biblia.
Azután befolyásolhatja a legjobb kapcsolatot is,ha egy ellenséges házastárs befolyásolja a család valamelyik tagját.
Tehát: van amikor igaz, van amikor nem.
N/7o.
Szerintem meg épp arról van szó, hogy nem válik vízzé, vagyis a vér az csak vér marad, és az erősen pigmentált családok vére is ugyanolyan marad. Ennek megoldását én még nem látom.
Másfelől megközelítve épp, hogy a kutyából lesz a szalonna, avagy az alma esik messze a fájától, nézd csak meg a művészeket, a tehetségeket, avagy a tehetősebb, egyszem gyerekeket...
Saját életemből példát csak arra tudok hozni, hogy ha azt nézem, milyen örökséget hozok magammal a világba a szüleim családjából, akkor én hagyománytörő vagyok.
Ugyanis tartom a kapcsolatot a szélesebb rokonsággal, bajban-jóban szeretem a testvéreimet, és kitartok mellettük, hálás vagyok a szüleimért.
Viszont unokatestvérek és szélesebb rokonság körében ez sajnos nem elmondható...
Nem tudom, mennyire voltam érthető.
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!