Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek bele egy könyv...

Hogyan kezdjek bele egy könyv bevezetőjének megírásába?

Figyelt kérdés
Már többször is elakartam kezdeni egy könyvet írni. Tele vagyok ötletekkel de azt sosem tudom mi legyen egy könyv bevezetője/bevezetése. Mivel kezdjem el a könyvet az ,,egyszer volt hol nem volt" helyett?.

dec. 28. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
94%

Ha már itt elakadsz, hagyd a fenébe. Nem való ez neked.

Tudom, tudom, minden meg van már, csak a bevezető nem megy.

Akkor hagyd ki a bevezetőt, és térj rá vissza, mikor már megvan a könyved.

Ami ugye, mindannyian tudjuk, sose lesz kész, mert már elkezdeni sem tudod.

De hajrá, mutasd meg, hogy nincs igazam.

dec. 28. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Alighanem a legnehezebb dolog az elejét megírni:D a legtöbben szenvednek vele, sikeres írók is, hiszen csak az első pár oldal fogja meg az olvasókat, szinte sorsdöntő.

Próbáld meg egyelőre azokat a részeket megírni, amikhez ihleted van és amiket gyorsan le tudsz pörgetni.

A zero draft elég vázlatosan, a first és second draftnál meg kibővítheted.

dec. 28. 14:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kezdheted ín médiás rés-szel, avagy bele a közepébe, én általában így szoktam, de kezdheted akár úgy is hogy gyorsan leírod a szitut, hogy ha E/1 akkor pl xy vagyok, z éves, és éppen q helyzetben vagyok, minden szupi vagy semmi sem, és akkor innen folytatod egy kis átlag élet résszel, aztán belecsapsz a lecsóba. Ezt megteheted E/3ban is bár úgy nehezebb.

De, kezdheted úgy is hogy leírod a helyszínt ahol az egész játszódik, lásd így neveld a sárkányodat filmek bevezetője, "Ez itt Hibbant sziget..." És a többi és a többi. De igazából bárhogyan.

A kezdés tényleg nehéz, bár én a végekkel állok jobban hadilábon, bruh, a kezdés elmegy, az esemény okés, de hogy legyen egy jó csattanós adott esetben megható, kerek, lezárt, stílusos vége, az úgy néha meh

dec. 28. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
"legyen egy könyv bevezetője" nem egy esetben a "bevezető" "előszó" részeket a végén írjuk meg, amikor már kész a könyv. Ha a "bevezetés-tárgyalás-befejezés" hármas tagolásra gondolsz, hogy legyen valami eleje, az más, mert az már a könyv "törzséhez" tartozik. És ott kell kezdeni a történetet. Ha az nem megyen akkor nem neked való az írás.
dec. 28. 22:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az vagy jön magától, vagy nem.

Korábban írtam ide egyet. Egy kérdező véleményt kért az övéről. Kb. olyan volt, mint a police.hu körözési listája.

Én munka közben, közben - arra is figyelve - írtam egy indítást. Igényes, választékos szóhasználattal, okosan szerkeszett mondatokkal, és az érdeklődést fenntartva.

És tudod, amikor elkezdtem gépelni, a fejemben már készen volt.

És van, amikor csak "befűzöm a papírt" otthon, és csak bámulok magam elé.

dec. 28. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!