Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért kell az ügyfélkapu?

Miért kell az ügyfélkapu?

Figyelt kérdés

Most lettem 18 éves, és nem értem miért kell nekem megcsinálni. Mihez szükséges az? Nem érek rá később megnyitni ha esetleg kellene?

Előre is köszönöm a válaszokat!

jan. 13. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor csinálhatsz, viszont enélkül minden hivatalos ügyintézést papír alapon és személyesen kell csinálnod. Illetve ha felsőoktatásba jelentkezel és a felvételizéssel kapcsolatban kötelező az elektronikus ügyintézés, akkor enélkül nem fog menni.
jan. 13. 15:59
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Oda fog érkezni az adóbevallásod - már ha jelenleg érint ez téged.

Más értelme nincs 1 átlag mezei ember számára.

jan. 13. 16:00
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
#2: lehet értelme. Itt egy példa: levelet akarsz írni valamilyen ügyben egy hivatalnak. Ezt ügyfélkapu nélkül így teszed meg: megírod a levelet, kinyomtatod, aláírod, elmész a postára és feladod, ehhez utazol, kivárod a sorod, fizetsz. Ügyfélkapuval: bejelentkezéssel hitelesíted magad egy online felületen, megírod az üzenetet és rányomsz a küldés gombra. Ha van csatolmány azt betallózod és elektronikusan aláírod, majd küldöd.
jan. 13. 16:05
 4/13 anonim ***** válasza:
32%

Átlag mezei ember odáig se jut el hogy megcsinálja az ügyfélkapuját, olyan szinten megbonyolították az ügyintézést.

jan. 13. 16:08
 5/13 A kérdező kommentje:

Tehát ez nekem nem éppen szükséges?

Legalábbis egyelőre leszek egy átlag mezei ember, hisz meg kellene tanulom az ügyintézéseket személyesen is.

jan. 13. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
De valamikor mindenképp csináld meg az ugyfélkapudat is, mert a világ és a technika egyre inkább a digitális ügyintézések felé tart, a hagyományos papír alapú és személyes intézkedés lehetősége pár év múlva meg is fog szűnni.
jan. 13. 17:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyfélkapu segítségével sok hivatalos ügyet intézhetsz, illetve értesítéseket kaphatsz.

Néhány dolog példálózva: Ha vennél autót, le tudod kérdezni az adatait. Ha laboratóriumi vizsgálaton jártál, meg tudod tekinteni a leleteidet, ha lejár valamelyik okmányod, előtte többször is kapsz figyelmeztetést e-mailben. Időpontot tudsz foglalni kormányablakba. Személyi igazolvány cseréjét is el tudod indítani, főleg ha van nem régi képed is a rendszerben. Adóbevallással kapcsolatos dolgokat intézhetsz (pl. el tudod fogadni a tervezetet [amit az adóhivatal állapított meg a rendelkezésre álló adatokból]) stb.

jan. 13. 17:14
 8/13 A kérdező kommentje:

Értem, szóval ez egy nagyon hasznos dolog, ami mindenképpen megkönnyíti a jövőbeli ügyeim rendezését.

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát!

jan. 13. 17:17
 9/13 anonim ***** válasza:
63%
Így van. És a DÁP-tól (digitális állampolgár) sem kell tartanod. Sokan prüszkölnek miatta, de hát semmi olyan adatot nem kell megadni, amit ne tudnának, nem lenne ismert előttük.
jan. 13. 17:20
 10/13 anonim ***** válasza:
23%
Szabadidő kellemetlen és haszontalan eltöltésére tökéletes.
jan. 13. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!