Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kéne kedvelnem a zsidoka...

Zsoltvincze kérdése:

Miért kéne kedvelnem a zsidokat? KÉRDÉSEK.

Figyelt kérdés
Miért tartják magasabb rangunak magukat más vallásu embernél?-Miért csak az ő szevedésük, tragédiájuk világra szoló más népé miért nem?-Miért csak nekik jár hatalmas kártérités az elszenvedett tragédiákért?-Miért van külön szavuk a nem zsido ferfira? ( más népek nyelvében miért nincs? )-stb???--Tényleg Én vagyok rasszista?
2012. jan. 14. 21:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

rasszista is vagy meg egy tudatlan f@sz ráadásul.

és még a nyelvtannal is hadilábon állsz.

mi a fenének teszel fel ilyen kérdést,(ami szintén fabatkát sem ér) nyilvánvaló hogy fel sem éred ésszel a dolgokat.

2012. jan. 15. 08:00
 12/27 zozo86 válasza:
100%
nem vagy rasszista csak vigyáz mit írsz ezek a mocskok figyelnek midnent, kezükben a média a gyógyszercégek,katonaság,hírszerzés. ha szól rájuk valamit ami igaz rögtön antiszemitizmussal vádolnak, hisz csak ez az egy szavuk létezik... ők kreálták a világháborútól kezdve az összes szart amitől máig szenved a világ, mérhetetlen hatalom vágyuk van, ami nem lehet meg változtatni,uralni azt elpusztítják, a biblia is az övéké és nem a keresztényeké a biblia is héber.... lásd líbiát nincs kamat meg ilyenek már baj.. meg is szerzik maguknak, hatalomra törnek,megszerzik a vezetést mindenhol,beépülnek a médiába,vallásba, ahova csak lehet és bomlasztanak, amikor meg szar van eldobják az emberket mint egy rabszolgát... gondolkodj el a szabadság szavunkon... és vigyázz mit mondasz mert sok az ügynök.
2012. jan. 15. 14:12
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

gpotter ezt írtad: "Egy zsidó ismerősöm mondta:"Tudományosan ki van mutatva, hogy a zsidóknak több a szürkeállományuk, így természetes hogy ők vezetik a gazdaságot. Egyébként is Mózes második könyvében (vagy törvényében) meg van írva hogy a zsidóknak kell vezetni a világ népeit."

Sajnos a zsidók nem tudták tartani az előírt törvényeket, ezért később el lettek vetve. Sajnos a zsidók közül sokan nem fogadták el Jézust (Isten fiát) mint a messiást, így ők el lettek vetve. Kiválasztott nép az izraeliták lettek és közéjük csatlakozott még néhány olyan zsidó, akik viszont kitarottak Isten és JÉzus mellett.

"Jézus cáfolta, hogy a zsidók Ábrahám gyermekei. Így szólt: "Ti, a ti atyátok dolgait cselekszitek" (Jn 8:41). Gúnyosan válaszoltak: "Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten" (Jn 8:41). Ezekkel a szavakkal születésének körülményire céloztak - támadást indítottak Krisztus ellen azok jelenlétében, akik hinni kezdtek Benne. Jézus nem válaszolt alattomos szúrásukra, hanem így szólt: "Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem" (Jn 8: 42). Jézus a továbbiakban élesen szembeállította a zsidók és Ábrahám álláspontját: "Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült" (Jn 8:56)."

Nos a zsidók ezáltal, hogy Jézus nem fogadták el, már nem lehetnek örökösök a Mózesi törvények alapján, hisz nem tartják be teljes egészében a Bibliát. Maga JÉzus is elítélte őket.

Csel 26:21-ben ezt mondja JÉzus: "Ezekért akartak engem megölni a zsidók, megfogván a templomban."

Pál: 2Kor 11:24 "A zsidóktól ötször kaptam negyvenet egy híján." Hát hogyan kaphat valaki, aki isten szolgája a zsidóktól, ha a zsidók a kiválasztottak? Sehogy! Úgy hogy elvesztették a kiváltságukat.

-----> ezután lettek kiválasztva az izraeliták. Az izraeliták közé csatlakoztak még azok, akik zsidók voltak ugyan, de elfogadták Jézust és szándékoztak továbbra is betartani az igaz Isten törvényeit, melyet a Biblia tartalmaz, valamint elfogadták JÉzust. "És az Izrael fiai közül sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz." (Lukács 1:16)

-----> a mai napokban pedig az utolsó napokban élünk. Nem írja a Biblia, hogy melyik a kiválasztott nép, de néhány jelet ír rá. Pl. hogy

1. az utolsó napokban ez a kiválasztott nép a következőt fogja tenni (Máté 24:14) "A királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön..." . A nép nevével kapcsolatban csak annyit tudni, hogy 2 Krón 7: 14 "És megalázza magát az én népem, amely nevemről neveztetik, s könyörög és keresi az én arcomat, és felhagy az ő bűnös életmódjával: én is meghallgatom őket a mennyből, megbocsátom bűneiket, és megszabadítom földjüket." Tehát keress egy népet, amely Isten nevéről van elnevezve és a királyság jó hírét prédikája az utolsó napokban (jelenleg) és megvan a kiválasztott nép. Isten neve: Zsolt 83:19

Szóval ne vakon az Ószövetségi Mózes könyvét nézzétek, hogy a zsidók a kiválasztottak, hanem ". "A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." (2 Tim 3:16-17)

Én nem ítélem el a zsidókat. Még mindig választhatnak, mert nem a születés számít. Annakidején elég volt az izraelitákhoz csatlakozniuk - akik akartak a bűnös zsidók körül. Ma is elég becsatlakozni isten népéhez és akkor nem számít, hogy született zsidók, megmentésben részesülhetnek körül a bűnbánók.

MIndenesetre ember nem ítélhet!

2012. jan. 15. 16:11
 14/27 anonim ***** válasza:

Hiába volt tehát kiválasztott a zsidó nép! Nem fogadták el Isten fiát Jézust, ezért el lettek vetve. Jöttek az izraeliták, most pedig egy nép, akik Isten nevéről viselik nevüket, akiket gyűlölnek (ahogy a Biblia is írja) és akik hírdetik a királyság jó hírét, mint Jézus tanítványai is tették. Hirdetik a jó hírt: hogyan lehetsz a Paradicsomi királyság részese. A jó hír, hogy hamarosan itt van Armageddon, megsemmisülnek a gonoszok és a Királyság veszi át a hatalmat. De hogy mit kell tenni, hogy ott légy: keresd isten népét. Akiket utálnak.

Szóval csak ilyen jellemzés van. Tudni kell Isten nevét, keresni akiket gyűlölnek. Azért meg lehet találni őket.... nem?

2012. jan. 15. 16:14
 15/27 anonim ***** válasza:

Egyébként lehet, hogy ők úgy tartják, hogy a tudomány szerint ők vezetik a népet. Ezt még el is fogadom.

Viszont Isten szerint már nem örökösök, mert nem fogadták el Jézust. Maga Jézus is kijelentette. És nem illik rájuk az Isten népéről a leírás.... szerintem. Nem hírdetik a jó hírt, nem....

Szóval tudományosan talán igazad van, de egy zsidó szerintem nem a tudományban kellene, hogy bizzon hanem Istenben, nem? Hiába mutatja a tudomány ezt, ha a Biblia nem.

De lényeg, hogy nem ember, hanem Isten dönt, viszont láthatjuk, hogy mi alapján: Biblia.

Keressétek ki a verseket:

[link]

2012. jan. 15. 16:18
 16/27 anonim ***** válasza:

Én nem félek a zsidóktól. Maga Jézus állította azokat, amiket idéztem a Bibliából ott fenn!

Nem én mondom magamtól, szóval egyetlen zsidó sem haragudhat rám. A Biblia mondja, amit ők is a kezükben tartanak.

Amúgy mint emberekkel nekem semmi bajom a zsidókkal. Elfogadom őket úgy ahogy vannak, sőt értékelem, hogy megpróbálnak kitartani a Biblia mellett. Csak elfelejtik, hgoy a "teljes írás". Szóval hiába mondja a Biblia a Mózesnél, hogy választottak (időszámításunk előtt), hogyha Jézus mást mondott később, amikor elvették őt a zsidók.

Amúgy a zsidók voltak azok, akik nem igazán ejtették ki Isten nevét. Az eredeti Bibliában több ezerszer fordult elő Isten személyneve. Nézzétek át a Róma 2. fejezetet. A 24-es verben ezt mondja "Mert az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között, amint meg van írva."

Hát nem is sok helyen maradt benne a Bibliában. Ti tudjátok, hogy mi Isten neve? Keressétek ki a Zsoltárok 83:19-ből. Akár online [link]

2012. jan. 15. 16:26
 17/27 anonim ***** válasza:

7-es hozzáíró:

Nem lehetek 20 éves? :))) Köszönöm. 35 vagyok.

2012. jan. 15. 20:18
 18/27 anonim ***** válasza:

nem a koromról van szó, hanem arról, hogy én is születhettem volna zsidónak.

Arról van szó, hogy ő csupán ember. Olyan ember, mint kinn az utcán egy akármilyen ember.

Ez olyan hogy mitől másabb egy sárga,mint egy fekete ember? Semmitől az ég világon!!! Máshogy sikerült, máshova került, máshogy nevelkedett. Ettől még nem szükségszerűen rossz.

Ez olyan mint pl. sokan szídják a cigányokat, mert van közöttük rossz. De elfelejtik sokan, hogy ne általánosítsunk! Én nem vagyok cigány. Nincs előítélem senki előtt. Sem előttük, sem pedig a zsidók előtt, sem pedig senki felett, mert nem én alkottam őket, hanem Isten. Ő ítélje meg őket cselekedeteik szerint. Nekem volt pl. a középiskolában egy cigány osztálytársnőm. Kb. 4-es tanuló volt, nem volt büdös, meg semmi. Aranyos volt. Azért mert cigány, még nem közösíteném ki, nem nézném le.

Ha jönne szembe egy pasi aki azt mondja, hogy adjak egy pohár vizet mert szomjas és zsidó lenne, ugyan úgy adnék neki vizet, mint egy bármilyen másik embernek.

Más dolog, hogy én tartom a véleményem mellette, hogy ők nem fogadják el a messiást Krisztust aki itt volt és ezért sajnos.... (nem írom le újra).

De ez egy dolog. Ezért még nincs okom gyűlölni őket, sem pedig a hatalmi vágyért, hisz Jézus nem volt a politika része. Igy nem érdekel, hogy ki van hatalmon, mert "És akik élnek e világgal, mintha nem élnének: mert elmúlik e világnak ábrázatja." (1 Kor 7:31) és "És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." (1 JÁn 2:17).

Szóval nem azt mondtam, hogy haverjuk vagyok, de a világban nem lehetsz az utcán sem mindenkivel haver aki szembejön. Viszont minden nem ismert személy egyenlő független faji és bőrszíne alapján. Isten előtt mind egyenlőek vagyunk. Cselekedet alapján pedig majd Isten dönt. Ennyi

2012. jan. 15. 20:25
 19/27 anonim ***** válasza:

a 17 hozzászólónak mondanám hogy a kérdezőt gondolom 20 éven alulinak.

üdv: a 7.-ik hozzászóló.

2012. jan. 15. 20:35
 20/27 anonim ***** válasza:
Hát a Broflovski családban csak az örökbe fogadott kanadai fiú nem balhés szerintem.
2012. jan. 22. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!