Anne Rice könyveiben miért vámpírokat szerepeltet?
Én tiniként a filmért őrültem meg.
És részleteket olvastam a neten...- amúgy jó hogy szó esett róla, mert most lesz egy nagycsomó szabadidőm és el tudom olvasni a könyveit magyarul+ talán angolul is.
Egyébként eredetileg csak egy novella volt, és ez nőtte ki magát regénnyé.
Gondolom vallásos vagy, és nem olyan formában mint én.
Én úgy gondolom, hogy semmi sem eredendően jó vagy rossz, nincs fekete és fehér.
És a Anne Rice műveiben is ez látszódik. attól hogy valaki vámpír nem feltétlenül rossz, lásd Louis, aki tiszta depressziós lesz a tudattól hogy embert kell ölnie.
Szerintem és a könyvben is a lényeg hogy a tetteink határoznak meg, és nem a születésünk...
Első az előzőnek Anne Rice az "Interjú a Vámpírralt 1973-ban írta mindössze öt hét alatt"
Tehát ez egy cirka 40éves regény. Nem tudom akkoriban a tinik mennyire voltak oda a vámpírokért, és a média mennyire kapta fel az ilyen sztorikat...
source: wikipedia
OFF
Ha az első és egyben harmadik válaszolótól kérdezed, nem, én picitatu vagyok :D
OFF end
Köszönöm az eddigi válaszokat! Ez kedves tőletek!
A továbbiakat is szívesen fogadom!
Ám nem Dave-nek hívnak, Jaquline Wox vagyok!
Miért kérded negyedik válaszoló? Mire vagy
kíváncsi?
Első válaszoló, eltaláltad, vallásos vagyok!
De nem szeretem, ha valaki így megítél és
fogalma sincs, hogyan és miként vagyok
vallásos! Én Istent nagyon szeretem és
nem a képmutató, hivalkodók táborába
tartozom, hanem a szívükben hívők
táborába, akik tényleg hívők!
De egyben nincs igazad, a vámpír embervért
iszik, tehát az ember ellensége, vagy láttál
békés együttélést oroszlán és antilop között?!
Abban igazad van, hogy a tetteink határoznak
meg, nem kell egyből előítéleteket kovácsolni,
de, ha Louis tényleg olyan depressziós, akkor
mondja már meg nekem, hogy akkor miért ezt az
életet választotta? Ezzel feladva az örök üdvös-
séget.
Jajj, nem kell egyből harapni :)
Én vagyok az aki nem olyan hívő mint ahogy az atyák megkövetelték volna az iskolában.
Az egyik elmondása szerint a legrosszabb amit tehetek, hogy valamit elfogadok, valamit nem, tehát válogatok a valláson belül.
Egyébként most megnézve egyre közelebb kerülök a mély valláshoz, habár a liberális nézeteimet sosem fogja tőlem senki megfosztani, pl. én nem gyűlölöm a melegeket, nem tartom bűnnek a szerelmet nemtől függetlenül.
Vallástól függetlenül az én felfogásom az, hogy az embert próbálom személyében, komplexen nézni, nem akarok gyűlölködni, nem fogom az összes zsidót utálni, mint ahogy sokan teszik. Persze van akit nem kedvelek, de ugyanúgy van magyarok közül is sokan akiket nem bírok.
Most ez nem azt jelenti, hogy minden romát, és zsidót, és afroamerikait stb. imádok. Ha úgy esik, akkor elbeszélgetek velük aztán meglátom, hogy nekem szimpatikusak-e vagy sem. Pl. egy ázsiai sráccal tök jól el tudtam beszélgetni az egyetemen, de volt egy zsidó fiú aki nagyon idegesített... de mondjuk a barátnőim egyetemi csoporttársa szintén zsidó lányt tök jófejnek tartom.
Egyébkén Louis. Hát nem tudom a könyvben hogy van. De a film eleje is ezzel kezdődik. Meg akartam halni, hívtam a halált és ehelyett ő [Lestat] jött értem. Milyen ironikus hogy a halál helyett az örök életre kárhoztattam... Vagy valami ilyesmi. Ő meg akart halni, és ha úgy vesszük meg is halt, csak hát megszívta, mert így örök életre kárhoztatta magát... és hát biztosan nagyon fáj neki a felesége és a gyereke elvesztése...
Amúgy meg emberi döntések. Tételezzük fel, hogy vannak vámpírok, szerinted hányan gondolnák végig az egészet pontosan, hogy mire is vállalkoznak? Hát elég kevesen...
Sztem még az intelligenciában felső 2% se nagyon.
Én gondolkodtam rajta sokat, most még a Vámpírkrónikák miatt is- most 1-jén néztem belőle 2.jára életembem... nekem csak az egyetem miatt okozna gondot, és a jövőbeli hivatás miatt, de ha mint Carlisle a Twilightban meg tudja állni a vérszívást akkor bevállalnám... mert egyébként meg tetszene, hogy örökké élhetek. Hogy megtanulhatok, megcsinálhatok, beutazhatok mindent és mindent amit szeretnék. Túl klassz nekem ez a világ, hogy ha lehetőséget adnak rá, hogy felfedezzem nemet mondjak.
//Mondjuk a kárhozat megint egy másik kérdés... de mint mondtam ebben kicsit még érdekes a felfogásom//
Jah és igen láttam barátságot oroszlán és antilop között, vagy valami hasonló kaliberű állatoknál.
[link] de volt vmelyik ismeretterjesztő csatornán, hogy 'nevelte'... áh pedig az nagyon érdekes volt...
//És kérlek a jövőben ne támadj: "nem szeretem ha valaki így megítél" hanem kérdezz, még mielőtt egyből magadra veszel mindent//
Amúgy kérdező te milyen idős vagy?
Van egy ismerősöm, aki nagy Anne Rice rajongó, és szeret is filozofálgatni róla, ezért gondoltam, hogy talán ő tette fel a kérdést, egyébként hasonló meggyőződése is van mint a kérdezőnek.
Egyébként a könyv alapján Louis-nak igazából nem volt választása, ő azt hitte, hogy keresi a halált, de szerintem még a családja elvesztése miatt érzett fájdalom és bűntudat miatt volt elkeseredett. Amikor pedig megjelent neki a halál, rájött, hogy nem akar meghalni
Egyébként nem hiszem, hogy Lestat megölte volna, mindenképpen vámpírt csinál belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!