Ha ez lenne egy könyv bevezetője, elolvasnátok? (tinédzser korosztálynak! )
Sok kritikát várok! :)
A fiú, akit nem tudtam megölni
Kirántom a fiú mellkasából a kést. Nyög egyet, és a mellkasa felé kap, de nem nézem végig, mert lehunyom a szememet. Abban a pillanatban megszólalnak a szirénák, és felvonják az ajtókat – eddig észre sem vettem, hogy egy kör alakú szobában vagyunk. Vagy tíz ajtó emelkedik fel az esőerdői növények között, amikre eddig azt hittem igaziak, most kiderült, egy része a falra van festve.
Elengedem a véres kést. Pontosabban kicsúszik a kezemből, mert a kezem síkos a vértől. Hogy kiétől, azt nem tudom.
Megpróbálok a legközelebbi kijáratra összpontosítani, és felé tántorgok. Kilépek a keskeny, ismerős márványpadlós folyosóra. Szédülök, fogalmam sincs, mitől vagyok ilyen fáradt. A fiú megölése pillanatáig semmire sem emlékszem.
Körülnézek a folyosón – hangokat hallok jobb oldalról. Sietősen elindulok, de egyből elcsúszok – tiszta vér a fekete bakancsom, hangosan koppan a könyököm a márványom. Ha belehalok is elmegyek a hangok irányába.
Hosszú vörös csíkot húzok magam után, pár méter után felállok, és lassan sétálok a folyosón. Aztán meglátok tőlem balra két fehér ajtót, egyiken egy fiú, másikon egy ezüst lány sziluettje van kiakasztva. Benyitok a közelebbibe, és végignézek a fülkéken. Senki sincs itt.
Az egyik mosdóhoz lépek. Megpróbálom megnyitni, de nem látom sehol a nyitját, csak ekkor jut eszembe, hogy érzékelős. Indulatosan rácsapok egyet az egyenes, modern csőre, és amikor nem reagál, úgy lebegtetem meg előtte a kezem, mint a sznobok. Mikor víz kezd belőle csorogni, alá tartom a fejem, és mohón inni kezdek. Még most sem jut eszembe, miért vagyok ilyen kimerült. Aztán eszembe jut, hol is vagyok – persze, felvételin.
Sikerült, megcsináltam.
Felvettek.
Van otthonom, van hol aludnom, van mit ennem, és nem kell azon aggódnom, mikor kapok el egy halálos betegséget. Már nem. Ugyanis itt vagyok az új iskolámban, ahol…
Újra megszólal a sziréna. Ezúttal nem olyan, amilyen a felvételi végét jelzi, hanem sokkal hivatalosabb. Bekapcsolták a hangszórókat, és egy férfi szólal meg:
- Gratulálok mindenkinek, aki átment a vizsgán! Idén a B) osztályban eggyel több diák fog járni a szokásosnál, ugyanis történt egy kis műszaki hiba…
Abbahagyom az ivást, és felemelem a fejemet. Beletúrok a fekete mellényem zsebébe, és előveszek egy szürkés papírt. Mindenféle szöveg van rajta, és az alján vastag piros tollal írva, hogy B) osztály, bekarikázva.
Mi van?
kicsit morbid, de nekem nagyon bejön (mániákusan szeretem az ilyen fajta regényeket :D) és, ha a kezem közé kerül azonnal elolvasnám. Már most tetszik..
persze vannak benne kicsi hibák, de azok kijavíthatók.
szóval már van egy rajongód :D
Egy szóval összefoglalva: remek.
Csiszolni még lehetne rajta, mert például nekem nem tetszett ez a pontosítás az elején (Pontosabban kicsúszik a kezemből, mert a kezem síkos a vértől.) Olyan belemagyarázósnak tűnt, az én véleményem szerint akár ki is lehetne hagyni ezt a mondatot.
Amúgy hány éves vagy és mennyit írsz?
15/F
Hú, ez tök jó !
Elolvasnám az egészet szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!