Átálltunk az eredeti téli időszámításra! Akkor most megkérdezem most jobb,hogy már 17 órakor sötét van? Szombaton,még 18 órakor volt sötét! Ez lenne a természetes? Nem a román időzóna,amiben világos lenne? De hát a magyar népnek sötét a felfogása!
8.21 lenne a legkésőbbi Kelêsi időpontja a Napnak , előtte 8.00kor már pirkad, teljes sötétség így sem lenne 8 után soha....a legsötétebb időszak amúgy is téli szünetre vagy épp karácsony , újév időszakára esik ........
Amúgy Párizsban 8.38 a legkésőbbi Kelési időpont , de a románoknál , illetve a spanyoloknál és jó pár európai országnál ez megszokott. Nem értem a magyarok miért ennyire boomerek
Akkor kel, de nem akkor lesz világos, azért ez nem olyan mint egy villanykapcsoló.
Amúgy meg nem boomerség, hanem szimpla értelmes logika.
"Akkor kel, de nem akkor lesz világos, azért ez nem olyan mint egy villanykapcsoló."- Igaz, nem olyan, mint egy villanykapcsoló, hogy abban a pillanatban lesz világos.Epp ezt írtam, hogy a 8.21 es napkelte nem azt jelenti, hogy abban a percben van világos .....mert előtte korábban elkezd pirkadni....+ Télen nagyon sokszor van vacak idő , nem számít, hogy hány óra van....reggel 9ig, de sokszor fél10ig így is simán lámpafény mellett kell dolgozni...szóval ezzel egyetértek, de pont azt tamasztod alá , hogy felesleges a téli időszakban ezzel foglalkozni, hogy mikor kel a Nap.
"Amúgy meg nem boomerség, hanem szimpla értelmes logika"- De igen, érzelmi alapon akarják a hagyományos téli időszámítást, annak ellenére , hogy nincs semmi előnye...A nyári sokkal jobban kompatibilis az emberek tenyleges napi ritmusával. Abban is biztos vagyok, hogy többen dolgoznak délután 4 és 6 között , mint reggel 8 és 9 között. Az is, hogy az emberek nyáron átlagban nem kelnek fel 8 előtt , és nem is alszanak este 22-23 előtt.
Bár, ha a télit akarnák megtartani, akkor inkább maradjon helyette az évente kétszeri óraátállítás.
Amúgy én azt támogatnám, hogy télen legyünk GMT+2-ben , hagyjuk meg az oraatallitast , nyárra álljunk át GMT+3-ra
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!