Mit csináljak, hogyha nem akarják megadni a magántanulóságot? 17 éves lány vagyok súlyos gerincbetegséggel, ami miatt nem tudok iskolában végig ülni 7-8 órákat. Erről van orvosi és gyermekvédelmis véleményem is. De az ignő szerint be tudnék járni.
Hivatalosan nem mondtam le a fellebbezési jogról. Nem tudtam, hogy kell. Egyébként igen unatkozik sztem is. Ofőm mondja, hogy ha nem adnák meg, akkor segít majd elintézni, hogy ne kelljen bejárnom. Most hogy beadtam neki, elkezdi, hogy hát ő nem tudja mi van mert a suli még nem tudja, és levitt a gyermekvédelmishez, aki azt mondta hogy járjak be addig míg az iskola nem dönti el, hogy akkor most mi van. Én is megmondtam, hogy nem fogok bejárni és sztem is hülyeség igazolást vinni. De anyum megtudakolta, hogy tényleg csak onnantól számít hivatalosnak, miután az iskola is kézhez kapta. De nem értem, hogy ha látták ők is, akk már nem mindegy? Változtatni már úgyse tudnak ezen. Max csak keresik a kiskapukat, hogy nehogy má nekem jó legyen és húzzák a végtelenségig. Mert most nem tudom, hogy mit tegyek, mert tényleg igazad van amiket írtál, én is így gondoltam. Csak hogy mi van, ha mégis beírnak igazolatlannak? Holnap úgyis mennem kell ortopéd dokihoz, megkérem adjon igazolást jövőhétig. Hátha ad. De bejárni semmiféleképp nem fogok. És anyummal is beszéltem, hogy már tényleg felhívjuk az oktatási hivatalt, mert röhej amit ezek művelnek. :-S komolyan mondom fórumon kéne hirdetni, hogy ebbe a suliba ne menjen senki, mert nem csak én szívok ebbe a suliba. Itt basszus mindenki lebukik, elmegy stb. Többen panaszkodtak, hogy nem mennem át érettségin, az ignőre nem lehet számítani, a tanárok nem tanítanak jól stb-stb-stb. Szal... :-D Azért köszi a segítségeket és bocsi hogy ennyit akadékoskodom. Én is tudom, hogy innentől már hivatalos, csak anyum izél, hogy nehogy véletlenül tényleg igazolatlanként írjanak be és ugye 50 igazolatlantól megvonják a családi pótlékot. És csak ezért idegeskedem ezen ennyit. Én már nevetek ezen a sulin komolyan xD
Puszi Barby :-)
Szia Barby!
Hát ne hari de ezen már tényleg nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek :DDD Nem tudom, hogy ez az igazgatónő ennyire buta vagy tényleg csak élvezi, hogy kekeckedhet? :DDD
Azt írod: " Csak hogy mi van, ha mégis beírnak igazolatlannak?"
Válaszom: Mi lenne?? Ha tényleg beírnák....akkor is ...mit tudnának tenni?? A hivatalos eljárás (elvileg) ilyenkor (ha összegyűlik az 50 igazolatlan) akkor értesítik a területileg illetékes jegyzőt....aki kivizsgálja az ügyet....és ha nem kap megfelelő magyarázatot akkor ELVILEG megbírságolhatja a szülőt valóban.....de a TE esetedben ettől nem kell tartani!!! Hiszen a jegyző MEGADTA az engedélyt!!!! Te már magántanuló vagy HIVATALOSAN!
Én a helyedben nagy ívben lexarnám az ilyen élvezetből xarakodó tanárokat, igazgatót stb :DDDD
Kár, hogy nem mondtál le azonnal a fellebbezési jogodról...ezt meg kellett volna tenned....de hát gondolom nem vagy jártas a jogi témákban.....Na mindegy! Végülis a TE ügyed szempontjából lényegtelen! Csak a kekeckedő sulid miatt jól jött volna!
Jegyezd meg ez egy általános szabály, nagyon sok jogi ügynél. Elvileg 15 napon belül lehet fellebbezni, de ha te OTT kijelented, hogy LEMONDASZ a fellebbezési jogodról akkor az már ott és akkor JOGERŐSSÉ válik!
Nade a lényeg....NINCS mitől félned :)))))) Sok hatalommániás igazgató szereti kihasználni mások tájékozatlanságát :)) Sokan elhitetik pl azt is, hogy az "igazgató dönti el" azt, hogy a tanuló lehet-e magántanuló....holott ez NEM IGAZ!!! Azt nem az igazgató dönti el hanem a SZÜLŐ DÖNTI EL!
Az igazgatónak NINCS beleszólása! Ha a szülő a kérvényt beadta akkor az igazgatónak továbbítani KELL a jegyzőhöz. A jegyző (esetleg) megtagadhatja de csak akkor ha valami NAGYON NYOMÓS indokot tud felhozni arra, hogy MIÉRT nem látja biztosítottnak, hogy az illető diák teljesíteni fogja a tankötelezettségét magántanulóként.
Egyébként van itt a fórumon egy másik lány is aki 14 éves...most elsős ....és ő már több mint 2 hónapja NEM JÁR ISKOLÁBA (az már kb 240 óra hiányzás elvileg ha jól számolom :DD)de ez amiatt van mert több mint 2 hónapja megy a huzavona a jegyző és a lány + a lány anyukája között, mivel a jegyző másik iskolát akar keresni...a lány viszont magántanuló akar lenni....ezen vitáznak több mint 2 hónapja úgy, hogy a lány NEM JÁR semmilyen iskolába!! Látod még az ő anyját sem bírságolják....mert még EZ SEM azonos egy olyan helyzettel amikor egy "tényleges" iskolakerülőről van szó! Hiszen tárgyalásban vannak a jegyzővel....
Hasonlítsd össze a TE eseteddel!!! Neked már a kezedben a papír!!! Nincs mitől tartanod! Max az igazgatónőd fog nevetségessé válni ha netán bepanaszolna a jegyzőnél :D
Nagy az Isten állatkertje :DDD
Magánvélemény:Sztem tök fölösleges volt 18 évre emelni a tankötelezettséget.Sokkal jobb volt amikor csak a 8 általános volt kötelező.Hiszen aki tanulni akar úgyis tanul (akár kötelező akár nem)aki viszont nem akar....baromság "erőszakkal" ott tartani. Sok tanár is erről panaszkodik, hogy egyes "balhés" egyedeket régen simán ki lehetett rúgni, mivel a "gimnázium nem kötelező oktatás".....most viszont hiába verekszik vki minden szünetben...órán....hiába jön részegen iskolába....hiába olvas és zenét hallgat órán :DDD AKKOR SE LEHET KIRÚGNI, mivel 18 éven aluliakat semmilyen ok miatt nem rúghatnak ki.....Háát ez a törvény sok szempontból rosszul sült el....
Egyébént azt hallottad, hogy 17 évre fogják lecsökkenteni a tanköteles korhatárt? :D
Ha nem hallottad itt a link: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Pussz:Melinda :))
Szia Melinda!
Tudod igazad van, hogy nem tehetnek semmit. Végülis a jegyzőhöz kerülne, az hogy én nem járok suliba és akkor neki kéne intézkedni a büntetés ügyében. És mivel ő adta meg, így nem tud mit csinálni. Csak az az egy bajom volt ezzel, hogy nem akartam az ofővel haragban lenni, mert új ofőnk van és ő tök normálisnak tűnt eddig. Ignő meg amilyen szemét, sztem arra is képes lenne, hogy szól a tanároknak, hogy ne engedjék, hogy a témazárókat megírjam, hanem vizsgáztasson mindenki. Ami nekem eléggé nagy hátrány lenne, mivel így sokkal könnyebben tudom megoldani ezeket. Ugyanis már most szinte az összes tanár engedi, hogy csupán csak a témazárókat megírjam. Egyébként igazolást szereztem jövőhét végéig az ortopéd dokimtól. BIZTOS AMI BIZTOS :-D Egyébkét abban is igazad van, hogy nem vagyok jártas a jogi ügyekben, de basszus ezek után kedvem lett kicsit átnézegetni, tanulgatni a jogokat, jogaimat. Mert ez az ország röhej, amit művel de komolyan. Ne haragudj, hogy mindig felhúzlak ezzel a : "Mi van ha nem..." dologgal. Csak nem akartam balhét. De most már semmi se fog érdekelni. Mondjanak, amit akarnak. Már úgyis mindegy :-D
A korhatár letolódásáról nem hallottam, de tök jó egyébként. :-D Mondjuk nekem már mindegy :-D
Puszi : Barby
Szia Melinda!
KÉRLEK SEGÍTS!!!
Nagyon rossz dolog történt. Küldtek nekem az iskolából egy olyan papírt, hogy fellebbezik a magántanulói státusz engedélyezését. Mondván, hogy felhívták az ortopéd és pszichológusi orvosomat. Holott az ortopéd mondta, hogy egyértelműen otthon kell maradnom. Én nem hiszem hogy felhívta, mivel pszichológussal nem is beszéltem. AZ ORTOPÉD ORVOS RÁÍRTA A PAPÍRRA HOGY FIZIKAI ÉS PSZICHÉS BAJOK MIATT NEM TUD BEJÁRNI. Mondván, hogy a fűző viselése pszichésen is gondot okoz.. Erre az a q*va abba köt bele, amibe csak tud. Meg olyanokat írt,hogy tavaly matekból javítóvizsgát tettem, ezért hátrányos nekem, ha nem járok be. HOLOTT NEM FOGJÁK FEL, HOGY MINDENKI SZAR MATEKBÓL. Tavaly mindenki 2-es lett. PEDIG MI VAGYUNK A HALADÓ CSOPORT és mindenki le akarná már váltani, csak senki se meri. Szal nem az én hibám, hogy megbuktam ,de basszus átmentem. Mert a matek tnő a másik fele, hogy mindenbe beleköt és egy szám tévesztésért 1 jegyet levon. SZAL ÉN MEGTETTEM MINDENT. Nem tudom miért gondolják, hogyha köteleznek, hogy járjak be, majd sikerülne nekem az év. Akkor a fájdalom miatt úgyse sikerülne, sőt akár szándékosan basznám el. NEM TUDOM, MIT CSINÁLJAK. ANYUM FELHÍVJA AZ AZ OKTATÁSI HIVATALT, AMIT MONDTÁL. De mi van ha tényleg elismerik a "felsőbb hatóságok" ezt a tényt, hogy nekem hátrányos, meg mert hogy az iskola is segít nekem egészségügyileg? A f*t segít. Miért masszíroznak órán vagy mi? NEM ÉRTIK MEG, HOGY A 3-IK ÓRA UTÁN MÁR ROSSZUL VAGYOK SZABÁLYOSAN. DE NEM HISZIK EL. NEM TOM MIT CSINÁLJAK, mert igazolást már nem kérhetek és ha nem járok be anyum szívja meg, mert megvonják tőle a családi pótlékot, megbüntetik vagy akár börtönbe is csukhatják. NEM AKAROK BEJÁRNI, NEM TUDOK BASSZUS. MIT TEGYEK? Az oktatási hivatal is mondhatja, hogy be tudnék járni. agy azt mondja, hogy próbáljak meg bejárni a fűzővel. DE NEM TUDOK. NEM ÉRTIK MÁÁR MEG :-'(
KÉRLEK SEGÍTS!!!
PUSZI: BARBY
Szia Barby!
Jaaajj!!! Ez az igazgatónő ilyen gonosz némber? :((((((((
Figyi! Próbáltam neked e-mailt írni, de a rendszer azt írta ki, hogy a "kérdés kiírójának az e-mail címe már nem publikus".....
Hát megpróbálom itt röviden a lényeget....
Az, hogy egy tárgyból javítóvizsgát kellett tenned tavaly, még NEM INDOK arra, hogy megvonják tőled a magántanulói státuszt! Nem kell eminens tanulónak lenni ahhoz, hogy valaki magántanuló legyen! És tényleg ugyan miből gondolja az igazgatónőd, hogy akkor jobb lenne ha bejárnál? Valóban nem lehet mindenki mindenből kiváló! Ebben nincs semmi különös!
Az Oktatási jogok biztosához (hivatalosan) akkor lehet fordulni ha a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségeket - a bírósági eljárás kivételével- már kimerítettétek.
Vagyis ha a jegyző (esetleg) a fellebbezés miatt visszavonná a magántanulói státuszodat AKKOR már ÉLESBEN intézkedne az oktatási hivatal!
Ha én a helyedben lennék MÁR MOST felhívnám az Oktatási jogok biztosát (795-4097)
Alapvető dolog, hogy BÁRKI lehet magántanuló ha a szülő így akarja! Nem kell hozzá se betegség, se sportolónak vagy színésznek sem kell lenned.
Én is ismerek TÖBB olyan középsulist akik egyszerűen azért magántanulók MERT ÍGY AKARTÁK és a szülők elintézték......
De ha te még ráadásul ilyen beteg is vagy.....nem értem, hogy lehet az az igazgatónő ilyen szemét? :((((((((((
Elhiszem, hogy fizikailag is és pszichésen is rossz lehet neked!
De még nincs mitől félned! Egyelőre még nem döntött a jegyző a fellebbezés ügyében ugye? Mikor telik le a 15 nap?
Reméljük a jegyző egy normális ember (nem úgy mint az igazgatónőd)
De ha esetleg netántán mégse úgy döntene, akkor az Oktatási jogok biztosa BIZTOS SEGÍT!!!! NYUGODJ MEG!!!!!!!
A helyedben én be is perelném azt a gonosz szipirtyó igazgatónőt!!!
Ha adsz egy e-mail címet, még írnék vmit. Ha nem akarsz nem erőltetem. A konkrét kérdéseddel kapcsban leírtam amit fontos tudnod.
Fel a fejjel :))
Pussz: Melinda
Szia Melinda!
E-mailem: barby.cyca@freemail.hu
Akk majd tovább ott folytatjuk, de még írok pár dolgot.
A fellebbezés ügyében nem döntött még a jegyző. Az a baj, hogy nem tudom pontosan mikor kapta meg a suli a papírt és, hogy mikor küldték be a jegyzőnek. Tehát nem tudom mikor telik le a 15 nap. Illetve a papíron 10 nap van, nem 15. A levelet, hogy az a q*va fellebbezett tegnap kaptam meg. Anyum mondta, hogy ma felhívja az oktatási hivatalt vagy az ombudsmant. Olvastuk, hogy hozzá bárki fordulhat, illetékmentes, nem olyan hogy időpont kell, mert azonnal intézkednek. Mindenkinek segítenek. 87-ből 85-nek sikerült elintézni. Szal velük fog beszélni. Egyébként az ignő mintha kitalálta volna a dolgokat, mert még véletlenül se javasolt nekem az ortopéd dokinőm pszichológust. Erre ő ráírja, hogy amit ő javasolt pszichológusnál nem jelentem meg, pedig időpontom volt. Soha az életben nem hagytam ki egy időpontos megbeszélést vagy akármit sem. Főleg az a név, amit ráírtak nem is ismerős nekem. A lakhelyemen voltam pszichológusnál de még tavaly és azzal is arra jutottunk, hogy be kéne járnom, de aztán rájött, hogy mégse, mert a nevelési tanácsadónő rávette, hogy nekem ez így nehézkes. Az ortopéd dokinőmről pedig nem hinném, hogy átvert volna, mivel mindig mindenben segített. Kérdés nélkül megírta a magántanulói javaslatot és igazolást is adott 3 hétre, pedig lehet hogy neki nem is szabadna. Főleg, hogy pénzt is kap mindig, mert ugye ez vmi magánrendelő, tehát általában amikor időpontra megyek, kap pénzt. Szal az ignő sztem hazudott és ez a felháborító, hogy egy ilyen ember még törvénytelenséget is beveti csak, hogy nekem keresztbe tegyen. Holott soha nem volt velem semmi probléma. Am igen a többi tantárgyból mind jó vagyok. Most se járok be ebbe az évbe szinte pár hetet voltam. És amíg nem jártam be, azalatt tanultam és megírtam minden témazárót. És érdekes módon 4-es lett az összes, ami másnak szarul sikerült. És a matekon kívül mindenből jól állok. Matek is csak azért ilyen, mert volt egy röpdoga, amit megíratott velem, holott akkor jöttem elsőnek a hiányzásból, de még így is írtam vmit. És más jegyem nincs, mert a témazárókat természetesen nem mondja, hogy pótoljam be, szal az is elképzelhető, hogy beirkálja az 1-eseket a tudtom nélkül. Pedig én megírnék minden dogát, ha szólna. :-s Szal a lényeg hogy semmi probléma nincs velem tanulás ügyileg. Sőt, ha annyira hülye lennék meg lusta, akk mért van az, hogy beneveztek engem egy helyesírási versenyre, amin nem jelentem meg, mivel se nem volt kötelező, és akkor dokihoz kellett mennem. De még ki is írtak a résztvevők közé. De az ignőt persze ez nem érdekli. Remélem anyum el tudja intézni. De nekem az a bajom, hogy amíg nem jön meg az eredmény, be kell járnom a suliba. És most pl a matek tnő úgy megszivatna sztem, hogy megbuknék mert csomó 1-est osztogatna, mivel azt se tom hol tartanak. És 7 órákat végig ülni, sztem lassan már összeesek a lépcsőn a suliban. És nem tom, hogy most bejárjak-e vagy sem. Ha nem járok be, akk meg küldik a figyelmeztetőket, meg a büntetéseket. :-S
Küldtem neked egy e-mailt :)
Remélem megkaptad :)
Pussz: Melinda :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!