Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogyha nem...

Mit csináljak, hogyha nem akarják megadni a magántanulóságot? 17 éves lány vagyok súlyos gerincbetegséggel, ami miatt nem tudok iskolában végig ülni 7-8 órákat. Erről van orvosi és gyermekvédelmis véleményem is. De az ignő szerint be tudnék járni.

Figyelt kérdés
Holott tavaly is magántanuló voltam. Nem értem, miért nem akarják megadni. Ha ombudsmanhoz fordulnék az segítene? Tényleg nem tudok végig bent lenni, mert így is sokszor kértem orvosi igazolást, de ezt nem tehetem örökké. Kérlek írjatok véleményt! Nagyon fontos lenne!
2010. okt. 24. 17:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Rendben van, írok ha sikerült. De egyébként azt nem tudod, hogy miért mondják azt, hogy szigorítva lett és hogy ezért nem akarják megadni? Mert most nem tudom, hogy engem vernek-e át, vagy tényleg így van. Mert ez esetben lehet, hogy tényleg igaza van az ignőnek és el kell járni mindenkinél ebben az ügyben. Mert arra gondoltam, hogy megmutatnám neki, amit leírtál, mert az oktatási hivatalból kaptam egy levelet (hivatalosat), hogy ha szakorvosi vélemény van, nem tagadhatja meg. Csak mi van, ha erre válaszol vmit az ignő, hogy ő jobban tudja, hogy szigorodott. Meg fel is jelenthetném a sulit, de úgy hallottam, hogy ez sok pénzbe kerül. Ha megnyerem, akkor mondjuk visszatérül a pénzem, de vmiért nem vagyok benne biztos. :-S Akk szted 1000 % h én győzök, csak idő kérdése? :-S mert már sürget az idő :-S :-(
2010. nov. 15. 13:25
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Barbyecyca!

Az csak egy "sablonszöveg" amit azért mondanak, hogy azt fitogtassák mások előtt, hogy bizony itt "ők a hatalom"!

Egyébként ezt olyan esetek miatt mondják ahol az történt, hogy a "magántanuló" ellinkeskedte az egész évet....nem jelent meg a félévi vizsgán, egyik tárgyból se tett vizsgát...évvégén pedig mindenből megbukott....

Ami pedig ezt a mondatodat illeti, hogy " Csak mi van, ha erre válaszol vmit az ignő, hogy ő jobban tudja, hogy szigorodott. "

Jaaaaajjjj :)))))))) Ne hari de ezt komolyan kérded?? Tudod te mit jelent az, hogy az "Oktatási Jogok Biztosa"? :)))))))

Egy iskolaigazgató ezt NEM tilthatja meg!! Nem ő dönt hanem a szülő! Kivéve ha valami nagyon-nagyon nyomós oka van azt gondolni, hogy nem teljesítenéd a tankötelezettségedet.

Nem az engedély megadásához kell speciális ok hanem a MEGTAGADÁSHOZ!

Közvetlen ismerőseim között is van egy lány aki 14 éves, most kezdte a gimnáziumot és egyből magántanulói státuszt akartak kérni neki ő és a szülei. Ott is egy nagyon "okos" pöffeszkedő igazgató volt aki először hallani se akart róla, mivel a lány se beteg nem volt, se sportoló, se énekes, színész vagy egyéb művész, vagyis "nincs indok" a magántanulói státuszhoz. (ezt az igazgató mondta).

Csakhogy a lány egyik nagybátyja ügyvéd és másodszor már vele mentek vissza az igazgatóhoz és közölték vele, hogy NEM KELL különleges indok a magántanulósághoz, mivel ezt elsősorban a SZÜLŐ dönti el és csak nagyon nyomós ok miatt tagadhatja meg! Hát mondjon EGY ilyen okot?

Plusz az ügyvéd kilátásba helyezett neki egy pert is hatalommal való visszaélés miatt :))) Mert az nem kérdés, hogy ők nyernek....csak az a kérdés, hogy a magántanulói státuszt MOST megadja és tudomásul veszi, vagy megvárja amíg az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalához nyújtanak be panaszt....

Az igazgató nem vitatkozott tovább. A lány szeptember óta magántanuló....

Attól, hogy vki igazgató egy iskolában, gondolod nem tesz "törvénytelen" dolgokat?

Ha pl egy igazgató MEGÜT egy gyereket szerinted azért teszi mert megteheti és joga van hozzá?? Természetesen NINCS joga hozzá és bűncselekményt követ el aki ilyet tesz. Egy ilyen esetet is ismerek ahol az említett esetet elkövetett igazgatót fegyelmivel kirúgták......

Ez most tudom kicsit OFF topic volt, csak azért hoztam föl, hogy érzékeltessem azt, hogy ne hidd azt, hogy amit az igazgató tesz az biztos, hogy "törvényileg megengedett"!!!

De a lényeg mégegyszer: Ha a jegyző is megtagadja, kértek egy papírt a jegyzőtől a megtagadás tényéről és ezzel a papírral már mehettek az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalába és ők a többit elintézik!

BIZTOS, HOGY TE NYERSZ! :))))))))))

Üdv:Melinda

2010. nov. 15. 16:58
 13/27 A kérdező kommentje:

Igazad van mindenben. :-) Csak eddig nem voltam biztos semmiben, de most már nem adom fel, akármi is történjen.

Amúgy MEGKAPTAM!!!!!!!!!!!! :-P

Írja nekem a jegyző, hogy

"Tovább folytathatom magántanulóként a tanulmányaim. Biztonságos, gondoskodó családban élek. Nem vagyok veszélyeztetett, tanulmányi eredményem jó, tankötelezettségemnek maradéktalanul eleget tettem az elmúlt tanévben is. Szakorvosi vélemény alapján magántanulóként folytathatom tanulmányaimat. A rendelkezésre álló dokumentumokból megállapítja, hogy számomra nem hátrányos, hogy tankötelezettségemnek magántanulóként tegyek eleget. Az elkezdett tanulmányok befejezésére számítani lehet, ezért a rendelkező rész szerint határozott."

Szal SIKERÜLT!!!!!!!!!OLYAN BOLDOG VOLTAM, MIKOR MEGLÁTTAM A PAPÍRT :-))) ÉS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK MINDEN TANÁCSOT, SEGÍTSÉGET :-))))) AZT HISZEM, TÖRLÖM A TOPIKOT, HA ELOLVASTAD :-))) PUSZI MINDENKINEK :-)))))

2010. nov. 17. 13:08
 14/27 A kérdező kommentje:
JA NEM LEHET TÖRÖLNI :-))) MINDEGY AKKOR REMÉLEM, EBBŐL MÁS IS TANUL ÉS A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA :-)))) PUSZ PUSZ :-))))
2010. nov. 17. 13:10
 15/27 anonim ***** válasza:

Gratulálok :)))

Sok sikert és jó tanulást :)

Az igazgatónő meg remélem megpukkad mérgében, hogy mégse úgy lett ahogy ő akarta :DDDDDD

Pussz: Melinda :)

2010. nov. 17. 15:10
 16/27 A kérdező kommentje:

Hát igen én is remélem, hogy megpukkad. Egyébként most anyummal arról beszéltünk, hogy mi lesz ha félévkor felülbírálja. Mivel tavaly is ugyanez volt. 1 hónapig igazolással nem jártam be, aztán pár héten belül megint elfogadták. És amilyen kitartó, makacs egy ... képes és ismét megszünteti félévkor, hogy adjuk be megint. :-S Úgyis én győzök most már, csak semmi kedvem megint várni 1-2 hónapot erre :-S

Egyébként azt nem tudod véletlenül, hogyha mondjuk feljelenteném, akkor kéne fizetni a tárgyalásokért vagy ilyesmikért? Mert anyummal beszéltem erről, de ő tart a sok költségtől :-S

Puszi: Barbara

2010. nov. 17. 19:10
 17/27 anonim ***** válasza:

Szia Barbara!

Sajnos azt nem tudom, hogy van-e ilyenkor perköltség....De miért is kéne most perelni? Végülis megvan az engedélyed! Előre meg ne "képzelj be" negatív dolgokat! :)))

Egyébként ilyet még nem is hallottam, hogy "félévkor felülbírálja" az igazgató?! Milyen indokkal???

Ezt max olyan esetben teheti (tehené) meg ha pl nem jelensz meg a vizsgán vagy az összes tárgyból megbuksz. De még ha így is lenne akkor is a jegyző dönt, vagy utána az Oktatási Jogok Biztosa (ha a jegyző elutasítana)

De ha jól értem már negyedikes vagy ugye? Ebben az utolsó pár hónapban még mit akar ennyire xarakodni ez az igazgatónő?

Ez a nő ilyen rosszindulatú? Vagy csak rád haragszik vmiért?

Mit érdekli őt az, hogy Te magántanuló vagy-e vagy sem? Miért fáj ez neki?

De a megadott telszámon hívd fel az Oktatási Jogok Biztosát és ő mindenre tud válaszolni amit tudni szeretnél.

De előre ne félj olyasmitől amit csak gondolsz :)))

POZITÍV GONDOLKODÁS MINDENEK FELETT :))))))))

Pussz:Melinda :)

2010. nov. 18. 05:04
 18/27 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy... én am optimista vagyok. Egyébként 3-ikos vagyok még csak. Évvesztes vagyok :-D

És nem tudom, miért bírálta felül, pedig elvileg félévenként már nincs is vizsga, csak évvégén. De egyébként is bejártam minden témazáróra, és nem álltam bukásra semmiből, sőt 3-as 4-es voltam..szal nem értem... am ilyen köcsög.. fennhordja az orrát és lenéz mindenkit. De elvileg mások szerint ha akar, tud nagyon kedves is lenni. És ha vkit kedvel azért is tűzön,vízen át megy, hogy segítsen neki. Csakúgy mint nálam, csak itt azért hogy keresztbe tegyen :-D Egyébként már nem akarok perelni. Ezt még előtte akartam, mielőtt megkaptam volna. :-) Mármint most tettem fel, de csak kíváncsi voltam :-)

Puszi

2010. nov. 20. 16:44
 19/27 A kérdező kommentje:

Szia Melinda! Remélem még elolvasod ezt az üzenetem.

Képzeld el, hogy ugye mondtam, hogy megkaptam a papírt, hogy elfogadták. Most bevittem ofőnek, hogy tudjon róla. Erre most azzal jönnek, hogy mivel nekik még nem érkezett meg, így még nem hivatalos és, hogy van 15 nap fellebbezési időm. Pedig megkaptam, szal nincs miért fellebbeznem. És hogy addig járjak be. Ami ki tudja mikor lesz, hogy ők megkapják. Anyum szerint minden kiskaput megtalálnak, és most éppen ez az, hogy miután megkapták 15 napig még nem jogerős. Ofő meg azt mondja nekem, hogy kérjek igazolást, amiért nem voltam eddig (kedd óta). Egyébként ambuláns műtéten voltam és úgy voltam vele, hogy már úgyis magántanuló vagyok, akkor legalább nem teszem ki magam veszélynek, hogy felszakadna a sebem vagy ilyesmi. De erre igazolást nem tudok kérni, mivel csak másnapra volt nekem, amit be is vittem. Háziorvosom meg azt mondja, hogy nem tud ennyi igazolást adni meg hogy úgyis magántanuló vagyok, hívják fel őt a suliban és majd ő lerendezi. De nem fogják felhívni. :-S Nem tudsz vmi tanácsot adni, hogy mit csináljak? Mert ki tudja, mikor kapják meg a papírt. Az is lehet, hogy mondjuk elkeveredik és akkor évvégén kapom meg. Nem akarok már bejárni. :-S Ortopéd orvos adhat igazolást szerinted több napra-hétre? :-S Ha tudsz, kérlek írj vissza. :-) Nagyon megköszönném :-)

Puszi Barby :-))))))

2010. nov. 23. 16:03
 20/27 anonim ***** válasza:

Szia Barby!

Hát ezt nem hiszem el :DDDD Miféle iskola ez? :DD Vagy az igazgatónő ennyire unatkozik, hogy nem tudja mibe kössön bele? :DDD

Na figyelj!!

1:Ha te megkaptad a papírt a közjegyzőtől akkor ez már igenis HIVATALOS! Ha meg is mutattad az ofődnek akkor pláne nem értem MIT KEKECKEDNEK ennyit???

2:Ha te nem akarsz fellebezni, vagyis LEMONDASZ a fellebbezési jogodról akkor az már ABBAN a pillanatban jogerős! Nem kell 15 nap hozzá! (gondolom hivatalosan is lemondtál a fellebbezési jogodról ugye? )

3: Ha kezedben a papír a jegyzőtől akkor NEM KELL bejárnod! Ez már tényleg egy abnormális kötözködés!

4:Igazolást sem kell vinned ha már KEZEDBEN a papír arról, hogy MAGÁNTANULÓ vagy!

5: Mitől kéne félned? :)) Hogy feljelentenek a JEGYZŐNÉL iskolakerülés miatt? :DDD Csak nem képzeled, hogy ennyire hülye az igazgatónő, hogy "hülyét csináljon magából" ? :DD

Biztos, hogy nem teszi meg! Ha netán mégis megtenné, mégis mi lenne szted? :D Hiszen a jegyző TUDJA, hogy ő MEGADTA neked az engedélyt! :))))))))))

Totál nincs mitől félned és NEM KELL igazolást vinned onnantól számítva, hogy MEGKAPTAD a magántanulóságot!

Egyébként az Oktatási Jogok Biztosának telszáma megváltozott! Nem az amit múltkor írtam. Ez a jó szám:795-4097

Ha nekem nem hiszel hívd fel őket vagy a jegyzőt :)))

De hidd el nincs mitől parázni :)) Én a helyedben nem mennék be :)) Nincs miért , hiszen kezedben a papír a magántanulóságról :)))

Az igazgatónőd tényleg nagyon unatkozhat vagy simán csak szeret kekeckedni :DDDD

Pussz:Melinda

2010. nov. 23. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!