A kérdésem a következő, hogy kötelezhetnek arra, hogy egyházadót fizessek?
Tavaly tanu voltam egy egyházi esküvőn és akkor kellett fizetnem 13.000 ft-ot,és most pedig mindig jönnek,hogy fizessek egyháziadót,de nekem eszemágában sincs fizetni nekik.Mondtam nekik,hogy nem szeretnék és azt mondták,hogy ez nem szeretet kérdése.Munkanélküli vagyok,hogy a fenébe fizetnék.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hát kell fizetned, hogyha igénybe veszed az egyház szolgáltatásait. (Temetés, esküvő, keresztelés...stb.)
Amúgy nem fognak lecsukni, stb-stb, hanem addig fennt leszel egy "fekete" listán, ami mutatja, hogy fizettél-e, vagy sem. De szerintem nem olyan sok egy évben egyszer, az a 2.500 Ft, márha egyedül vagy. Viszont tökéletesen megértelek, hogyha munkanélküli vagy, és ÚGY nem fizetsz, hidd el Jézus megbocsájt. :D
Csak ma már tök szánalmas, hogy "Isten nevében kéregetnek", valaki örül, hogy a mai árak mellett kenyeret tud venni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!