Az Emberek Miért Írnak Minden Szót (Főleg Főnevet, Amelyek Köznevek, Nem Pedig Tulajdonnevek) Nagy Kezdőbetűvel?
Művészeti iskola: szerintem azért, mert ez az iskola neve, és ugye a neveket nagy kezdőbetűvel írjuk. És emellett egy intézmény is, az intézmények nevét pedig nagy betűvel írjuk.
Fogamzásgátló tabletta: szerintem ezt azért írják nagy betűvel, mert ez a tabletta neve (fő név - a többi csak a márka), és ugye szintén "a neveket nagy kezdőbetűvel írjuk" szabály érvényesül.
Szigorúan SZERINTEM!
Bár akkor minden főnevet nagy betűvel kéne írjunk, ahogyan a németek is. Az iskolánál szerintem tuti azért, mert egy intézmény, és a többinél szerintem mert 'kivételek', vagy nem is tudom. :) Remélem más tudja a pontos választ és hogy ennyivel is segítettem!
Ezeket a példákat mind erről az oldalról vettem..a Művészeti iskola nem az intézmény nevét jelölte, hanem így hangzott a kérdés: Milyen Művészeti iskolák vannak?
Azt tudom, hogy a németben naggyal kell írni a főneveket, de akkor szerintetek ezek az emberek ebből gondolhatják, hogy magyarul is naggyal kell írni, vagy csak szuperintelligensnek akarnak tűnni a kérdés feltevésekor és nem bíznak semmit a véletrenre?
Én Általában Dalszövegeknél Szoktam Ezzel Találkozni, Ezért Végig Se Olvasom Az Ilyeneket, Mert A Szemem Könnyezik Bele.
Őket Kéne Megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!