jaaa, várjál, várjál, lehet hogy azt gondolod, hogy ettől te náci vagy, de ez így külső szemmel inkább a rasszizmus felé hajaz, ami nem jó. figyelj, egy dologban egyetértek, a cigányos dologban, a cigányok a menekült népeknek azon részéhez tartoznak, akiket ha beengedtek valahova, akkor a könnyebbik utat választották és semmit nem tettek annak érdekébe, hogy meghálálják ezt a tettet. nem tanulnak, lopnak, csalnak, a legkülönfélébb módszereket használják fel arra, hogy nulla munkával tudjanak megélni (példa kedéért vázolok egyy helyzetet, amit tényleg csinálnak: 13 éves cigány lány szül egy gyereket, akit 2 hetesen lead egy árvaházba, két hétre rá jön a 13 éves cigány lánynak a 35. unokanővére, aki felveszi a gyereket és mellé kap havi 30ezret, hogy tudja nevelni. a gyerek családon belül maradt? igen. nulla munkával keresnek megélhetést? igen. ennyit erről) szóval a legrosszabbak a cigányok, mert rettegésben tartják, azokat, akik országot adtak neki, és még ki is zsákmányolnak Minket, aminek lassan nagyon rossz vége lesz. de ennek sem az a megoldása, hogy írtsuk ki Őket. Ez nem megoldás, egyszerűen kivitelezhetetlen, mert a mai eszmék ilyet nem engednek, meg amugy is akármennyire nem szeretjük Őket, attól még ők is emberek, és ez embertelen cselekedet lennem, valamilyen más megoldást kell találni. na cigányokról ennyit, na arra akartam kilyukadni, hogy vannak, akiket okkal utálhatunk, de vannak olyanok, akik miatt nem értem milyen problémáid vannak. például a zsidók, hát Ők meg mit ártottak neked? a zsidókat az egész történelem során üldözték, ha valamilyen dolgot nem értettek az emberek, akkor azt rögtön a zsidókra kenték, áááá, szörnyű. na és a zsidók a menekülő népeknek pedig azon csoportjába tartoznak, akik, Jót is tesznek annak érdekébe, ha befogadják Őket. Tudtad, hogy a Világ "nagy tudósainak" 90% zsidó? Szóval Ők szerintem igenis tesznek az emberiség érdekében. ÁÁ, azt, hogy a feketékkel és az ázsiaiakkal meg tényleg mi problémád van.... szerintem Te csak hallottad valahonnan, hogy ezeket gyűlölni kell.... ez pedig nagyon nem jó, mert embertelen. Ennyi erőből köss bele az eszkimókba. Nem jövök itt majd azzal a szöveeggel, hogy világbéke, meg szeressük egymást, mert az ember alaptermészete miatt nem sok esély van arra, hogy ez létrejöjjön. de azt viszont elérhetnénk, ohgy tiszteljük egymást nemtől, kortól, származástól függetlenül. lehet, hogy egyszer létre fog jönni a "piece", de mindig lesz egy vki, aki nem ezt akarja, és tesz is az érdekébe, kell az ellentét mindenhova, nem lesz tökéleteset létrehzni. de tehetünk az érdekében, hihetetlen sok gond van, nem csak a világban, hanem akár leszűkíthetjük Magyarországra, először is ezeket a problémákat kellene megoldani. Aztán lehet, hogy a többi nemzet is tanulna tőlünk. Nagyon sok probléma van, amit nem akarnak belátni az emberek vagy csak jobban fel kéne világosítani őket, de senkisem tesz ezen porblémák megoldásának érdekében. Na, nem akarlak megváltoztatni, ha ez az életed értelme, akkor legyél ilyen, csak rá akartam világítani, hogy amíg abban hiszünk, hogy ha más emberekre kennyük a világ problémáit, addig Te is azok közé fogsz tartozni, akik nem tesznek semmit a megoldásuk érdekében.