Ha teljesen kezdő vagyok akkor mit kell majd csinálnom?
Étteremben leszek felszolgáló gyakornok, viszont még egyáltalán nincs tapasztalatom étteremben, így kicsit félek. Parázok, hogy majd asztalt kapok és rendeléseket kell felvennem, meg csevegni a vendégekkel stb.... Vagy túlreagálom?
Egy kis tapasztalat nélküli gyakornoknak milyen feladatokat szoktak adni éttermekben?
Az illemtant nem is a stílusodra értettem, de ha már magadra vetted, akkor ennek is lehet alapja. Nem érdemes felhúzni magad a beszólásokon, mérlegeld, hogy a hiányosságokra vonatkozó kritika a támadó szándék nélkül mennyiben megalapozott. Amennyiben van benne valami, azon próbálj javítani, mert a te érdekes, hogy fejlődj és ehhez érdemes a kritikákat kizárólag önvédelem helyett minél tárgyiasabban kezelni, a támadó hangvétellel meg ne törődj, mert abból hasznod nincs. Sem a sértődés, sem a visszavágás nem segít rajtad, akkor minek pazarolni rá az időt és energiát?
Ez a szemlélet az étteremben is jól jön, főleg a vendégekkel foglalkozva, ahol nem magadat, hanem az éttermet képviseled. Ha nem tudod a helyzeteket higgadtan és udvariasan megoldani, azzal nem magadat, hanem az étteremet minősíted és az ő megélhetési lehetőségeiket jobban rontod, mint a sajátodat. Te felmondasz, mész máshova dolgozni, de ha az étteremről az a benyomás hogy ott bunkó a pincér, akkor jó eséllyel örökre elveszíti azt a vendéget, sőt másoknak is elmondja, másokat is elveszítenek és az se feltétlenül jut el hozzájuk, ha már a hibát orvosolták. Mondjuk ezt maguk a vendéglátósok sem mind fogják fel. Ezért is írtam, hogy remélem tanítanak illemtanra is. Remelem ok maguk is megtanulták…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!