Egyes válaszolók miért olyan tapintatlanok, tolakodóak, kíváncsiak? Miért nem veszik észre magukat, hogy vannak dolgok amikhez az ég világon semmi közük?
Egyszerűen felmegy a pumpa, ha meglátok egy olyan választ, ami nem helyénvaló. Például, ha valaki ilyet kérdez: "Hogyan mondjam el a szeretteimnek, hogy halálos beteg vagyok? Vagy az előző kérdés: Párom elhunyt és valami szép idézetet szeretnék a koszorú szalagjára íratni. Ötletek?"
Erre kapásból 10-en megkérdezik, hogy mi a betegséged, biztos nincs rá gyógymód, hogy halt meg, hány éves volt, anélkül hogy válaszra is méltatnák. Ha a kérdező meg szerette volna osztani, akkor leírta volna a történetet. Vagy ha lenne gyógymód, akkor az orvosok már mondták volna.
Hihetetlen egyeseknek milyen nehéz a felfogása.
Én nem szoktam ilyenekre válaszolni, mert ahogy mondod, semmi közöm hozzá. Egyáltalán nekem eszembe se jutna ilyenekről ide kérdést írni.
Ha valamelyik közeli hozzátartozón meghalna, eszembe nem jutna itt témázni róla, de még kedvem se kérdezni semmit.
Bár én nem itt élem az életem....
Ha valaki megkérdezi, hogy mi a másik betegsége, amit gyógyíthatatlannak mond, akkor szerintem általában segítő szándék áll mögötte. Sok olyan alternatív módszer van, amiről nem biztos, hogy az orvosok tájékoztatják a beteget, de esetleg használhat, vagy javíthatja az életminőséget. Az én egyik rokonom is "gyógyíthatatlan" beteg volt, aztán utánajártunk a dolgoknak és az orvosi kezelés mellett (és után, mikor az már nem igazán használt) mi is kipróbáltunk alternatív gyógymódokat és az egyik be is vált és a rokonomat már évekkel ezelőtt gyógyultnak nyilvánították.
Ezzel a kérdéssel meg semmivel nem vagy kevésbé tapintatlan az idézett kérdésben szereplő érdeklődőktől.
Gondolom, aki feltette, most gyászol és nem hiszem, hogy arra vágyik, hogy valaki egy ilyen jellegű vitát nyisson a témában.
Szóval neked sem ártana pár lecke tapintatból!
Engem jobban zavarnak az előítéletesek.
"Valaki: Tegnap nem dolgoztam...
Mire egy okoskodó: Ja, ja mert egy rohadt, lusta dög vagy mi?"
Én az ilyeneken akadok fent. Beszólnak még akkor is, ha semmi okuk nincs rá, háttérinfót sem tudják...
A kíváncsisággal nincs bajom, sokan kíváncsiak. Legfeljebb nem kell rá válaszolni.
15:13-as tökre egyetértek. Ha nekem is meghalna valakim, akkor nem írnék ki róla kérdést, nekem ez annál mélyebb és fájóbb dolog.
Értem én a segítő szándékot. De aki rászánja magát ilyen kérdések kiírására, nem hiszem, hogy nagy segítség lenne neki az ilyen jellegű faggatózás. Ha el akarná mondani úgy kérdezné: Hogyan gyógyulhatnék meg?
A kérdések nagy része konkrét, ezek információk nélkül is lehet rájuk válaszolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!