Miért úgy ábrázolják szinte mindig hogy a róka a ravasz, aki jól hozza ki magát ahelyzetekből, okos, a farkast pedig végtelenül butának aki mindig pórul jár?
szerintem azért van a farkas ugy ábrázolva mert a rókának az ellentéte és mivel a róka ügyes,ravasz ezért a farkas "buta".
De miért veszed ennyire a lelkedre?
Egy vicc a válaszom. Két vadász beszélget:
-Melyik a legravaszabb állat! -Hát biztos a róka! -Dehogyis, a farkas! Múltkor 3 napig üldöztem egyet és amikor lelőttem, akkor derült ki, hogy kutya.
-illéspityu-
Szerintem ez csak úgy kialakult, nincs mögötte semmi hátsó gondolat.
A mesékben kellett egy ellenfél, vagy bűntárs a róka mellé, és a farkas meg a róka valahol nagyon is hasonlítanak egymásra.
Míg a rókának tényleg olyan sunyi képe van, meg folyton olyan, mint ha vigyorogna (kajánul), a farkas behúzza a farkát, és inkább egy kutyára emlékeztet, aki meg tud hunyászkodni. Ezért gondolom, hogy csak úgy kialakult, amikor mondták a meséket régen. Aztán így rájuk ragadt.
Ugyanúgy, mint a három testvér esetében a legifjabb. Azok az emberek, akik legkisebbként születtek egy családban, mindig nagyobb hátrányból indultak, mint az idősebb testvérei, de talán ezt te is tudod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!