Miért lett szokás a netezők körében a népneveket nagy kezdőbetűvel írni?
Bár csak ez lenne a legnagyobb helyesírási hiba a neten!
:(
Nézz körül az oldalon: az automata helyesírás javító program, és a moderátorok mellett is hemzseg az értelmetlen írásoktól!
Néha azt hiszem, hogy az utóbbi 20 évben nem tanítanak írni az iskolákban!
Szóváteszed, hogy nem tudnak helyesen írni, akkor általában ezeket a válaszokat kapod:
1. tudok, de minek;
2. nem magyar a billentyűzetem;
3. tudok, de siettem;
4. telefonon nincs ékezet;
A piros hullámos vonalról meg fogalmuk sincs, hogy mit jelent.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__1..
Kíváncsi vagyok a reakciójára, melyik csoportba illik.
"Miért lett szokás a netezők körében a népneveket nagy kezdőbetűvel írni?"
A mostani max. 15-20 évesekre jellemző ez, akik már nem vesznek könyvet a kezükbe, és számítógépes játékok feliratai azok az egyedüli szövegek, amiket olvasnak. Mivel a számítógépes játékok angolul vannak, ezért azt szokják meg ezek a gyerekek, hogy a népneveket nagy kezdőbetűvel kell írni.
Netikett talán. Sajátos írásmód van az interneten, legalábbis nálam és a közvetlen környezetemben. Ez nem nyilvánul meg a gyakorlati írásban, mondjuk lapra.
Örülök neki, ha népneveket nagy betűvel írunk.
Kicsit szélsőséges vagyok, Magyar, Erdélyi (lehet, hogy ott az 'i', de nem érdekel.), Csángó videókhoz a
youtube-n, ne kommenteljenek a mocskos románok és oláhok olyanokat, hogy az övüké volt és lesz is. Megmondom én mi lesz az övüké, egy ezredév strázsa, a saját rajcsúrjuk körül, majd ott is a Magyar káplár küldi őket raportra..
Somogyi nyelvjárással bírok, na volt szerencsém kendtekhő.
@david1519
Akkor ha a csángót nagy kezdőbetűvel írod, írd a románt is azzal! Nem tisztelet, hanem hatalmas nagy hiba! Ha tisztelni akarod a magyar hagyományokat, tiszteld e nyelvet is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!