Miért ilyen szemetek az emberek?
11.10 vok
Ha már megkérdezted azért írtam ide, mert megtehetem és mert sok időm van.
És mert az életben minél jobban tudod kifejezni magad és leírni a problémáidat, annál pontosabb választ, esetleg megoldást kapsz viszont. Ez neked nehezen megy.
Amúgy az az ember, aki rébuszokban beszél, az gyáva. Az aki úgy beszél h "az ember 'ilyen meg olyan'..". Légy konkrét és határozottabb: Mond helyette h "én 'így-úgy'." És ne célozgass ->megint csak kerülöd az egyenes beszédet.
Emiatt találnak be az ilyen "szemetek" is, ha érdekel.
Mert már a testbeszédedről is ordít, ha félénk vagy és zárkózott. Erre szokták mondani, hogy megérzés, de valójában nem arról van szó, hogy a testbeszédből tudat alatt is sokmindent leszűrünk.
Egyébként az ilyen "oltogatók", szemnét emberek is csak az erőfölényüket tudatják, mert könnyű egy társaágban megtalálni a leggyengébbet, és ha őt kiszúrják, onnantól ők biztonságban vannak, így őt piszkálják.
Mit tehetsz? Én visszaoltom durvábban általában, vagy ellenkezőleg, a tapasztalat azt mutatja, hogy ha én csak szimplán képen röhögöm, jelezve, hogy komolytalan és nevetséges a szemembe, ez szokta mélyen érinteni azokat, akik valamiért beszólnak.
De kell magabiztosság is, legyen szád, ha kell.
Amúgy nekem nem szoktak beszólogatni ismeretlenek, főleg nem csapatostul. Vagy biztos volt már ilyen, de lepereg, elfelejtem ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!