Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Munkanélküli vagyok, így én...

Munkanélküli vagyok, így én vezetem majdhogynem az egész háztartást. Szerintetek nagy kérés, hogy megkérem a családtagjaimat, miután ettek legyenek szívesek elmosni a tányérjukat hogy ne száradjon rá az ételmaradék?

Figyelt kérdés
Vagy nekem kellene reggel elmosnom, beáztatni, ami ugye tudjuk hogy vízpazarlás, majd lesikálni? Azzal a címszóval, hogy én úgyis otthon vagyok, ráérek? Egyébként kb. mindig én főzök, megyek a boltba, tényleg igyekszem, de nagyon jólesne nekem egy kis figyelmesség. Ti mit gondoltok?

#mosogatás #házimunka #munkamegosztás #Rászáradt ételmaradék
dec. 18. 00:02
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Mindenki fél szerintem elindulni. Egy ismerös a párjával dolgozott 10évig Hollandiában. Közben a baba összejött, hazaköltöztek. Ő pár éve tetoválószalont üzemeltet, a párja rádiómüszerészként dolgozik valahol a településükön. Mesélte, hogy az öccse segítette a munkahelyét hollandban, de azt nem árulta el, hogy miért döntöttek a hazajövetel mellett (gondolom, a szülők közelsége, hogy legyen hova lepattintani a gyerekeket, ha úgy jön a vendég hozzá). Én is csak kényszerből élek anyámmal (apám nagyon gyorsan, 1 hónap alatt leépült, majd elhunyt), igy nekem sem sok a számla, meg neki sem (a közfogi fizetés sem elég mindenre). Gondold át, hogy mik a céljaid, majd arra indulj tervezetten. Ha Bp, akkor oda, tanulj, fejleszd magad. Ha külföld, mindenképp beszéld a nyelvet.
dec. 19. 09:38
 22/27 anonim ***** válasza:

Teljesen érthető, hogy aggódsz.

Ezek szerint jelen van egyfajta kétségbeesét, tehetetlenség érzete, ami viszont depressziót hoz.

Depi mellett pedig sokaknál jelen van az, hogy megeröltetővé válnak apró dolgok is.

Ettől függetlenül még mindig tök alapnak kellene lennie annak, hogy maga után mindenki elmosogat.

Pl amiből evett...

Anno amikor én voltam depis én inkább magam mellett hagytam a tányéromat, mintsem más mosogassa el helyettem, mert nem nézem cselédnek a másikat.

Akkor se ha van ideje és felajánlotta, hogy elmossa.

Én ettem belőle, én piszkoltam össze, én is mosom el.

Még ha akkori depi miatt kb 2-3 naponta is vettem rá magamat nehezen. De magam után én rendeztem.

dec. 19. 10:33
 23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az túlzás kicsit hogy depis lennék. Sokan depisek csak fekszenek az ágyban, én meg csinálom otthon a láthatatlan munkát, tanulok. Igazából az a célom, hogy majd a tanult szakmámban el tudjak helyezkedni. Ha muszáj elköltözni hát muszáj. Amúgy imádom a megszokott kis környezetem, a szobám, a könyveim. A másik célom hogy azért élhető városban kössek ki. Budapestem iszonyú rossz a levegő. Szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, dolgoztam már külföldön de félév után honvágyam lett. Annyira hogy elkezdtem magamban szavalni a Nem tudhatomot. Viszont az se egy állapot ugye hogy éhenhaljak. Annyi közmunkást látok mindig. Szóval muszáj lesz egyszer lépnem.
dec. 20. 11:17
 24/27 A kérdező kommentje:
Ja amúgy 28 vagyok valaki kérdezte
dec. 20. 11:19
 25/27 A kérdező kommentje:
Hollandiában nagyon sokan élnek, kis helyen...ráadásul ott van a tengerszint-emelkedés is...nem költöznék oda
dec. 20. 11:29
 26/27 anonim ***** válasza:
Elvileg háztartásbelinek lenni is munkahelynek számít már Magyarországon is. Kérj fizetést!
dec. 20. 18:26
 27/27 anonim ***** válasza:

Sok sikert a céljaidhoz!

Megértem. Mi pl a "semmi" közepére kiköltöztünk. Csend, béke, friss levegő.

Karrierünk pedig online-n intézhető. Ezért nem nagyon aggódtunk, hogy város, bolt stb van-e. Autóval megoldható s nem megyünk x naponta boltba.

Ha olyan karriert választasz, ami mobilis, online-n megoldható akkor van egy fajta szabadságod, szélesebb választási lehetőséged költözés, netán építkezés szemszőgéből a jövőben.

dec. 21. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!