Szerintetek ez egészséges, normális? ( lentebb bővebben )
A menzeszem 6 havonta jön meg, és az arcom tele van pattanással, és dagi is vok kicsit. Elképzelhető, hogy valami hormon baj?
Még csak 13 éves vagyok. Elképzelhető, hogy most áll be a menzeszem? Eddig 2x volt meg, tavaly szeptemberben, tehát 1 éve. És idén májusban, 5 hónapja. Vélemények? :$
Vagy el kellene mennem tini nőgyógyászhoz? :(
Félek!
Több eshetőség is fennáll...
Pl. 1: A menzeszed még csak most áll be, a szervezeted még eléggé zavaros, és ilyesmi. A rendszeres sport ilyen esetekben nagyon sokat tud segíteni!
Pl. 2: A hormonjaid megbolondultak, ezért van sok pattanásod. Ilyen esetben is segíthet a sport, de a biztonság kedvéért nem ártana elmenni egy bőrgyógyászhoz, hogy ő is elmondja a véleményét.
Pl. 3: Valami genetikai dolog jött elő nálad, amiről egyáltalán nem te tehetsz, maximum a szüleid. Ez az eshetőség is fennáll, bár az ilyesmi eléggé ritka. (A mellékveséd és az agyalapi mirigyed másmilyen, mint a többieké. Bár az efféle eset csak 4000 ember közül egynél van lelen... pl. nálam.) Egy alapos vérvizsgálatból elég sok kiderül, ráadásul nem is fájdalmas, mint azt sokan gondolják.
Ezt először viszont a szüleiddel, vagy egy olyan felnőttel kéne megvitatnod, akiben bízol. Sajnálom, hogy csak most írtam, de nem rég találkoztam ezzel az oldallal. Még ismerkedek vele. :/
Amúgy egy cipőben járunk, az én menzeszem is eléggé zavaros volt, mikor leálltam a sporttal egy időre (akkor éppen eltört a kezem). Viszont amikor folytattam, akkor nem állt vissza a normálisra, volt, amikor kihagyott két hónapot, volt amikor csak két hetet. Most sem rendszeres, de már kezd visszaállni.
A sok víz, zöldség és gyünölcs sem fog ártani, hidd el!
Bocsi, ha ez úgy hangzik, mintha kioktatnálak, de tényleg ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!