Kezdődő agybaj, vagy képesség, hogy megérzek dolgokat?
Középiskolában egy töri óra előtt (amire nem igazán készültem) a szünetben vidáman beszélgettem a padtársammal, de amikor bejött a tanár, szó szerint elzsibbadtam és TUDTAM, hogy én fogok felelni. A padtársam kinevetett, de elég ijesztően nézhettem ki, mert próbált megnyugtatni, hogy mindeki ideges, ha nem tanult, az még nem biztos, hogy én felelek. De én csak őrülten lapoztam a füzetemet, néztem a sorokat és semmit nem bírtam megjegyezni, egyre csak azt ismételgettem, hogy én fogok felelni. Aztán amikor a tanár el kezdte lapozgatni a naplót, hallottam, ahogy a nevemet mondja, kezdtem is felállni, mire a padtársam elhülve rámnézett, és megkérdezte, hogy mi a francot csinálok. És a tanár csak AKKOR mondta ki a nevemet hangosan, amikor én már álltam. (Ez elsőben volt, a tanár még nem tudta a nevünket, ráadásul fel sem nézett a naplóból, csak miután kimondta a nevem.)
A másik két dolog az érettségivel volt kapcsolatban. Szóbeli előtti nap még átolvastam a tételeket - ismét töri- nagyon féltem tőle. Este volt, fáradt voltam, néztem ki az ablakon a sötétbe, és azon ábrándoztam, hogy de jó lenne, ha valaki megmondaná, hogy melyik tételt fogom kihúzni. És ahogy ott bambultam üres fejjel, azon vettem észre magam, hogy azt ismételgetem magamban: nyolcas, nyolcas... Ránéztem a kezemben tartott tételre, és mivel pont a nyolcas volt, nevetve nem foglalkoztam vele többet, és másnap csak egy kicsit voltam meglepődve, hogypont azt húztam ki. Viszont előző nap az anatómiát is átnéztem. Volt vagy 45 tétel. Elég jól ment az évek során, így csak átolvasgattam őket. Egyetlenegynél álltam meg, amit fel is mondtam: a gyomor. És mit ad Isten? Igen. Azt húztam ki.
Szóval kíváncsi lennék, hogy szerintetek ez mi lehetett -véletlenek (bár az elsőre ez nem illik), -kezdődő agybaj, esetleg valami képesség? Ha képesség, lehet valahogy fejleszteni (jól jönne mondjuk a lottózóban.. :-) )?
én hiszek az ilyesmiben, hogy tényleg megérezhet az ember dolgokat... de szerintem ilyen már mindenkivel történt, nem vagy ilyen szempontból tehetségesebb, mint az emberek nagy része.
fejleszteni mint mindent ezt is gyakorlással tudod. mondjuk, egyforma papírokra rajzolj mintákat, fordítsd le őket, húzz egyet, de ne nézd meg, és próbáld meg kitalálni, milyen minta van rajta.
Ezek azon véletlenek, amelyeket "tudatosan" idézel elő.
Az, hogy te feleltél, nem megérzés. Ezer más alkalommal is érezted ezt, és mégsem te feleltél, csak azt a sztorit nem írtad le :) Akkor - amit leírtál - annál bejött.
Érettséginél is szerintem mindenki tud mondani olyan dolgot, mint te. Én pl. úgy mentem be érettségizni, hogy tudtam, hogy melyik tételt fogom húzni. A többinek a címét sem tudtam :) Persze ez mázli volt, nem megérzés. Azt mondtam, hogy azt az egyet tanulom meg, azt vagy bejön, vagy nem. Bejött. De ez még nem telekinézia :)
Szerintem akkor válik agybajjá, ha elhiszed, hogy "képességed" van. Vannak véletlenek, szerencsés egyebeesések, "égi segítség". De inkább tudatosan építsd az életedet, akkor kevesebb meglepetés fog érni :)
Mindenki képes erre - különböző mértékben. Csak az ember az évszázadok folyamán elhanyagolta ezen képességét (is). A világot olyan módon is lehet befolyásolni, amit nemigen tanítanak/ismer el a legtöbb ember.
És igen, fejleszthető.
Ha van valamilyen képességed, nézz el ide:
De vigyázz: könnyen lehet úgy, ahogy itt sokan írták. Tudod: "csak a szépre emlékezem..." - önmagadat a legkönnyebb becsapni. Nem tudom, mennyire ismered a "matematikai csapda" és az "önteljesítő jóslat" fogalmát.
Vassy komolyan kísérletezik ilyen jelenségekkel. És nem fog kigúnyolni akkor se, ha nem jönne be. Ő maga erősen szkeptikus - de ha kell, kerít a kísérlethez egy "hívő" kísérletvezetőt.
Ha itt sikeres vagy, írjál Randinak. 1 millió $-t szán annak, aki valami sikeres parajelenséget be tud mutatni neki. Nehogy már otthagyd...
velem is vannak ilyenek :D
néha én ilyen homályos képeket láttok és mikor megtörténik az a dolog amit láttam olyan deja vu érzésem van
nagyon furo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!