Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Közmunka alatt miért csak...

Közmunka alatt miért csak ároktisztítás-jellegű munkákról hallok?

Figyelt kérdés

Úgy értem, akkor mi van a 4 diplomás értelmiségi réteggel, akik évek óta munkanélküliek? Mert van ilyen nem kevés. Nekik is irány az ároktisztítás? Nekem azért ez meredek egy gondoloat, és nem utolsó sorban megalázó rá nézve, hiszen nem azért szerezte azt a 4 diplomát.

Mit gondoltok erről?

2011. ápr. 1. 10:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
Mert rengeteg helyen nincs ilyenre lehetősége az önkormányzatoknak. Legnagyobb a munkanélküliség keleten a kis falvakban ott csak ároktisztítást utca seprést lehet végezni nincs más munka.
2011. ápr. 1. 11:00
 2/16 anonim ***** válasza:
33%
Aki 4 diplomával munkanélküli ill. közmunkás az meg is érdemli vagy libáért vette a diplomát. Igaz, hogy manapság ha valaki egy parkgondozó szakmát elvégez az is diplomát kap.Ezt meg kell szokni. Nyugaton is ez a szokás.
2011. ápr. 1. 11:02
 3/16 anonim ***** válasza:
81%

Ez a diploma nélkülire is megalázó, mert ő meg nem azért szerezte , tanulta ki a szakmáját!Egyébként nem kell félteni a diplomásokat....Voltam közmunkás, 3 szakmával mehettem mosogatni! Holott egy irodában is ülhettem volna akár, csak hát nem sikerült a szakmában elhelyezkednem, mert nincs protekcióm.

A másik közmunkás, aki diplomás volt, az persze az irodába került,ott unatkozott, ült a valagán egész nap, aztán már az első 2 hét után be sem kellett jönnie a munkahelyre, ő otthon fordíthatta a szövegeket.

Diplomást nem küldenek az árokba, meg az utcára sepregetni,egy ideig még az érettségizettel is kivételeztek.Ahogy elnézem az új határozatot a BPJ-ről, úgy látszik, ezentúl máshogy lesz...

Nem vagyok a diplomások ellen.De a szakmunkás is megtanulja a magáét és sokszor horribilis összegeket fizetnek azért, hogy oktatót találjanak és helyet a gyakorlathoz.Őket sem kellene a legtrógerebb munkára küldeni.Arra ott vannak az analfabéta , 8 osztályt sem végzett emberek.

Mindenkinek a végzettségének megfelelő munkát kellene adni és ha épp nincs számára megfelelő ,akkor nem rákényszeríteni, hogy ez van, ezt csinálod, vagy éhen halsz!

2011. ápr. 1. 11:04
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

A közmunka alkalmi munka,ami rövid időszakra szól. Pár hónapra egyetlen cég sem alkalmazna komoly munkára diplomást.

A munka pedig még egy diplomást sem aláz meg. A munkanélküliség viszont már elég megalázó lehet..

2011. ápr. 1. 11:06
 5/16 A kérdező kommentje:

Értem de teszem azt, egy közmunka keretében miért nem lehet tanár valaki? Mert tudok olyan esetről, hogy benyomtak valami ismerőst tanárnak (nem is volt meg a megfelelő végzettsége), de aztán a munkanélküli, képzett tanár meg nem kellett nekik.

Szóval azért akadna sztem értelmiségi munka is, de igazad van, a keleti országrészben durvább a helyzet, de azért Nyugaton is van ám erre példa bőven. Az itt a nagy gond, hogy nem a magas képzettsége a mérvadó, hanem az, hogy munkanélküli, és innentől kezdve mintha le lenne írva. Én ezt látom.

2011. ápr. 1. 11:06
 6/16 A kérdező kommentje:

hát azért gondold el, mondjuk mögötte van 20 év tanulás és értelmiségi munka, aztán egyszer csak kitalálnák, hogy utcát kell seperni, sztem azért vannak megalázó munkák

"Mindenkinek a végzettségének megfelelő munkát kellene adni" --- na ezzel értek egyet, csak ezt baromi nehéz megvalósítani, és nem a szakmunkásokat szólom le, szó nincs erről, csak egy pl volt egyetemi docens esetében ez azért különösen durva egy helyzet sztem

2011. ápr. 1. 11:09
 7/16 anonim ***** válasza:
54%

Tanár azért nem lehet (elvileg) mert pár hónapra minek vegyenek fel tanárt?Hacsak nem rövid ideig tartó helyettesítésről lenne szó.Mire megszoknák egymást a gyerekekkel, addigra mehetne is el.

De látod,azért vannak kivételek, a közmunkát jól fel lehet használni arra is, hogy a bennfentesek jó állásban helyezzék el rokonukat, ismerősüket.

Meg aztán jól fel lehet használni arra is, hogy a cégek majdhogynem ingyen munkaerőhöz jussanak.Így nyer az önkormányzat, nyer a munkáltató, nyel a közmunkás.

Az is oka annak, hogy a közmunkásról az árokásó meg az utcaseprő jut az emberek eszébe, hogy így állítja be a média...Hányszor lehet hallani, olvasni, hogy a "közmunkások eltakarították","kitisztították"..Stb.Érdekes, olyanról nem hallani, hogy a közmunkás dajka épp a gyermekekkel foglalkozik, vagy a közmunkás konyhás néni ételt oszt, vagy a közmunkás adminisztrátor netezik az irodában.Pedig vannak ilyenek is.

2011. ápr. 1. 11:19
 8/16 anonim ***** válasza:
Durva és főképp szomorú.Mert a sok évnyi igyekezete, a reményei, hogy a sok tanulás majd meghozza gyümölcsét, kárba vész.A hiábavalóság, a kilátástalanság uralkodik ebben az országban.Szerencsés, aki külföldön megtalálta a helyét!
2011. ápr. 1. 11:22
 9/16 A kérdező kommentje:
na de ha elmegy X időre közmunkásnak tanárként, akkor ott a lehetőség, hogy utána maradhat és lesz egy fix munkahelye, hiszen közmukásként is csak azért tudott oda menni, mert hiány volt ... nem jól látom? szóval amolyan ugródeszka lehetne sztem
2011. ápr. 1. 11:23
 10/16 A kérdező kommentje:
11:22 --na igen!
2011. ápr. 1. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!