Ha, igénylem a RÁT-ot, akkor kötelezhetnek pl utcasöprésre, ha felsőfokú OKJ-s végzettségem van?
Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 12:11
1/6 anonim válasza:
Nem. Csak olyasmire, amihez legalább érettségi kell.
2/6 anonim válasza:
Illetve várjál, felsőfokú OKJ? Hát, hogy az felsőfokú végzettségnek számít-e, azt nem tudom. Az a szabály, hogy a végzettségednél egyel alacsonyabb végzettségi követelményű munkát vagy köteles elvállalni.
3/6 A kérdező kommentje:
Értem, hát a BGF-el együtt kellett közreműködnie a sulinak ahol végeztem, és a BGF-ről jöttek le tanárok vizsgáztatni is. Illetve van egy papírom pluszban ami igazolja hogy felsőfokú az OKJ-s vizsgám és hogy a BGF-el közreműkdödve került rá sor, a végén pedig ott a dékáni aláírás.
2010. aug. 10. 13:01
4/6 anonim válasza:
Világos, csak akkor is kérdés, hogy az felsőfokú VÉGZETTSÉGNEK számít-e. Mert könnyen lehet, hogy ez csak felsőfokú képesítés, nem végzettség. Hívd fel mondjuk az ÁFSZ-t (Állami Foglalkoztatási Szolgálat, vagy mi), és kérdezd meg tőlük.
5/6 anonim válasza:
Egyébként ez a pontos törvény:
(2) Az (1) bekezdés szerinti személy köteles a neki az álláskeresési megállapodás, illetőleg a közfoglalkoztatás keretében felajánlott munkát elfogadni, ha
a) a munka a szakképzettségének, iskolai végzettségének vagy annál eggyel alacsonyabb szintű végzettségnek, vagy az általa utoljára legalább hat hónapig betöltött munkakör képzettségi szintjének, valamint az Flt. 25. § (2) bekezdése b) pontjának megfelel, továbbá
6/6 A kérdező kommentje:
Ok, azt fogom tenni,köszönöm a segítséged.
2010. aug. 10. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!