Hogyan alapítsak luxusmárkát?
Iparművész vagyok és különleges lámpákkal foglalkozom. Nemrég vásároltam egy .com os webcímet. A lámpáim piszkosul elegánsak, és hát ezeknél a műalkotásoknál többnyire mindegy, hogy 300 forintért, vagy 30 millióért adom.
sikerülhet? Hogyan csináljam?
A kérdésedből kiderül, hogy gőzöd sincs egy vállalkozásról. Vagyis vagy társulsz egy hozzáértővel, vagy magad tanulod meg.
Az pedig, hogy mi számít luxusnak NEM TE döntöd el, hanem a vásárlók, a szakértők, a szakma, stb. Attól h te annak tartod, még nem az. A luxus márkák sohasem úgy kezdték, h "mi luxusmárka leszünk/vagyunk", hanem csináltak valamit, ami később kiemelkedett, különleges lett, stb.
A .com-ra peig csinálj webshopot a lámpáidnak...
Hallottad már azt a közmondást, hogy egy bolond százat csinál? A társadalom minden rétegében végigsöpörnek bizonyos divathullámok, pl. hibridautó vásálás, csivava tartás, iPhone; az hogy pontosan mi csak az adott réteg pénztárcájától függ. Szóval el kellene érned, hogy egy megfelelően tehetős rétegben divatcikk legyen, aztán mivel egyedül készíted a kereslet könnyen meghaladhatja a kínálatot. Ettől ugye általában emelkedik a termék ára is, legalábbis valami ilyesmi volt a közgáz jegyzetben, jó hogy csak kiegészítő tárgy. :)
És már ott is vagy, ahol pl. a Ferrrari: a holmi drága a többi lámpához képest és még várni is kell rá. :D
Az hogy hogyan ismertethetnéd meg másokkal a termékedet, az már a marketing nevű csoda, iparművészeknél gondolom van pár lehetséges megoldás. Pl. felajánlod valamelyik munkádat jótékonysági célú árverésre, vagy valamilyen eseményen díjként (bár utóbbira a lámpák kevésbé lehetnek alkalmasak).
Szerintem eközben célszerű lenne valamiféleképpen számlaképessé válnod, pl. EV; valamint az se ártana ha a lámpák megfelelnének az aktuális érintésvédelmi és egyéb forgalombahozatali követelményeknek.
Köszi, jókat írtok.
Nem lesz egyszerű.
Arra is gondoltam, hogy arabra is leforditom a weboldalamat. Kiadványokat szerkesztek és szétszórom dubai-i szállodák lounge-jaiban.
Persze ugyanezt magyarország, bécs, stb puccosabb helyein is megteszem.
Elég egy lámpát eladnom annak az ára bőven ellát majd kiadványokkal és online hirdetéssel is akár.
Inkább küldd el mindenféle designblogra, olyan szállodák halljaiban amilyenekre te gondolsz nem heverhet bármilyen prospektus vagy kiadvány.
Az biztos hogy ha sikerül, akkor sem 3 hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!