Tényleg a zöld szem a legritkább a világon? (kép lent : P)
Az érdekelne, hogy tényleg a zöld szem-e a legritkább, és hogy ez csak a tiszta szemekre vonatkozik-e?
A családban sok zöld szemű van, nekem ezért furcsa ez.
Itt az én szemem. Ez még zöldnek számít, nem? Én barnával kevertnek látom, de még inkább zöld. (Bocsi a minőségért, telóval csináltam. :D)
tizenhetes hímnemű. :D
Ez egyértelműen halványzöld. De amúgy előfordul színváltós szem - ne röhögjön senki - nekem a hangulattól függ. Ha mérges vagyok akkor nagyon mély zöld színű - igen nekem is zöld a szemem - de ha jól érzem magam, majdnem olyan világos, mint a tiéd. De nem csak nálam, például a nővéremnél is, meg pár barátnőmnél is megfigyeltem már.
És szerintem szép egy szemben, ha a pupilla körül vannak ilyen barnás foltok.
Viszont a kék a legritkább szem, mert a színe attól függ, hogy mennyi pigment sejt van a szemedben, és a kékben van a legkevesebb, ezért is kék minden újszülött szeme.
De ha úgy vesszük a legritkább szemszín az albinóké, ugyanis akkor a szemben egyáltalán nem található pigment sejt és azért vörös, mert a íriszen áttűnő érhártya erei vörös színűek. :) - bocs ha kínai volt.
18L
16:40
olvassatok már utána, heey!
a zöld a legritkább nem a kék.
[link] (innen idézek)
"A legérdekesebb észrevétel a kutatók részéről azonban az, hogy a valódi tiszta zöld szemszín a legritkább a Földön, mindössze 2% büszkélkedhet ezzel."
Nem, a barnászöld a legritkább mint az enyém, a pupilla körül barna kívül meg smaragdzöld.
21f
Akkor most örülök magamnak mert zöld a szemem :3
:D
(amit a wikipedia is használ példának olyan zöld:3)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!