Irtok naplot? Ha igen miert, ha nem miert?
Írok.. kb 3 éve, most 16 vagyok (:
Ha tehetem és nem vagyok fáradt, általában írok minden nap. Nagyon jó visszaolvasni..
Én írok. Többé-kevésbé rendszeresen, bár az utóbbi időben nem sokat írtam (időhiány :S)
Először 12 éves koromban írtam, de az csak ilyen pár soros bejegyzés/nap volt, és hamar abba is maradt. Aztán elkezdtem rendszeresíteni 15 éves koromban (9.-ben), és betelt 2 kisalakú füzet, egy oldal/egy nap, és nem folytattam... Végül 12.-es koromban (18 évesen) kezdtem bele a rendszeres naplózásba, minden nap írtam, oldalakat, nem figyelve annyira, hogy miről mennyit írok, és ez tart ma is, de ma már nem veszem elő minden nap görcsösen, hogy "márpedig ma is írnom kell." Mindig nálam van, akármikor írhatok, ha megjön az ihlet, vagy kedv, vagy idő...
Azért, mert így sokkal könnyebben rendszerezem a gondolataimat, a dolgaimat, át tudom gondolni az életemet, meghozom a döntéseimet, kisírom a bánatom, kinevetem magamból az örömöm... A napló mindig megért, és mindig tanácsol.
Nagyjából minden kérdésre válaszoltam. :D
Ja, igen 23/L
13:15-ös vagyok, eszembe jutott még két gondolat vele kapcsolatban.
Az egyik: sokszor veszem kezembe, és lapozgatom vissza a régi füzeteimet, vagy arra vagyok kíváncsi, hogy bizonyos évben bizonyos napon (vagy x éve ilyenkor) mi történt velem, vagy arra vagyok kíváncsi, hogy az a bizonyos dolog mikor történt. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy hiába keresem a bejegyzést, nem találom: akkor éppen valamiért nem írtam. Vagy nem tartottam fontosnak, vagy nem jutott rá alkalom... Késő bánat, eb gondolat. De akárhogyis: nem lehet görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy minden nap írjak valamit.
A másik: van blogom is (nem is egy, de az egyik a legrendszeresebb, egy időben az is naponta frissült, mostanában arra is kevesebb időm van.) Az pedig nem tartalmaz olyan mély gondolatokat, vagy ha mégis, nem lehet egyértelműen következtetni belőle semmire, ott elég homályosan és érthetetlenül fogalmazok, mert valamilyen szinten az is személyes, akár ismernek az olvasók, akár nem. Még ha nem is tudnak konkrétan beazonosítani, nem akarom, hogy az alapján ítéljenek meg magukban... Viszont vannak bejegyzések, amiket a naplómból kölcsönöztem oda. De a napló (kézzel írott kis füzet) sokkal személyesebb, azt nem tárom a közönség elé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!