Mennyi pénzt illik adni a locsoló gyerekeknek?
Én senkinek nem adok pénzt.Nekem lányom van, bár ő még kicsi, de a későbbiekben sem fogok pénzt adni.
Amikor kislány voltam akkor adtunk pénz a fiúknak, de valaki írta is, hogy másnap az utcán már meg sem ismertek....Én szívesen vendégül látom, csokitojást adok annak a fiúnak aki meglocsol bennünket, de ezt ne pénzért tegye.
Igazából a fiúk csak a pénz miatt járnak locsolni!!
23/L vagyok és nem szeretem ezért a húsvétot mert nálunk ha nem adsz pénzt tök le néznek.
Már 5éve csak a páromnak és apukámnak engedem hogy meglocsoljon.
Sajnos a rokonaim is nagyon "tartcsák" a markukat.
Hali!
Én már nem is járok locsolni csak a családban, mivel ők megsértődnek ha nem megyek :S
Egyébként már egyik kereszténységgel kapcsolatos szokást sem tartom(tudtommal).
A szomszédok meg inkább akkor adjanak tojást, ha palacsintát akarok sütni és elfelejtettem venni... :d
(Megjegyezném, hogy régebben falun jó poén lehetett virággal illatosított vízzel "kislányokat" kergetni :D )
üdv 19/f
Én fiú vagyok, de mindig kicsit hülyén éreztem magam, mikor pénzt kaptam. A kor előrehaladtával meg egyre inkább. :\
Szerencsére pár éve már viszonylag leszoktunk a dologról, csak a szűk család maradt.
Amúgy voltatok már húsvét hétfőn pl. a Budai hegyekben? Durván sok ember van kint. Valahogy nagyon is azt érezni a levegőben, hogy mindenki elmenekült otthonról a locsolók elől. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!