Anne Rice könyveiben miért vámpírokat szerepeltet?
Figyelt kérdés
Fejet hajtok az írónő kiváló regényei fölött, roppant művelt, okos és intelligens, jó modorú és jó ízlésű, de egyet nem értek: miért a sötétség egyik legveszélyesebb démonját használja könyvében?! Mert ugye a vámpír - akár tetszik, akár nem - mégis csak a gonoszhoz tartozik, ámbár csupa jóságot is vélek ezekben a művekben felfedezni. Nem értem, kinek mi a véleménye?!2011. jan. 3. 01:37
11/14 anonim válasza:
Nem szeretnélek elkeseríteni, de gepárdok a játék után megölték volna azt az antilopot, csak sikerült elmenekülnie. Amúgy ilyen barátságok csak az ember által nevelt állatok között alakulhatnak ki, mert nem alakul ki bennük a megfelelő fajkép önmagukról illetve ellenségeikről.
12/14 A kérdező kommentje:
Mindenesetre én nem választanám ezt az életformát..
2011. jan. 6. 01:14
13/14 anonim válasza:
Te komolyan gondolod hogy egy antilop suta (?) el tudna menekülni a gepárdok elől?
Hát van közöttük egy kis sebességbeli különbség...
Am mint mondtam Spektrum, Nat Geo-n lehet látni ilyeneket...
Hát valaki bevállalja valaki nem... a körülményektől is függ amúgy, hogy mi jár vele... pl. kell-e hozzá embert ölni, vagy kibírod, hogy csak kicsit szívsz belőle? Vagy jó a zacsis vér? :D
De mint mondtam nekem tetszene hogy több időm lehetne mindenre.
14/14 anonim válasza:
Azt hiszem, még egy interjújában olvastam, hogy notórius istenkereső. Számos problémával küszködött, keresett valamit, amiben hihetett. A vámpírok a hitkereső/istenkereső ember metaforái, akik kiátkozva érzik magukat, mégis a fény felé vágynak, de tele vannak kétellyel. Ha olvastad a könyveket, magad is megfigyelheted ezt a vonalat, a kárhozott mivoltról, istenről való kérdések boncolgatását. A legtöbb könyvében megjelenik ez a mélyfilozófia. Kérdésessé válik, mi a jó, mi a rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!