DÁP alkalmazást regisztrált valaki? Kéri a személyihez tartozó PIN kódot. Én tudtam véletlenül, de a családtagjaim nem. (Az enyémet nekem kellett megadni, mikor kaptam a személyit)
Korrekt, így biztonságos. A kormányhivatal nem tudja milyen kódot kaptál, azt egy lezárt borítékban a címzettnek kézbesítik és csak számára ismert. Ha elhagyja, akkor azért kell az új kártya, mert a kód és kártya egymáshoz van kapcsolva.
Ez pont olyan, mint a bankod nem tudja milyen pin kódot gyártottak le a bankkártyádhoz, egy lezárt borítékban kapod kézhez. Gondolj bele mi lenne, ha központilag tárolva lenne a kártyák kódja, és azt megtámadják és kilopják vagy kiszivárog és bárki hozzáférhetne a profilodhoz amiben hivatalos ügyeket intéznek a nevedben.
Most is árulnak megszerzett bizalmas adatokat a neten:
Vagy hogy az oroszok ki-be járkálnak a magyar hivatalok informatikai rendszerében:
Korrekt
A feledékenység ezzel jár. Írja fel legközelebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!