Kötelezhetnek rá hogy eltemessem a szüleim? Nincs
bejelentett munkám férjem tart el. Nem örökölnék
semmit. Ilyen esteben mi van? Ha nem érnek el telefonon
meguszom?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 24. 09:27
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem kötelezhetnek rá. Mindenesetre ha nincs testvéred, akibe több szeretet vagy tisztelet szorult, illene nem a társadalomra rónod ezt a terhet. A nem bejelentett feketemunkádból igazán kifizethetnéd. De kötelezni valóban nem tudnak rá.
2011. ápr. 24. 09:39
2/7 anonim válasza:
Ha nincs miből, akkor hiába köteleznek. De ha tudtok rászánni, azért szép gesztus lenne egy szerény temetés is, biztos te se akarnád, hogy a gyerekeid még egy temetést is sajnáljanak tőled.
2011. ápr. 24. 09:39
3/7 anonim válasza:
Ha nem találnak meg, akkor sem biztos hogy megúszod! Eltemetteti az Önkormányzat, de mivel van az elhunytnak élő rokona, ezért behajtják rajta adó formájában minden esetben. Csak akkor nem hajtják be, ha nincs élő rokon.
2011. ápr. 24. 09:40
4/7 anonim válasza:
Hát, az lenne jó, ha a címedet se tudnák meg...
Állítólag kötelezhetnek, de azért vannak kiskapuk... Menj el az önkormányzat ingyenes jogi tanácsadására (mondjuk másik önkormányzatéra...), de semmiképp ne fedd fel, ki vagy, ne adj meg magadról semmilyen adatot, mondd, hogy egy ismerősödnek szeretnél segíteni...
2011. ápr. 24. 09:40
5/7 A kérdező kommentje:
én azt gondolom hogy aki arra kényszeritett hogy áruljam a testem meg nem vette meg a gyogyszerem inkább kocsmára költötte a pénzét, meg annak aki az örökségem átjátszotta és kiskoruként hamisan aláirattatta velem apám nevét egy visszadátumozott ajándékozási szerződésnél annak én nem akarom fizeti a temetését főleg hogy nagy teher lenne a számomra.szülő az ilyen?
2011. ápr. 24. 09:45
6/7 anonim válasza:
50kg-os vasbetonnal a nyakába dobd be a Dunába és minden gond megoldódik:D
2011. ápr. 24. 10:41
7/7 anonim válasza:
Az önkormányzatoknak nincs ingyenes jogi tanácsadása, ha meg bemégy érdeklődni, mondanak valamit, ami nem biztos, hogy jogilag megállja a helyét.
Ha az örökségre igényt tart valaki, akkor a temetést is állnia kell, ha lemond az örökségről, nem kötelezhető a temetés költségeinek viselésére sem.
Érdemtelenség miatt az örökségből is ki lehet zárni valakit; a te esetedben fordítottan áll fen az érdemtelenség, ha a jegyző felszólít a temetés költségeinek viselésére (hivatalból fel kell szólítania), akkor erre és az esetleges örökség visszautasítására hivatkozva közölheted vele, hogy nem fizeted ki a temetést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!